מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבעבועות רוח והרפס זוסטר בתינוקת.אמא מנוסה27/04/2008
בתי בת 4 וחצי חודשים.לפני קצת יותר מחודש וחצי חלתה באבעבועות רוח וטופלה בסירופ זובירקס.שילשום היא אובחנה כסובלת מהרפס זוסתר ושוב קיבלה סירופ זובירקס.
אני מאוד-מאוד-מאוד מודאגת.מה קורה לתינוקת שלי?למה בגיל כל כך צעיר היא פיתחה זוסטר?
האם היא בסכנה? האם זה יכול לחזור שוב ושוב? האם לעשות לה בדיקות איזשהן? למה לצפות ומה הפרוגנוזה בגילה הצעיר??? אני הבנתי שמזוסטר אפשר להדבק באבעבועות רוח,אז האם היא יכולה להדביק שוב את עצמה? הרי אמרו לי שהיא כנראה לא פיתחה נוגדנים למחלה עקב גילה הצעיר? האם אני צריכה לדאוג? אני פשוט הפסקתי לישון ולאכול ואני מאוד דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח לפני גיל שנה
יעל28/04/2008לצערי מאוד נפוץ שתינוקות מתחת לגיל שנה חולים באבעובועת. לאחרונה בכלל אפשר לראות הרבה ילדים חולים... הבעיה העיקרית היא שניתן לחסן רק מגיל שנה ומעלה.
לא כל כך מבינה את הטיפול בזובירקס במקרה של אבעבועות רוח. בכל מקרה, אבעבועות רוח לפני גיל שנה יכול לגרום למצב שלאחר מכן, בגילאים מאורחים יותר, יופיעו פצעונים שמזכירים אבעבועות (הרפס זוסטר). הם עצמם יכולים לגרום להדבקות באבעבועות אצל מי שלא חלה במחלה.
לגבי התינוקת שלך... מדובר בשתי מחלות ילדים שכיחות ושניתן לטפל בהן.
מה קורה לה? היא מתנהגת באופן נורמלי. נדבקת - מחלימה ושוב נדבקת. ככה זה עם ילדים.
מה שחשוב זה לתת הטיפול הנכון. להקפיד לא לשלוח לגן חולים. להקפיד לא לשתף אחרים במוצץ, בקבוק וכו'. להרחיק מאנשם חולים. קצת נזלת אצל אדם מבוגר יכול לגרום להרבה יותר מזה אצל ילד קטן. לתינוקות אין עדיין חיסון מספק בגוף נגד כל המחלות והם מפתחים חיסון כזה בכך שהם חולים. זה חלק מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שכן - חזרי לאכול ולישון...
יעל28/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל,אל תעני על שאלות כאשר את לא
אמא מנוסה29/04/2008באמת מבינה ברפואה,ואת לא מבינה.אבעבובעות רוח בכלל לא נפוצות אצל תינוקות לפני גיל שנה,כי דווקא רוב התינוקות בגיל הזה מחוסנים עקב נוגדנים שקיבלו מאמא [אם היא מחוסנת או חלתה במחלה]. ואת לא מבינה טיפול בזובירקס באבעבועות רוח,כי את לא יודעת שזובירקס זו תרופה כנגד ווירוס שגורם למחלה. ואל תרגיעי אותי שאלה הן מחלות שכיחות אצל תינוקות,כי הרפס זוסטר שכיח בגלאים 50-60 שנה ולא בגיל 4 חודשים,כך שאל תרשמי שטויות! כי הורים שלא מבינים עוד יאמינו לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבעבועות רוח
יעל30/04/2008זה נכון שתינוקות מקבלים חיסון מהאם והמחלה פחות שכיחה אצל תינוקות מאשר אצל ילדים גדולים יותר. אבל המחלה כן מופיעה לעיתים קרובות בתינוקות. לכך התכוונתי כאשר אמרתי שהדבר נפוץ. הכוונה היא סה"כ שזה -לא נדיר-.
זובירקס זו תרופה שכן מתאימה לאבעבועות רוח אך היא לא עוזרת באופן כזה שמשתלם לבזבז כל כך הרבה כסף על התרופה. היא מקצרת את המחלה אולי ביום אחד והיא עוזרת רק אם מתחילים את הטיפול בה תוך 48 שעות מרגע שהופיעה הפריחה.
התגובות שלי לא נמצאות כאן מתוך כוונה להזיק. זכותך להתעלם מהן ולהמתין לתגובות הרופאים שנבחרו לענות כאן. אך אין זו זכותך לדבר בצורה בוטה כאשר הכוונה היחידה היתה לעזור.
חשוב גם שתדעי שלרופאים שונים גישות שונות. וחבל אם תגיבי ככה בכל פעם שיגידו לך משהו. בכל מקרה אני לא מתכוונת להגיב לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל,כאשר את מתימרת לענות במקום רופא
אמא מנוסה30/04/2008ורושמת עובדות לא נכונות,אז זה מאוד-מאוד מזיק.אולי זה עונה על איזשהו צורך אצלך,אבל זה בהחלט לא עונה על צורך של הכותבים לפורום לקבל תשובה מקצועית מרופא.
ולעובדות:1. המחלה [אבעבועות רוח] לא מופיעה לעיתים קרובות בתינוקות,ובטח ובטח לא הרפס זוסטר-אצל תינוקות זה נדיר ביותר.
2. צורך במתן זובירקס תלוי בגיל הילד וזה חיוני ביותר אצל תינוקות קטנים ובטח זה לא תלוי במחיר התרופה!!!
3. אני מגיבה בכעס לא "כל פעם שאומרים לי משהו" ,אלא כל פעם שמנסים להטעות אותי אנשים שמתחזים לאנשי מקצוע.
4.פרוטוקול הטיפול במחלה מסוימת לא תלוי בגישת הרופא. ואם כל רופא היה נותן טיפול רק על סמך גישתו,אז מצבינו היה רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריצלה
ד''ר מוטי חיימי05/05/2008לאחר שנדבקים בוירוס הוריצלה- הוא נשאר רדןום בגוף ואז יכול שוב להתפרץ ע"פ העור בצורה של הרפס זוסטר.
עצם הופעת הזוסטר אינה מעידה על הידבקות מחדש אלא על שפעול של אותו וירוס שנמצא אצלה כבר בגוף.
אם הילדה נראית טוב -לא הייתי יותר מדי דואג.
רצוי להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדהויקי26/04/2008
שלום ,
בני בן חודש וחצי , ואני נוהגת לתת לו להרדם על נדנדה חשמלית שקניתי, כי זה הדבר היחידי שהוא אוהב, בלילה הוא ישן במיטה.
שמעתי שהנדנוד לא טוב לגב, ושזה לא טוב לתת לו להרדם שם , הייתי רוצה לדעת מה יכול לגרום הנדנוד, שמעתי מפה לאוזן שהנדנוד עושה גם לא טוב לראש, לגב,ואני רוצה לדעת האם אכן כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדנדה
ד''ר מוטי חיימי28/04/2008שלום ויקי
הגיל אמנם צעיר מדי לנדנדה,
אבל הכל תלוי במשך הזמן בו הילד נמצא שם: אם את משאירה אותו שם כמה שעות- ברור שזה עלול לפגוע בגב .
אם מדובר במספר דקות-לא נראה לי שזה יגרום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,שני23/04/2008
ילדה שמתגרדת בשיער,אין לה כינים-מה יכולה להיות הסיבה?
יש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות סבוריאה.
יעל24/04/2008יובש בקרקפת. יש מס' תכשירים לטיפול במצב של סבוריאה. רופא ילדים או רופא עור יכולים לאבחן זאת.
האם זה מלווה בנשירת שיער? תתכן פטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע23/04/2008
שלום רב,
לבני יש טיקים - משיכות אף ומיצמוצים. יש לו את זה כבר שלוש שנים. הוא בן 9 כיום. אפשר לקבל המלצה לתרופות לנושא? כמו כן, האם יש שיטות מסויימות לטיפול שאתם יכולים להמליץ לי עליהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
יעל24/04/2008משיכות אף ומצמוצים יכולים לעיתים להיות סימן לאלרגיה. לעיתים טיפות נגד אלרגיה ותרופות אנטיהיסטמיניות יכולות לפתור את הבעיה.
במידה ומדובר בטיקים, יש להבדק ע"י נוירולוג. הוא זה שיוכל להמליץ על טיפול במידה וירגיש שיש צורך. חשוב לציין שטיקים יכולים לחלוף מעצמם. כמו כן הם יכולים להתגבר בתקופות מלחיצות (בתקופת הלימודים למשל). צריך לשים לב מתי חלה החמרה במצב, מתי הקלה. האם הן מלוות בקולות, תנועות כתפיים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהאוזןויקי21/04/2008
שלום ,
התינוק שלי בן חודש וחצי, ויוצא לו לכלוך מהאוזן , ויש לו ריח מהאוזן , הוא יונק כרגיל,אך ישן יותר מהרגיל , האם יש סיבה לדאגה? הוא לא צורח, ומתנהג כרגיל, האם זה יכול להיות דלקת אוזניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהאוזן
ד''ר מוטי חיימי22/04/2008שלום רב,
ייתכן בהחלט שמדובר בדלקת באוזן הגורמת להפרשה מוגלתית (גם בלי חום או כאב).
רצוי ללכת לרופא הילדים או רוא אאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע מהאוזן יכול להעיד על גוף זר
יעל24/04/2008מומלץ להבדק לשלול גוף זר בתוך האוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה או בעייה אחרת?יעל21/04/2008
ביתי בת 12.5, גובה 152 ס"מ, משקלה 50 ק"ג
אני מוטרדת שכן בחצי שנה העלתה 9-10 ק"ג וזה נראה לי המון. המון.
אכן, תזונתה אינה ראויה, היא איננה אוכלת פירות וירקות וכן לא דברי עוף ובשר, היא נזונה
בעיקר מקטניות ופחממות, אולם לא היה שום שינוי בהרגלי האכילה שלה בתקופה זו.
כמו כן היא סובלת לעיתים מחוסר ברזל ובעבר אף עלה חשד לאנמיה חרמשית, אך בדיקת דם
(אלקטרופרוז ?) שללה זאת.
לעיתים מתלוננת על כאבי בטן.
בדיקה שגרתית אצל רופאת משפחה לא העלתה דבר. אולם בכל זאת אני חרדה, אולי ישנה
איזושהי בעייה, אחרת ? ולא רק השמנה כתוצאה מתזונה...
על איזה כיוונים ניתן לחשוב?
מה ראוי וכדאי לבדוק? איזה בדיקות כדאי לבצע?
לעצותך מראש אודה.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר מוטי חיימי22/04/2008שלום יעל,
במצבים כמ שתיארת- מלבד הגורם הדיאטטי שבוודאי תורם להשמנה, יש לשלול מחלות נוספות, בד"כ הורמונליות.
ולכן- יש לפנות לרופא הילדים(או אנדוקרינולוג) שייקח בירור הורמונלי כולל תפקודי בלוטת תריס ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל בתינוקל.א.20/04/2008
ד"ר חיימי שלום,
בני בן 15 חודשים, שוקל 9 ק"ג. לאחרונה מצאו המגלובין של 10. הוא לא קיבל תוספי ברזל בשנה הראשונה כי היתה לו נתייה לעצירות עד כדי טחורים.
עכשיו הרופאה רשמה לו 50 מ"ג ביום טיפות ברזל. האם הבנתי אותה נכון?
תודה מראש על תשובתך המהירה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר ברזל
ד''ר מוטי חיימי22/04/2008שלום וחג שמח.
כדי להשיב לך במדויק- אני זקוק למשקל של בנך.
על פניו נראה שזה סביר (50 מ"ג הם 20 טיפות פריפל 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר ברזל
ל.א.22/04/2008תודה על התיחסותך. בני שוקל 9 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור בלי הפסקה אצל ילד בן 2.5ענבל17/04/2008
שלום רב,
בחודשים האחרונים שמנו לב לתופעת ריור יוצאת דופן אצל בננו בן השנתיים וחצי.
העלנו את הנושא לרופא המטפל בו והוא אמר שעד גיל 3 לרוב לא עושים כלום כי זה משהו שנרכש עם הזמן ואם תהיה בעיה בגיל 3 הוא יפנה אותנו לריפוי בעיסוק...
למרות תשובתו אני לא רגועה בנושא כי לא מדובר בשיניים (כל השיניים שלו יצאו כבר), יש לו ימים שהוא בכלל לא מוציא רוק ויש ימים שצריך להחליף לו 4 חולצות ויותר לאורך היום.
בנוסף הילד מאוד מחרחר ובזמן האחרון אפילו נוחר כמו מבוגר בלילה ואיכות השינה שלו לא טובה.
האם זהו מצב רגיל ואמא לחוצה או ששווה לבדוק את הנושא עם רופא אף-אוזן-גרון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רייור, נחירות
ד''ר מוטי חיימי22/04/2008שלום ענבל
ייתכן ומדובר בשקד שלישי מוגדל- הגורם לתופעות שתיארת.
רצוי ללכת לרופא אאג לילדים ולבצע צילום נסופרינקס בשאלה של הגדלת שקד שלישי דרך רופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות משינייםמירי שניידר17/04/2008
שלום רב, רציתי לישול. יש לי תינוק באוד שבוע, 7 חודשים. האו מאוד עצבני ולשקת מהשיניים. העם מותר לתת לא מימון קטן של סירופ פסיפלורה מורכב? גם בשביל לעזור לא לישון? האו כל הזמן שהוא ישן - ישן לא שקת. (מיטוראר הרבה). אם כן - כמה זה טוב?שקל 6.990 קילו. תודה מראוש אל הזמן שלך. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר כמאל חלבי17/04/2008ילד לא שקט צריך לבדוק .
שיניים לא מהוות סיבה לאי שקט ממושך אצל תנוק אולי כן בעת בקיעת טוחנות .
ממליץ לפנות לרופא הילדים לבדיקה .
תרופות הרגעתיות לא מומלצות ברפואת ילדים .
ד"ר חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלהחלי16/04/2008
התינוקת שלי בת חודשיים ותשעה ימים.עד לפני כמה ימים הנקתי באופן מלא ולעיתים ניתן בקבוק חלב שאוב.כאשר הייתי בטיפת חלב ונאמר לי כי ירדה באחוזון (עליה של 270 ב-15 ימים) התחלתי לשלב תמ"ל.
אני מגלה כי היא אוכלת בהפסקות מרובות מדי וכל פעם קצת.היא אוכלת כ-40 ורק לאחר הפסקה אוכלת עוד קצת ועוד קצת (במקרה הטוב 90 cc אך לאורך זמן רב)
היום היא שוקלת 4700 כאשר משקלה בלידה 2970 האם תקין?
האם עליי "לבדוק" משהו בנוגע לצורת האכילה שלה?
כמה עליה לאכול מבקבוק ומה הזמן המקסימילי לאכילת הכנות "הרצויה"?
האם יתכן ובגיל זה לא יהיה "תיאבון"?
אני בדילמה רצינית ורופא הילדים טוען שבדיקתה הגופנית תקינה.
כמו כן,היא לא מגלה סימני רעב גם אם אכלה בשבע בערב לאורך כל הלילה
אני כמעט מעירה אותה על מנת לאכול סובב 2-3 בבוקר מחשש שמא היא רעבה.
איך ניתן לדעת (היא לא ישנה "חזק" בשעות הללו אלא זזה מצס לצד עם הבאת הידיים לכיוון הפנים) דבר שגרם לי לחשוב שמא אי השקט נובע מרעב.?.
מהי עצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי שלום
ד''ר כמאל חלבי17/04/2008שלום
ברגע שאת משלבת הנקה (שהנה חיונית ומומלצת )+ תמ"ל את לא יכולה לדעת כמה חלב נכנס לגוף הילדה .
משי חשוב עליה במשקל ואת זה אפשר למדוד ולהעלות על עקומות רלונטיות.
בנוסף אפשר להרגיש ילד באם שבע ועם הזמן תלמידי כמה הוא דורש וזו הכמות שהוא צריך (יתכן ותצטרכי להגיע לטיפת חלב או למרפאתו של רופא הילדים למדידות עד שתדעי באם הכמות שלוקח מספיקה ).
בד"כ ילדים דורשים סך נפח של 120-150 סמ"ק לק"ג משקל ליממה מחלקים ל6-8 מנות ליום -פגים דורשים יותר .
בברכה ד"ר חלבי כמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותויקי16/04/2008
שלום
התינוק שלי בן חודש וחצי ויונק באופן חלקי
והיום יצא לו 5 יציאות מה שלא רגיל אצלו בדר"כ כי הוא עושה ביום פעם /פעמיים , האם זה יכול להעיד על מחלה? האם אני צריכה לדאוג על התייבשות? יש לציין שאין לו חום , הקקי יוצא בצבע חרדל כרגיל ואין שינוי במרקם.
האם השינוי הדרסטי יכול לבוא בגלל שאני מניקה יותר ?האם בסדר לשינוי כזה? ומתי אני כן צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן שלום
ד''ר כמאל חלבי17/04/2008ריבוי ביציאות יכולות להיות ביטוי לטיב האוכל ונפחו.
במידה והתינוק מתנהג רגיל ,אוכל בתאבון ועולה במשקל אין דאגה .
במידה והצואה מוצקה (לא מימית )אין שום דאגה להתייבשות .
שינויים קצרים אין להם משמעות .
בברכה וחג שמח
ד"ר חלבי
מרכז הילד ארמון חיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשך בעיקר בלילהמיכל15/04/2008
ד"ר שלום רב,
בתי בת 3 ילדה בריאה בד"כ.
בחודש האחרון היא משתעלת בזמן שהיא ישנה (שנת צהריים +לילה). מדובר על שיעול יבש ולא ליחתי. אין לה נזלת בתקופה זו וגם אין חום.לעיתים היא משתעלת גם אחרי פעילות גופנית מאומצת כמו ריצה...
מה גורם לשיעול זה? השיעול מעיר אותה מהשינה וממש מפריע לה להרדם ולישון.
היינו לפני כשבוע אצל רופאת הילדים אשר אבחנה כי יש לה ליחה רבה.
שוב אציין כי מדובר בשיעול יבש....
האם יכול להיות שמדובר בדלקת ראות? האם בדלקת ראות מחייב שיהיה חום?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום
ד''ר כמאל חלבי17/04/2008שיעול מעל 3 שבועות שלא היה מקודם , מחשיד בראש וראשונה לגורם דלקתי שיכול להיות ללא חום
(ויראלי ,חיידקי כמו מקובלזמה ועוד).
סיבה לשיעול לילי וגם במאמץ ,"אסטמה סמויה" ,משי נקרא גם ריאות פעילות.
יכול להיות סיבות אורגניות אחרות .
אפשר לצלם ולהתקדם באבחנה .
בברכה וחג שמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםאורית15/04/2008
כאשר רופא ילדים מאבחן דלקת אוזניים, האם כדאי לקחת תרבית מהאוזן?
האם רופא ילדים יכול לקחת תרבית או צריך רופא אף אוזן גרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית שלום
ד''ר כמאל חלבי17/04/2008יש שתי דלקות אוזניים חריפות .
זאת של האוזן התיכונה והיא השכיחה . במרבית המקרים התוף הנו סגור והמוגלה כלואה בחלל האוזן התיכונה -לא נהוג באף מקום בעולם לפתוח את תוף ולבצע תרבית מלבד כאשר יש דלקת של העצמות הסמוכות לאוזן .
כאשר יש התפרצות מוגלה ספונטנית מהאוזן אפשר לקחת חומר לתרבית אבל קשה מאוד לתרבת את המוגלה .
במצב והדלקת הנה של דופן תעלת האוזן ,תלוי במידה ויש הפרשה ברורה אפשר לנסות לקחת הפרשה לתרבית במיוחד באם יש כשלון טיפול י.בד"כ הטיפול הינו לפי שכיחות מוכרת של גורמי דלקת וטיפול ספציפי בהתאם .
בברכה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בכל הגוףלי14/04/2008
בני בן שנתיים ו-4 חודשים, אובחנה אצלו שנית (סקרלטינה) לפני 10 ימים, בשל פריחה ואודם בגרון (ללא בדיקת מעבדה). והוא טופל ברפאפן. ביום ה-9 של הטיפול קיבל חום מעל 40 מעלות והפריחה חזרה כולל בכפות הידיים והרגליים, בכל הגוף בפה ובלשון. הרופא טען לכשל טיפולי והחליף לאזניל. בצעתי בדיקת דם שמראה: CRP 4.72, ESR 21.00, LYMPO 22% MONO 16.4% וכן משטח גרון - ללא ממצא, כך שלא מדובר בשנית או בסטרפטוקוקוס. בנוסף, הרופא שלל חצבת. אני מאד דואגת שמא האבחנה לא נכונה וחלילה יגרמו סיבוכים. אנא תשובתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי שלום
ד''ר כמאל חלבי14/04/2008כנראה האבחנה של דלקת גרון חיידקית לא נכונה מכוון והתרבית הנה שלילית (אקוה שהמשטח נלקח לפני התחלת הטיפול האנט' ).
אפשריות למחלות חום עם תפרחת שמשתפת את כפות הידיים והרגליים למשל :
רגישות לרפפן - בד"כ התפרחת תופיע אחרי חשיפה של טיפול אחד או שניים מהעבר.
ריקציות קב' מחלות נדירות - מחלה נדירה נמצאת באזורים אנדמיים עושה מחלת חום גבוה ותפרחת שמשתפת את כפות הידיים והרגליים .
הינוך שינליין . מחלה של ביטוי לדלקת כלי דם מתבטת בתפרחת שמשתפת את הגפיים והגוף והכפות אבל בד"כ ללא חום .
על מנת להתקדם באבחנה יש צורך שהילד יבדק שוב עי רופא ילדים ולשקול בירור נוסף .
בברכה
ד"ר חלבי כמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר כמאל חלבי אבא של זונה
יודע07/12/2012אתה לא מתבייש שגרמת לבן שלך להיזרק ולהיות זונה , זונת רחוב בתחנה מרכזית בתל אביב ? לגרום לו לחלות באיידס ? אתה אדם אלים ועבריין
בושה וחרפה , אבא של זונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לבנים שלי........
מירי שניידר17/04/2008שלום לי, רק ביום שבת ישבתי אם 2 הבנים שלי בפארק. הייה סדין אבל הם ישבו בדשה לא ראצו את הסדין. בערב הכול הייה רגיל אבל בבוקר הם קמו אם פריחה גם בקפות ידיים\רגליים\גפיים\ואוד חלקים של הגוף. ראציתי אתם לרואפה. האו אמר שזה אלארגיה. הבי לי סירופ לאלארגיה תוך 3 ימים הכול אבר. thank god. לא ללחץ הכול ייה בסדר. תבדקי אם אין לא אלארגיה למשהו... הרבה בריאות וחג שמח. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהידבקות תינוקגלית ס13/04/2008
שלום,
אבי אושפז בבי"ח ושם גילו אצלו חיידק בשם סטאפילוקוקוס (MRSA).
הוא הושם בבידוד למשך כשבוע ולאחר מכן שוחרר לביתו לקבלת המשך טיפול אנטיביוטי למספר שבועות.
שאלתי היא האם רצוי להימנע מביקורים בביתו, עם בננו בן החודשיים, עד לסיום הטיפול או שדי בלהיזהר ממגע עימו בשבועות הקרובים?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית שלום .
ד''ר כמאל חלבי14/04/2008שמיח שאביך חזר לביתו במצב שמשתפר .
באופן כללי מחלות חיידקיות פחות מדבקות ממחלות נגיפיות אבל בכ"ז מדבקות .
אני מבין שאביך קבל טיפול והנו מחלים . אם הוא קבל את תקופת הטיפול הנדרש אז הוא לא מדבק .
במידה ועדיין מקבל טיפול אנטיביוטי ויש עדיין הפרשות הייתי נמנע מהכנסת התינוק לחדרו או לסביבת צוות מטפל . הבעיה העיקרית היא העברת גורם המחלה מהגורם המטופל לידיים של המטפל וזה האחרון לתנוק ולכן חשוב לשמור על הגיינה נכונה ותמיד צריכים להיות נקיים וידים רחוצות היטב לפני שבאים במגע עם תנוקות .
בברכה ד"ר חלבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)