מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה בעור הפנים שנעלמת וחוזרת...יובלי07/01/2008
שלום רב,
ביתי בת החודש וחצי, סובלת מזה כשבוע מפצעים קטנים ואדומים בעור, וקילוף בגבות ומאחורי האוזניים, אני משתמשת בסבון-שמן אמול באמבטיה במקום תחליבי סבון שונים בהמלצת טיפת חלב. ידוע לי כי תופעה זו היא מוכרת וידועה אצל תינוקות שרק נולדו וכי זה כתוצאה מהורמונים של האם שנארו עדיין את התינוק, אך מה שמדאיג אותי זה, שהפצעים האדומים מופיעים ונעלמים במשך היום, לדוגמא בבוקר היא קמה בלי הפצעים והאודם בפנים ולאחר כמה שעות זה שוב מופיע ושוב נעלם, וככה במשך היום...
חשבתי שאולי זה כתוצאה מאלרגיה למשהו שהיא נוגעת בו, האם זה ייתכן? מה ניתן לעשות על מנת למנוע את הפצעים הללו? והאודם בעור?
תודה רבה והמשך יום נעים.
אמא של יובלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר מוטי חיימי09/01/2008שלום יובלי,
לפי התיאור כנראה מדובר בסבוראיק דרמטיטיס.ייתכן ויש גם מרכיב של אטופיק דרמטיטיס ( פריחה עם יובש בעור)
כמובן שרצוי לבדוק ולראות את הילדה.
ישנן כל מיני משחות ותחליבים שניתן לשים (החל מסבוקלם, אקסרה, אטופיקלייר, ועוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקטלימור07/01/2008
שלום
בני בן 4 חודשים
בשני לילות האחרונים הוא מתעורר כל שעה, בוכה, ונרגע רק שאני מניקה אותו..ממש קם כל שעה ובוכה
לאחר שהיה ישן רצוף מתשע עד ארבע בבוקר.
אתמול שהתעורר לבילה ראיתי שהוא מוציא נזלת ירוקה.
א. האם חוסר השקט בשינה קשור לזה ?
ב. מה עושים עם הנזלת ?
אציין שביום הו א ערני, משחק אוכל ואין לו חום
אשמח לתשובה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר מוטי חיימי07/01/2008שלום לימור
אכן נזלת יכולה לגרום לאי שקט, מאחר והדבר מפריע לנשימה דרך האף -שבה משתמשים תינוקות בעיקר.
כדאי לשים טיפות מי מלח או תרסיס שנקר סינומרין (מבוסס על מי ים).
בכל מקרה של ספק- רצוי שייבדק אצל רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימור07/01/2008תודה על תשובתך המהירה
שמתי לב שלתינוק החניכיים מאוד אדומות והוא מגרד את הפה.
יכול להיות שמתחילה תהליך של בקיעת השן ?
איך שמים לב אם הכאבים הם מהשיניים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי09/01/2008אם הוא משפשף את החניכיים ודוחף אצבעות- ייתכן מאד שהוא סובל מכאבי בקיעת שיניים.
מומלץ לשים משחה כמו טיג'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחדבי07/01/2008
בניכבר בן 10 ועדיין לא חלה באבעבועות רוח, האם יש צורך לגרום לו להידבק כדי שלא יחלה בגיל מבוגר יותר? הבנתי כי בגיל מבוגר המחלה יות רקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
ד''ר מוטי חיימי07/01/2008עדיף פשוט לחסן אותו נגד המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסמטריה בפניםמיכל05/01/2008
שלום רב
ביתי בת 4 חודשים. מספר ימים לאחר הלידה שמנו לב כי יש לה נטיה לצד אחד יותר מהשני. בתחילה זה היה גם בשכיבה על הבטן והגב וגם בצורת הפנים- הבדל בין העיננים, הלחיים ובחיוך, אך כיום זה בא לידי ביטוי רק במראה הפנים (ולא בנטייה של הראש).
יש לציין כי היא היתה במצג עכוז וכי ביצעתי היפוך שהצליח והיא נולדה בלידה רגילה.וכן שהיינו אצל רופא עיניים המתמחה בילדים והוא אמר שהראייה שלה תקינה.
האם יש משהו שניתן לעשות ? האם זה רק עניין אסטטי או עלול לגרום לבעיות בעתיד או להעיד על מחלות מסויימות?
בתודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה של הפנים
ד''ר מוטי חיימי06/01/2008שלום מיכל.
לעתים הדבר נגרם עקב טורטיקוליס- נטיה של הראש לצד אחד עקב אי שמוש בשרירי הצוואר באותו צד. (ואז תתכן גם אסימטריה של שרירי הפנים עקב חוסר שימוש שווה). לרוב הדבר חולף לאחר פיזיוטרפיה או ספונטנית.
ייתכן גם שהאסימטריה נובעת מלחץ על עצמות הגולגלות ברחם ותזוזה חלקית שלהן . גם זה לרוב מסתדר עם הזמן.
בכל מקרה הייתי ממליץ על בדיקת רופא ילדים ובמידה הצורך התייעצות עם נוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסמטריה בפנים
מיכל06/01/2008תודה רבה על התשובה, אך אם אפשר בבקשה לפרט מדוע אולי יש מקום לפנות לנורולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי07/01/2008כי במידה והדבר נובע מתזוזה של עצמות הגולגולת או סגירה מוקדמת מדי של התפרים (סוטורות) -אזי רצוי לבדוק שאין פגיעה התפתחותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהלאה05/01/2008
יש לי ילד בן שנה שנגע בתבנית חמה , יש לו כוויה שטחית עם שלפוחיות (הכוויה בחלק פנימי של היד מתחת לאצבעות) שטפנו במים קרים ושמנו קצת פניסטיל אבל זה לא הועיל אז שמנו ביאפין וחבשנו פעמיים ואז עברו הכאבים
האם פעלנו כשורה ?
האם רצוי שרופא יראה ?
מה צריך להדליק נורה אדומה . ?
איך יודעים שהכל כשורה ?
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה
ד''ר מוטי חיימי06/01/2008שלום לאה
אין טעם לשים פנסטיל.
ביאפין היא משחה טובה לצורך זה.
רצוי לשים פעמיים- שלוש ביום עד לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוציא ליחה ?רות02/01/2008
שלום וברכה!
לתינוק שלי בן שנה וחצי היה וירוס המלווה בשיעול. ב"ה זה עבר אך הוא נשאר עדיין מלא ליחה.
איך אני יכולה לעזור לו להוציא את הליחה? לגרום לו להשתעל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר מוטי חיימי03/01/2008כדאי שייבדק אצל רוא ילדים.
לעתים נותנים אינהלציה של ונטולין, במידת הצורך.
בילדים יותר גדולים ניתן לתת סירופ מוקוליט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאחר אבעבועות רוחאורנה01/01/2008
שלום רב,
אני אמורה לחסן מחר את בני בחיסונים השגרתיים של גיל שנה. לפני כשלושה שבועות הוא החלים מאבעבועות רוח. האם עבר מספיק זמן וניתן כבר לחסנו או שמא עליי לחכות זמן נוסף לפני מתן החיסון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר מוטי חיימי01/01/2008למיטב ידיעתי -ניתן לחסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק31/12/2007
שלום,
לבני בן בתשעה חדשים יש כבר כשבועיים חום נמוך (37.5-37.7 בבוקר ובערב 8-8.2) הוא מצונן ושתעל אבל מרגיש טוב, הרופאה ראתה אותו לפני 10 ימים ואמרה שאין כלום, אבל החום לא יורד. לא נראה שיוצאת שן. מה זה יכול להיות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך
ד''ר מוטי חיימי01/01/2008כדאי להיבדק שוב, ובמידת הצורך גם לשקול ביצוע ספירת דם וצילום חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקיבהטלי29/12/2007
שלום,
כבר שבוע שהפעוטה שלי בת ה- שנה וחצי פתאום תוך כדי משחק היא מתפטלת וצועקת קקה קקה כאילו יש לה עצירות אבל בשבוע האחרון היא משלשלת בבוקר וגם אז היא צועקת שכואב לה כשהיא משלשלת וגם כשזה לא שילשול היא צועקת מכאב. ובמיוחד היום כל 10 דקות היא צועקת מכאב קקה קקה אבל לא יוצא לה.
מה זה יכול להיות ואיך אפשר לעזור לה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר מוטי חיימי30/12/2007ייתכן והכאבים נגרמים עקב התכווצויות המעיים ,כתוצאה ממחת השלשולים שיש לה כעת.
ניתן לתת קלבטן.
רצוי שתיבדק אצל רופא הילדים. כולל ביצוע תרביות צואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשתן
טלי31/12/2007שלום,
בסוף הצטבר שיש לילדה שלי ממצאים לדלקת בשתן. הילדה שלי לא יודעת להגיד פיפי אז כל דבר זה קקה בשבילה.
היום הפנה אותי הרופא למיון בבית חולים ולקחו לה בדיקת שתן ובדיקת דם. לפי בדיקת הדם הם טוענים שיש ממצאים לדלקת בשתן למרות שאין לה חום ולא היה לה חום בימים האחרונים שהיא התלוננה. את התשובה לגבי תרבית השתן נקבל כבר ביום ד' בבוקר לבנתיים נתנו לי להשתמש באנטיביוטיקה בשם צפרל 6 סי סי 3 פעמים ביום.
קודם כל רציתי לדעת ממה פעוטה בגיל שנה וחצי יכולה לקבל דלקת בשתן?
היא בשיעורי שחיה כבר מגיל 3 חודשים ואף פעם לא היו לה בעיות, האם זה הגורם? האם יהיה מזיק לקחת אותה מחר לשיעור שחיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בדרכי השתן
ד''ר מוטי חיימי01/01/2008דלקות בשתן די שכיחות בבנות . בד"כ מדוב בחיידק ש"עולה" ממערכת העיכול (פתחי השתן ומע' העיכול קרובים אצל בנות).
שחייה מרובה- בהחלט יכולה להגביר שכיחות דלקות בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פנאומוקוקטלי28/12/2007
שלום,
אני יודעת שהחיסון הזה מעולה השאלה שלי היא למה כדאי לחסן ילדים עד גיל שנתיים? האם זה אומר שלילדים מעל גיל שנתיים זה לא אפקטיבי? הפעוטה שלי בת שנה וחצי וכבר חלתה לפני חודש בדלקת ריאות האם זה יכול למנוע מלחלות שוב? ואומרים שלא מומלץ לחסן כשחולים אפילו אם זה רק שיעול האם זה נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד פנאומוקוק
ד''ר מוטי חיימי30/12/2007למיטב ידיעתי החיסון ניתן מגיל חודשיים .הרעיון לחסן כה מוקדם הוא כי הפנאומוקוק שכיח במיוחד בגילאים הללו
החיסון מגן מפני כל מיני מחלות הנגרמות ע"י פנאומוקוק- כולל דלקות אזנים, דלקת ריאות , דלקת קרום המוח וכד'.
יש להדגיש כי עדין יכולות להגרם כל המחלות הנ"ל, למרות החיסון , אם הן יגרמו מחיידקים אחרים!
אם חלתה בדלקת ריאות- זה עדין יכול להגן מפני דלקות ריאה שיגרמו ע"י החיידק הזה.
אם יש רק שיעול- ניתן לחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בראשטלי28/12/2007
שלום,
שבוע שעבר הפעוטה שלי בת שנה וחצי הצליחה לצאת מהלול וכנראה לא היה לה שיווי משקל ונפלה על הרצפה. פתאום שמענו בום אבל ראינו שהיא בסדר חוץ מזה שהיא קצת בכתה ואמרה מכה ונגעה בראש אבל היא תפקדה ולא הקיאה וצחקה והכל נהייה רגיל. יום למחרת היא הלכה לישון ופתאום היא בכתה מכה מכה ונגעה בראש וחזרה לישון.
כמה ימים אח"כ היא קיבלה מכה מאחורי הראש מהשולחן והיא בכתה מכה מכה לאחר שראינו שהיא מתפקדת שמנו אותה לישון ואחרי שעתיים כמה ובכתה מכה מכה ונגעה בראש. חשוב לי לציין שהיא בסה"כ מתפקדת טוב מאוד ואין תלונות מהגן על דברים מוזרים אבל מאז שבוע שעבר היא לא כ"כ רגועה בשינה אבל זה לזמן קצר ואז היאי ישנה כל הלילה רק שמדי פעם היא אפילו מתוך שינה בוכה מכה מכה ונוגעת בראש אבל היא לא עושה את זה מחוץ למיטה אלא רק כשהיא ישנה.
האם יש לי מקום לדאגה? יכול להיות שהיא נפגעה בראש? ללכת לרופא? ואם כן איזה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה חוזרת בראש
ד''ר מוטי חיימי30/12/2007שלום טלי,
קשה להתרשם מכאן מחומרת החבלות שקיבלה.
לאור גילה הרך- ומיקום הפגיעה, הייתי לוקח אותה לבדיקת רופא ילדים שיתרשם ממצבה הכללי ומהסימנים בראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים מתלונן על כאבדלית26/12/2007
בני בן שנתיים, בריא וחמוד, מתלונן בזמן האחרון (כחודש) מידי פעם על כאב, בכף היד ברגליים, לא תלונה רצינית: איי איי כואב וזהו. עד עכשיו הנחתי שכשגדלים זה כואב קצת (האם נכון) עכשיו חשבתי שאולי יש מקום לדאגה. אציין שלפני כחודשיים ביצענו בדיקות דם שהיו תקינות. האם זה מוכר? מה דעתך? פרט לכך הכל נראה תקין. תודה ולבריאות, דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות רגליים
ד''ר מוטי חיימי30/12/2007שלום דלית.
אכן התופעה מוכרת- מעין "כאבי צמיחה" .
יחד עם זאת אם התופעה נמשכת או שחלה החמרה בתלונות- כדאי ללכת לבדיקת אורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וחיסון פרבנאררונית25/12/2007
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים אמורה לקבל מחר את החיסון השלישי של פרבנאר.
מזה שלושה ימים שהיא משתעלת (לא נורא), צרודה אך ללא חום כלל.
האם לדחות את החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר מוטי חיימי30/12/2007שלום אילה.
לדעתי ניתן לחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא תזונה ונושא שמיעהאתי24/12/2007
אני אם לילדה בת 1:7. יש לי שתי שאלות:
1. בנושא תזונה- בתי החלה טיפול אצל רופא הומאופט לפני כשלושה חודשים בעקבות דלקות חוזרות ונשנות באוזניים. כחלק מתוכנית הטיפול הרופא המליץ לי על מתן מטרנה צמחית, שאותה בתי שותה כ-3 פעמים במשך הלילה, במקום מטרנה חלבית.
שמעתי כי חלבון הסויה, אותו מטרנה צמחית מכילה, אינו מומלץ לתינוקות וכי זה בבחינת ברירת מחדל. האם כדאי לי להמשיך עם כך או לא?, אני חוששת לטפל במשהו אחד (באוזניים, ואני אכן רואה שיפור) ולפגוע במשהו אחר.
2. בנושא השמיעה- בתי החלה להגות הברות ומילים באופן ברור מגיל שנה, כשעם הופעת הדלקות החוזרות ונשנות באוזניים הבחנתי שאים התקדמות מבחינה שפתית ואף נסיגה. אם בתחילה הייתה אומרת "אבא, אמא וכו', הרי שהיום היא אומרת רק "בא", "מא" ושאר הברות שאינן מדוייקות.
רפואת הילדים המליצה להפנותה לבדיקת שמיעה. אציין כי היא מבינה הכל, ערנית וסקרנית ביותר.
הייתי רוצה לדעת כיצד נעשית הבדיקה לתינוקות בגיל זה, ומה המשך הטיפול במידה ותתגלה ירידה בשמיעה או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ושמיעה
ד''ר מוטי חיימי30/12/2007שלום אתי.
השבתי לפני מספר ימים אך התשובה נמחקה משום מה.
להלן תשובתי שוב:
1. בנוגע לתזונה על בסיס סויה כטיפול מונע לדלקות אזנים- לדעתי זה לא אמור לסייע.
2. אכן מומלץ לקחת לבדיקת שמיעה. הבדיקה נעשית ע"י השמעת צלילים ובדיקת התוגובת של הילדה. הטיפול תלוי בחומרת הממצאים -החל ממעקב בלבד ועד התאמת מכשירי שמיעה או המלצה לשתל קוכלארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגעת באוזן בעצבנותאורית23/12/2007
שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים ושבוע לאחרונה נוגעת הרבה באוזנה השמאלית בעצבנות כאילומגרדת אותה
הערב למשל היא לא כ"כ רגועה , רק בידיים היא נרגעת וכשאני מנסה להשכיב אותה היא שוב משפשפת את אוזנה השמאלית בידה ובוכה?
ניסיתי לבדוק אם יש הפרשה מהאוזן, אך האוזן נקייה (בדקתי גם עם קיסם אוזניים)
מה לדעתך הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד באוזן
ד''ר מוטי חיימי24/12/2007שלום אורית.
כדאי לקחת את הילדה לבדיקת רופא ילדים או אאג-
ייתכן ויש דלקת באוזן התיכונה (למרות שבד"כ יש גם חום במצבים אלו). ייתכנו גם מצבים אחרים- כמו הצטברות של שעווה באוזן , דבר שיכול להציק גם הוא, או סתם גרוי של התעלה החיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)