מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת דםסיון26/03/2008
בני בן 4.5 חודשים. בבדיקת דם תוצאה של( got(ast היא 66 כשהנורמה היא 5-45
מה זה אומר? האם יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון שלום
ד''ר כמאל חלבי27/03/2008לערך כזה אין משמעות .
יש משמעות אם יש דנמיקה של עליה ופי 3 מהערך המקסימלי של הנורמה .
בד"כ בודקים אנזימים אחרים ובד"כ יש קורילציה בניהם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנרגלית26/03/2008
שלום,
האם יש תופעות לוואי לחיסון פרבנר?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית שלום
ד''ר כמאל חלבי27/03/2008בד"כ אין .
לפעמים גובה מקומית -חולפת .
יחד עם זה מומלץ לחסן במרפאה ושהילד ישאר בהשגחה רפואית למשך כ-30 דקות .
בברכה .
ד"ר חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפליטת פהויקי26/03/2008
שלום ,
הבן שלי בן שלושה שבועות ובעת שכיבה בעגלה פלט פליטה לא גדולה שבתוכה היו שתי כתמי דם קטנים , מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
ד''ר כמאל חלבי27/03/2008יש משמעות במידה והסימפטום ימשיך להופיע .
אני מניח במידה ושתי הטיפות הנן אדומות בצבען ,מקורן מאזור הפה או האף והדבר נובע מעוצמת ההקאה ולזה אין משמעות .
בברכה
ד"ר חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בפה (פטריה???), ושינייםיעל26/03/2008
שלום, לפני כמה ימים ראיתי לביתי בת ה5 חדשים כתם לבן בפה, בצד הפנימי של הלחי
הכתם בקוטר של כחצי ס"מ, לא עובר כבר כמה ימים
זה פטריה? יכולה להיות סיבה אחרת?
חוצמיזה שלדעתי צומחות לה שיניים כי נראה שמציק לה ונושכת חזק כל דבר- מוצץ, צעצועים ואותי בהנקה... (מניקה חלקית)- ולי זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן בפה
ד''ר מוטי חיימי26/03/2008שלום,
ייתכן ואמנם מדובר בפטריה או באפטה.
יש לקחת לבדיקת רופא ילדים ובהתאם לאבחנה- לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצבת לתינוק בן 10.5 חודשים.נעמי24/03/2008
במעון גילו תינוק בן 9 חודשים חולה חצבת.
משרד הבריאות יצר קשר עם המעון וקיבלנו פתק לחסן את הילד.
בני בן 10.5 חודשים. האם אפשר לחסן אותו בחיסון החצבת לפני גיל שנה?
שאלתי במשרד הבריאות ונאמר לי לבדוק מול טיפת חלב.
אני חסרת אונים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לחצבת
ד''ר מוטי חיימי26/03/2008רצוי לשאול בפורום חיסונים, אם כי לדעתי אין מניעה לחסנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון משולש בכיתה ג'יפעת24/03/2008
שלום רב.
באיחור של שנה, עתידה כיתתה של בתי בת ה-8, כיתה ג', לקבל את החיסון המשולש - טטנוס, שעלת ופוליו.
בחופש הגדול נפצעה הילדה בידה, וניתן לה בקופת חולים חיסון טטנוס. הסבירו לנו שבמהלך השנה, כאשר תחוסן הכיתה, תקבל הילדה חיסון שיורכב רק משעלת ופוליו, ללא מרכיב הטטנוס.
אתמול דיברה אתי אחות בית הספר, והסבירה לי שאין אפשרות לבודד את החיסונים, ועל כן אם יש לנו עניין בחיסון השעלת, הילדה תקבל שוב טטנוס. לדבריה, בהוראת משרד הבריאות, ילדים שקיבלו חיסון טטנוס לפני מספר חודשים, יוכלו לקבלו פעם נוספת עתה, במסגרת החיסון המשולש.
האם באמת אין שום בעיה לקבל את חיסון הטטנוס פעמיים תוך שמונה חודשים? אנחנו מהססים מאד.
האם ניתן להסביר לנו את הדבר לאשורו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי טטנוס
ד''ר מוטי חיימי26/03/2008לדעתי אין מניעה . רצוי לשאול גם בפורום חיסונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבתעמית23/03/2008
בני בן 3 חודשים, יונק באופן מלא וכבר שוקל מעל 8 ק"ג. האם לאור מגפת החצבת כדאי לחסנו כבר עכשיו? כדאי לציין שבן זוגי ואני עובדים בתפקידים הדורשים מאיתנו להיות באירועים גדולים לעיתים תכופות ואנו לוקחים את התינוק עמנו כדי שאוכל להמשיך להניקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית שלום
ד''ר כמאל חלבי24/03/2008חיסון בגיל זה אינו יעיל מכוון יש בגופך נוגדנים שעברו דרך השליה ומנטרלים את החיסון .
מחסנים מגיל שנה .
לידיעתך
ד"ר חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה מבישהנתנאל22/03/2008
שלום לך..
אני בן 15 ו11 חודשים וסובל מתופעה הנקראת גניקומסטיה..נפיחות בשדיים.
זיהיתי אצלי את התופעה כבר מגיל 13..
התופעה לא ממש נראית לעין...אך קיים גוש בכל פטמה...אומנם לא גדול אך עדיין קיים.
אני חושש שאולי זה יגדל .
מה הנך מציע לעשות?!
יש לציין שזה תורשתי אצלנו במשפחה...מצד אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינקומסטיה
ד''ר מוטי חיימי23/03/2008שלום נתנאל,
יש ללכת לבדיקת רופא אנדוקרינולוג לצורך בירור.
בהמשך- במידת הצורך אפשר לשקול טיפול ניתוחי (אם הבעיה חריגה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות בזמן שינהאנה22/03/2008
מגיל 4-5 חודשים אני שמה לב שבן שלי מאוד מזיע בראש בזמן שהוא יושן. אחרי שהוא קם תמיד יש כתם רטוב גדול מתחת לראש שלו. שום דבר אחר לא מזיע. לא חם לבני. בנוסף יש לו קרחת קטנה מאחורה. מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
ד''ר מוטי חיימי23/03/2008בן כמה הוא?
יש ללכת לבידקת רופא ילדים (למרות שרוב הסיכוי שהכל תקין) ולשקול ביצוע בדיקות דם רוטיניות כולל תפקודי בלוטת תריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל כמתן אוכל קבוע לבת 4 חוד''אמא של יובל21/03/2008
היי,
ביתי בת 4 חודשים עוד כשבוע, ואוכלת מיום היוולדה סימילאק. בשבועיים האחרונים פולטת בכמויות אדירות אחרי כל ארוחה, היא אוכלת 120 כל שעות ובלילה ישנה כ 10 שעות בערך...
הלכתי לרופא הילדים שאמר שייתכן שזה ריפלוקס (שהגיע רק בגיל 4 חוד''???) והמליץ לעבור לאכילת אינפמיל אר + ליפיל, רציתי לדעת האם שינוי בגיל כזה הוא משמעותי מבחינת הילדה והעיכול שלו? מה לגבי יציאות? ומה לגבי המרכיבים שיש בו, הרי יד היום היא ניזונה מסימילאק ועלתה יפה במשקל והתפתחה כראוי... האם תהיה לזה השפעה?
תודה רבה, וסליחה על האורך...
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפמיל
ד''ר מוטי חיימי23/03/2008שלום דנה.
אין בעייה לעבור לאנפמיל AR. מדובר בפורמולה טובה , עם רכיבים מאוזנים וטובים, לפחות למשך מספר חודשים, עד שהיא תגדל מעט והפליטות יפחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי...
אמא של יובל23/03/2008בקשר לתשובתך, חשוב לי לציין שבמשך כל הזמן- 4 חודשים הללו היא עלתה יפה מאוד במשקל באופן תקין לחלוטין למרות הפליטות המרובות, האם עדיין כדאי לעבור לאינפמיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי26/03/2008תלוי כמה הפליטות חמורות , מה תכיפותן, והאם הן גורמות לבעיות נשימה או השתנקויות.
יש לבדוק את הילדה ולהתרשם מקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתררז21/03/2008
אני כבר שמעתי אל הניתוח הזה אבל אני רציתי בכלל שתיתנו לי שמות של תכשירים של כול הסוגים שיש שיכולים להפחית לי את העזה אולי אפילו כול מיני צמחים ודברים כאלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר להזעה
ד''ר מוטי חיימי23/03/2008לך לסופרפארם- יש שם מדפים שלמים של דאודורנטים. תתיעץ עם הרוקח ותבקש משהו חזק במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה$$יעל א.20/03/2008
שלום רב
ביתי בת חודש וחצי וניזונה מהנקה בלבד.
ישנה תופעה שמטרידה אותי מאוד.במהלך החודש האחרון מדי לילה ברגע שאני מניחה את ביתי בעריסה היא מתחילה לנוע בעצבנות...בד"כ נרדמת לאחר זמן לא רב אך משום מה במהלך רוב הלילה ובערך בשעות קבועות הילדה משמיעה קולות רמים עם תנועתיות חזקה בגפיים - ידיים ורגליים.קולות שנשמעים כמו מאמץ -לא נראית רגועה.מעין אי שקט.
איני יודעת איך לנהוג - האם להקים אתה להאכלה? להרגיע אותה (על אף שאינה בוכה כלל בלילה)
"להתעלם"??
יש לציין כי בעת ההנקה היא נרגעת ףקיים קושי להרימה לגרעפס כיוון שהיא מתכנסת כולה ואיני מצליחה להביאה למצב מאוזן....היא פשוט ממש זוחלת מטה...או פשוט "עצבנית" מדי על הידיים...
ושוב הסיפור חוזר חלילה ברגע שאני מניחה אותה בעריסה.
אני אובדת עיצות,מוצאת עצמי ערה כמעט כל הלילה.....
ביום היא בד"כ נינוחה,ישנם ימים בהם מגלה את אותו אי שקט של הליל אך בעוצמה נמוכה הרבה יותר ובד"כ ע"י בכי..
מה דעתך??
כל עזרה תתקבל בברכה.
**לציין,ילדה שוקלת 3700(עד לפני שבועיים),יש יציאות ושתן (בימים אחרונים פחות יציאות)
פליטות מעטות יחסית ושתי הקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט
ד''ר מוטי חיימי21/03/2008נראה לי כי מדובר בגאזים המופיעים בגיל הזה , הגורמים לכאבי בטן (COLIC). ישנן תרופות שניתן לתת לפני כל ארוחה (אני ממליץ על סימיקול) , ויש גם תרופות טבעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד בבקשה
יעל א.21/03/2008האם להערכתך אין מדובר ברפלוקס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי23/03/2008ייתכן כי מדובר בריפלוקס, אך אז הייתי מצפה לשמוע שיש הרבה פליטות.
ניתן ללכת להערכת רופא גסטרו ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת19/03/2008
מעניין אותי לדעת, האם הרטבת לילה נובעת מבעיה נפשית אצל הילד, או שזו בעיה פיזית רפלקסית נטו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרגינה שלום
ד''ר כמאל חלבי19/03/2008הרטבת לילה בילדים הנה תופעה נפוצה .
עד גיל 5 שנים נחשבת כנורמלית .
הבעיה לא נפשית
בד"כ גם לא מחלה .
התופעה הנה חולפת , בד"כ יש נטיה משפחתית (נמצא שלאחד ההורים היתה תופעה דומה ).
בהתאם לגיל של הילד/ה אפשר להתייחס לתופעה .
מעל גיל 5-6 שנים אפשר לנסות לעזור בדרכים שונות . תרופות, פעמונית , עידוד ע"י חיזוקים ,שילוב טיפולים .
בשרותי בריאות כללית יש מלבד הטיפול של הרופא המטפל יש אנשי מקצוע אחרים שמטפלים ספציפית בתופעה יכול גם להיות בקופות אחרות מענה טיפולי .
בברכה
ד"ר חלבי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםיעל18/03/2008
שלום רב,
לביתי בת השנה ו-4 חודשים עשינו ספירת דם בעקבות חום שעלה וירד במשך 5 ימים, התוצאות הראו כי ערך הלימפוציטים הוא 70% ו- rdw כ- 18.40%. מה המשמעות של ערכים אלו והאם זה מראה על דלקת כל שהיא או שמא וירוס?
בתודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום
ד''ר כמאל חלבי19/03/2008יש פתרון אלגנטי ומהיר - הפתרון הוא עי ניתוח מאוד פשוט וקל
יש לפנות לרופא המטפל שיפנה לכירורג ילדים .לא להרתע לפנות כי הפתרון מאוד קל והתוצאה מיידית וחיובית שמעלימה את הממצאים .
בברכה
ד"ר חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל שלום
ד''ר כמאל חלבי19/03/2008הנתונים שרשמת לא מספיקים על מנת לתת דיעה בנושא פענוח סד והתחייחסות דרכה למחלה של הבת
נכון כי אחוז כזה של לימפוציטים מתאים למצב של מחלה ויראלית .לגבי RDW קשור יותר לכדוריות דם אדומות .
בברכה
ד"ר חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתררז18/03/2008
שלום אני נער בן 15 ואני סובל ממש מזיעה קיצונית בידים ורגליים שמעתי שיש ניתוח אבל רציתי לשמוע אולי יש לכם כול מיני דברים טבעיים, ולא טבעיים שאני יכול לקחת ושזה יעזור לי או לפחות יפחית ....תודה ובבקשה תתענו מהר
בבקשה תרשמו שמות של דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר מוטי חיימי20/03/2008שלום לאלמוני.
במקרים של הזעה קיצונית- אכן מומלץ על ניתוח. מדובר בניתוח יחסית לא מסובך שנעשה דרך שני חתכים קטני בצידי הצלעות.
רצוי ללכת לכירורג חזה ולקבל הסבר מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)