מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרפטוקוק כבר חודשייםענבל23/12/2007
שלום רב,
בתי בת ה 7.5 חלתה לפני חודש וחצי בסטרפטוקוק קיבלה אנטיביוטיקה 10 ימים רפאפן ואחרי 3 ימים משסיימה המחלה חזרה ונתנו לה מנה נוספת של רפאפן. אחרי שבוע מהמנה השניה הסטרפטוקוק חזר ונתנו לה אוגמנטין 10 ימים שוב. אחרי 9 ימים הסטרפטוקוק חזר ועכשיו מקבלת מנה רביעית (אוגמנטי פעם שניה) למעשה כמעט 2 חודשים הילדה עם חיידק ועם אנטיביוטיקה.
מדוע החיידק לא עוזב אותה? האםהיא מקבלת את התרופות הנכונות?
האם כדאי להוציא שקדים?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפ' בגרון
ד''ר מוטי חיימי24/12/2007שלום ענבל.
נראית לי מאד מוזר התנהלות הדברים:
השאלה היא האם היא חולה בזמן הזה- כלומר האם יש לה כאבי גרון או חום .
ישנם ילדים (וגם מבוגרים) שהם נשאים שלסטרפטוקוק בגרון באופן תמידי. ולכן אין צורך בטיפול אנטיביוטי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חיובית מבדיקה לגבי החיידק
ענבל24/12/2007שלום שוב
הילדה בפעם הראשונה לא יכלה לבלוע והעלתה חום היתה חולה 5 ימים בבדיקת משטח יצאה חיובית, הרופא והרוקח המליצו על בדיקה ביתית למשטחbstrip ולא לחכות לתשובות מעבדה.
כל פעם שהילדה התלוננה על כאב בגרון וקושי בבליעה היא יצאה חיובית הערכה לבדיקה עצמית גם בהתנהגות הראתה חולשה.
נשאים הבנתי לא מפתחים חום ובעיות בליעה
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי24/12/2007אכן נשאים לא אמורים להיות סימפטומטיים.
הייתי ממשיך לטפל בסוגי אנטיביוטיקה אחרים (זינאט, אזניל וכד').
רצוי מעקב רופא אאג לגבי השקדים במידה והם מוגדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בסימפונותליאת23/12/2007
שלום,
מה זה דלקת בסימפונות וממה זה נגרם ?
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת סימפונות
ד''ר מוטי חיימי23/12/2007שלום ליאת,
דלקת בסימפונות הוא שם כללי שניתן לתיאור מצבים בהם יש צפצופים או חרחורין עדינים בריאות , מבלי שיש אבחנה של אסטמה או מחלה כרונית אחרת.
מדובר בד"כ במחלה ויראלית שגורמת לגירוי של הסימפונות.
הוכח כי גם למחלות אלה ישנו מרכיב דלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררת בלילה כי שורף בפותפנינה23/12/2007
ילדתי בת שנתיים ועשרה חודשיים מזה כארבעה ימים עם חום לילי גבוה, הנלציות ובודיקורט.
זה הלילה השני שהיא מתעוררת בתלונה כי שורף לה בפות, לא תוך כדי עשיית פיפי, פשוט מתעוררת , בעין לא נראה משהו חריג.
יש הסבר לעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפות
ד''ר מוטי חיימי23/12/2007שלום פנינה.
ייתכן ויש פטריה בפות.
רצוי בדיקת רופא ובדיקת שתן (לשלילת דלקת בשתן). אם תקין- רצוי לתת משחה נגד פטריות כמו הידרואגיסטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פנינה23/12/2007תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםקרן22/12/2007
שלום!
שמי קרן, אני בעלי ובננו נועם בן החודשיים גרים בקפריסין. לפני יומיים הוא קיבל את החיסון הראשון שלו DTaP + IPV +HIB בדיוק כמו שנותנים בארץ. בעוד שבועיים הוא יקבל HEP B שפה מתחילים רק בגיל חודשיים ובנוסף הוא אמור לקבל חיסון שנקרא PCV (pneumococcal conjugated)
האם נותנים את החיסון הזה גם בארץ? למה הוא בדיוק? לא הבנתי מהרופא לאיזו מחלה החיסון הזה מחסן וגם באינטרנט לא מצאתי מידע בעברית (מה שם המחלה בעברית למשל?) הרופא של בני אמר שכל שנתיים שלוש פורצת בקפריסין מגפה של המחלה ובגלל זה הם מחסנים לה. אם לא מחסנים למחלה הזו בארץ, כמו שנראה לי, למה בעצם לא? האם אין את המחלה הזו בארץ יותר?
מה שכן הבנתי מהרופא זה שהמחלה הזו יכולה לגרום לדלקת קרום המוח. למה עוד היא יכולה לגרום?
שאלה נוספת בנושא החיסונים- אנחנו מעוניינים לתת את החיסונים לנועם בארץ מכיון שהחיסונים כאן מאד יקרים והרפואה כאן פרטית. נועם חוסן ב-14/12 והוא צריך לקבל את סט החיסונים הבא בעוד חודשיים (פברואר), האם בריאותית זה בסדר לתת את החיסון השני ב- 13 או ב-14 לפברואר? (יום או יומיים לפני שעוברים חודשיים מלאים). אני אומרת שחייבים לחכות חודשיים מלאים בשביל לתת לגוף את הזמן להתמודד עם החיסון הקודם, בעלי אומר שיום או יומיים לפני כן לא ישנו שום דבר. מה אתם אומרים?
תודה רבה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד פנאומוקוק
ד''ר מוטי חיימי23/12/2007שלום קרן.
גם בארץ החיסון הזה קיים אך עדין לא באופן רוטיני בטיפות החלב (זה עומד להיכנס בקרוב).
החיסון הוא נגד זני החיידק פנאומוקוק- חיידק שגורם לדלקות ריאה, דלקות אזניים, דלקת קרום המוח ועוד.
אני ממליץ (במיוחד אם זה בחינם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאת דםחן22/12/2007
האחיינית שלי בת 5 ומדי חודש היא סובלת משקדים מוגדים בגרון,הפתרון הוא ניתוח להוצאת השקדים או אנטיביוטיקה. אנחנו בחרנו באפשרות השנייה בגלל הפחד שיש בניתוח.
לאחרונה היא החלה להקיא דם! מה זה אומר? מה צריך להסיק מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות דמיות
ד''ר מוטי חיימי23/12/2007שלום חן.
גם אני מסכים כי לא כדאי לרוץ לניתוח שקדים.
הקאות עם שרידי דם יכולות לנבוע מכך שהשקדים מוגדלים ומגורים , אך זה לא קשור בהכרח לשקדים. יש ללכת לבדיקת רופא הילדים ולשקול בירור אצל רופא גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבן מין זיכרימירב20/12/2007
שלום רב,
נולד לי בן 2 הוא בן 8 חודשים , איבר המין שלו "בולבול" קטן , המוהל בברית המילה (שהיה רופא) אמר לי כי זה שכיח שהפין קטן ולשים לב שהוא לא שוקע לכוון הבטן ע"מ שפצע המילה יתאחה.
אח"כ שוחחתי גם עם רופא הילדים והוא אמר שזה נורמלי .
עדין הפין שלו שוקע לכוון הבטן , הוא גם עולה , אבל הרבה פעמים שקוע , האם זה בסדר ?נורמלי ? זה כמו האשכים שרק בגיל שנה יורדים באופן קבוע ?
אני מותרדת כוון שעם בני הראשון לא היתה לי בעיה כלל אולי אפילו ניתן להגיד כי הפין שלו גדול (כיום הוא בן 3ןחצי) ואני לא מכירה את התופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין קטן
ד''ר מוטי חיימי21/12/2007שלום מירב,
אכן ייתכן כי איבר המין לעיתים " שוקע" לכיוון הבטן. האם כאשר הוא יוצא החוצה הוא עדין זעיר? אם כן -כדאי ללכת להערכה של אנדוקרינולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניל לטיפול בדלקת ריאותגלי20/12/2007
ד"ר שלום,
בני בן ה-5 חודשים אובחן כסובל מדלקת ריאות.
הרופאה בקופ"ח רשמה לו אזניל במינון של 2cc פעם ביום, ואילו הרופא שראה אותו במיון החליט לתת לו מוקסיפן במינון 3.5cc שלוש פעמים ביום , כמו כן בדף ההוראות שמצורף לאזניל רשום שהתרופה אינה מיועדת בד"כ לתינוקות בני פחות מ- 6 חודשים. האם מותר לו לקבל אזניל בגילו? באיזה סוג אנטיביוטיקה מהשניים עדיף לדעתך לטפל בו?
לתשובתך אודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לדלקת ריאות
ד''ר מוטי חיימי21/12/2007שלום גלי,
גם אזניל וגם מוקסיפן יעילים לטיפול בדלקת ריאות.
אני אישית משתמש באזניל כשמדובר בדלקות קלות יותר.
אם הרופא במיון התרשם (נוכח הבדיקות, צילום וכד') שרצוי מוקסיפן- הייתי הולך עפ"י המלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזניל לאחר סימילאק
סיגל פנחס18/03/2012בתי בת השנה וחצי מקבלת אזניל לדלקת ריאות.
האם ניתן לתת את התרופה לאחר שהיא שותה את הסימילאק?
קראתי בהוראות כי להמתין שעתיים בין התרופה לנוגדי חומצה.
הסימילאק חלבי כך שאני רוצה לדעת אם ניתן לתת את התרופה בסמוך לשתית הסימילאק.
תודה רבה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 חודשים בעיות גזיםאורית19/12/2007
ד"ר שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים וסובלת המון מגזים.
א. ביתי סובלת מגזים יותר מאשר קודם כולל התעוררות בלילה בבכי והתקפלות מכאבים.
ב. אוכלת סימילאק אדוונס בין 120-180 מ"ל כל 4 שעות.
ג. הילדה לאחרונה בכלל לא רגועה, בוכה הרבה, יש לה המון גזים ואני שומעת המון פעולת מעים ו"גירגורים" מצידי הבטן בעיקר בהאכלה וכל שעות היום.
ד. ניסיתי לטפל בסימיקול/גליכול/גרפווטר כלום לא עוז. אוכלת מבקבוק של בי פרי ללא השפעה.
ה. ניסית עיסוי עמוק וליטופי בטן ומעט שיפשופים נעימים, אך היא מיד קופצת כאילו לא נעים לה כאילו ישנה איזושהי רגישות בבטן עד כדי בכי.
ו. אני חייבת לציין שמאז שהילדה נולדה עשתה קקי בטיטול רק מס' פעמים (בזמן שהנקתי אותה)
מאז שעברה לתמ"ל החלו לה בעיות ביצאה. היציאה היתה קשה לה...אז עזרתי לה..הרמתי את רגליה כלפי מעלה במטרה לעזור לה ואכן היא היתה מוציאה קקי כפעם ביום.
ז. הבעיה, שעד היום הילדה רגילה שאני מרימה את רגליה כדי לעשות קקי והיא לא עושה לבד בטיטול, כאילו מתאפקת עד שאני יעזור לה..כבר כמעא חודששים וחצי הטיטול נקי מקקי יש בו רק פיפי והיא מחכה שאני יעזור לה להוציא.
ח. לילדה יש יציאה פעם ביום. אם כי, אינני יודעת בוודאות מתי יש לה וכמה יש לה כי אני חשה שהיא נבהלת מזה שהיא מוציאה ולאחר שיוצא הקקי כאילו מיד מכווצת את פי הטבעת.
מה עליי לעשות ד"ר..אני נואשת...איך אפשר לעזור לילדה???
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר מוטי חיימי19/12/2007שלום אורית,
נראה שמלבד הגזים- יש לה גם עצירות, שגם יכולה לגרוםלכאבי בטן.
ניתן לתת 1-2 כפיות ביום של עגבניה מרוסקת.
מנסיוני- סימיקול דווקא כן עוזר אך ניתן להעלות את המינון בהדרגה עד 0.6 מ"ל לפני כל ארוחה (עוזר גם לעצירות).
במידה וזה לא עוזר- הייתי מתייעץ עם רופא גסטרו ילדים ושוקל להוסיף תרופה שתביא להקלה על העצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הנקה אחרי גיל שנהרות19/12/2007
שלום וברכה!
רציתי לשאול האם במשך הזמן נשמרים בחלב אם כל היתרונות התזונתיים?
תינוק שלי בן שנה וחצי וחשבתי כבר לגמול אותו מהנקה, אבל אם החלב שלי עדיין יעיל מבחינה חיסונית וכמניעה למחלות חורף אני אחכה עם הגמילה.
מה דעתך על זה?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
ד''ר מוטי חיימי19/12/2007הוכח שבהנקה יתרונות רבים גם מבחינת מערכת החיסון. ולכן- הייתי ממליץ להמשיך להניק כל עוד יש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רות19/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מצוננת (11 חודש)טלי18/12/2007
שלום רב,
רציתי לשאול, בתי נורא מצוננת ומתקשה לנשום עקב אף סתום, משתעלת עם ליחה ובוכה. לפני שבועיים טופלה ב"מוקולית" וכבר אחרי יום היה שיפור ניכר.
האם אני יכולה להשתמש בזה שוב כשהיא מרגישה ככה??? ללא מרשם או להתקשר לרופאה שלה?? ואם כן כמה ימים מותר לתת את זה?....והאם אני יכולה לחזור על כך שוב בעוד כשבועיים כששוב תרגיש לא טוב. כלומר האם זה בסדר לחזור על כך כמה פעמים בחודש?
האם יש משהו טבעי מצמחים שאפשר לתת לה כי היא מצוננת כבר איזה חצי שנה.
מציינת שהיא נמצאת בפעוטון ומשם היא מביאה לי את כל המחלות הללו.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר מוטי חיימי19/12/2007בעקרון- אפשר להשתמש שוב במוקוליט במינון נמוך , אך רצוי בכ"ז בדיקת רופא ילדים כי יתכן שכעת ישנם ממצאים ע"פ הריאות כמו צפצופים או חרחורים ואז יהיה צורך במתן טיפול אחר. (אינהלציות וכד').
מבחינת טיפול צמחי- יש טיפות פילקה שלעתים עוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתלילי18/12/2007
אני בת 37 ומזה כחודש וחצי משתעלת (אולי יותר). בסוף השבוע רופא איבחן שעלת ע"פי בדיקת דם לפרטוסיס ותסמינים.
יש לי ילד בן 3, שחוסן עד היום עפ"י הנחיות טיפת חלב.
לילד יש מערכת חיסון חלשה והוא נדבק בקלות מכל דבר שמסתובב. זו השנה הראשונה שלו בגן ולכן השנה הוא חולה במיוחד.
לפני כשבועיים היתה דלקת באוזן התיכונה בצד שמאל(עפ"י הרופאה הגרון לא היה אדום) והיה חום גבוה , כמו כן יש שיעול שלעיתים הוא נבחני ולעיתים לא. אנני יודעת אם התסמינים קשורים לעונה או חלילה לשעלת שלי.
בד"כ כשהילד גדוש יש לו בעייה באוזן שמאל, אך הפעם נראה שהגרון לא היה אדום וזו הפעם הראשונה שהילד ממש צרח מכאבים.
מה לדעתך עליי לעשות?
האם לבצע בדיקה שהיא לא נעימה, להתחיל טיפול מונע כלשהו או לעזוב אותו בשקט?
ברצוני לציין שמזה כיומיים אני מקבלת רוקסו 150 פעמיים ביום.
אני מצרפת את הערכים של הבדיקה שלי:
pertusis iga - 4.4
borderline range
infants - 4-10
adults - 8-11
pertusis igm - 4.4
אותו טווח
אודה לך מאוד על קבלת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר מוטי חיימי19/12/2007שלום דנה,
מאחר והילד מחוסן לשעלת, ואין לו סימפטומים של שעלת (דלקות אזניים ושיעול נבחני זה לא חלק מהמחלה)- לא הייתי נותן לו שום טיפול, ובוודאי שלא דוקר אותו לבדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באצבע.רינתי17/12/2007
ביתי הקטנה,בת שנה ועשר,ניפגעה באצבע,כאשר דלת הגן ניסגרה עליה.
המקום היזדהם,והרופא ניקז לה את זה.אתמול חזרתי שוב לרופא כי המקום היה עדיין מאוד מוגלתי.הוא ניקז לה את זה שוב,אבל הפעם יצא גם דם.
הרופא נתן לי מישחה-בקטרובן.כשהגעתי לאחות לחבישה,ראיתי שהציפורן נפלה לה.השאלה שלי:כתוב בעלון של המישחה לא למרוח על פצע פתוח.האם איזור של ציפורן שנפלה לא נחשב פצע פתוח?הרי המקום אדום ומדמם.מותר להשתמש במשחה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר מוטי חיימי17/12/2007שלום רינתי,
אין מניעה לשים בקטרובן או משחה אחרת כמו פולידין, דרמקומבין וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהאושרת16/12/2007
שלום רב,
בתי,בת 5 ,ישנה בלילה שינה לא רגועה ,היא ממש נאבקת עם עצמה ולאחרונה (חודש בערך) החלה לחרוק שיניים.
האם ניתן לעשות משהו?
האם אני צריכה לפנות לרופא כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שינים
ד''ר מוטי חיימי17/12/2007התופעה מוכרת בילדים.
כדאי להתייעץ עם רופא שיניים לילדים. לעתים שמים סדים לשינה בלילה.
במקרים חמורים יותר יש להתייעץ עם נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 שלא חלתה באבעבועות רוחאמנון15/12/2007
יש לי 2 ילדים , בת 6 ובן 1.5 שלא חלו באבעבועות רוח וגם לא חוסנו.
מה ההשלכות לכך? ,ומה עלי לעשות? אשמח לתשובה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאבעבועות
ד''ר מוטי חיימי15/12/2007שלום אמנון.
מאחר ושני ילדיך לא חלו באבעבועות רוח- כדאי לחסנם!
החיסון פשוט, ללא תופעות לוואי חריגות, וכיום הוא זול יחסית לעבר (כ-37 ש"ח למנה).
הייתי מחסן את שניהם. הילד בן השנה וחצי יזדקק ל-2 מנות. אחת כעת ואחת בגיל 6 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אמנון16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ושילשוליםכוכי15/12/2007
דר' שלום רב,
בתי בת שנה ו-11 חודשים, מיזה כיומיים הנה משלשלת ומקיאה הקאות קוראות בערב והשילשולים כל שעה וחצי לערך. אך הנך ממליץ לפעול ? ואיזה מזון לתת לה ? אני יודעת שהחשוב זה לתת לנוזלים.
שבת שלום לך.
כוכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות
ד''ר מוטי חיימי15/12/2007שלום כוכי.
ברוב המקרים מדובר במחלה ויראלית שגורמת לכך.וייתכן גם חום.
הדבר החשוב הוא לוודא שהילדה שותה מספיק ולא מתייבשת. אני ממליץ על מתן נוזל בשם "מינרלי" או הידרן.
במידה ואת רואה שהיא לא מצליחה לשתות מספיק- רצוי לקחת לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)