מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעלתמוריה13/01/2008
אני בהריון שבוע 30 ולאחר שהשתעלתי תקופה ארוכה, בדיקת דם איבחנה אותי עם שעלת!!! שאלתי היא מההמשמעות לעובר? ומה השממעות לתינוק לאחר הלידה?
מתי מחסנים תינוקות נגד שעלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת בהריון
ד''ר מוטי חיימי14/01/2008מחסנים לשעלת בגיל חודשיים לראשונה ואח"כ בגילאי 4, 6 12 חודשים.
לא נראה לי שיש משמעות לעובר.
ממליץ שתשאלי בפורום מחלות זיהומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה ושיניים יש קשר בין השניים??תמי13/01/2008
שלום
הבן שלי מוציא את שני החותכות העליונות יחד כרגע והוא מתקשה לנשום הוא מקורר ובקושי יוצאת לו נזלת יש לו שיעול עם ליחה שהוא בולע אותה בחזרה ומידי פעם הנשימה שלו נשמעת כבדה וגדושת ליחה האם יש קשר למצב זה להוצאת השיניים ?ו מה הטיפול שיכול לעזור לו כי אין לו חום וכו'.... מכשיר אדים חמים או משהו אחר שיכול להקל על הנשימה
תודה מראש תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול והוצאת שיניים
ד''ר מוטי חיימי14/01/2008לא נראה לי שיש קשר.
במקרה עכשיו הוא גם חולה ומצונן.
רצוי לקחת לבדיקת רופא ילדים- ייתכן ויש צורך באינהלציות או משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בצד שמאל ולחץ בעינייםתמר12/01/2008
מזה יומיים אני סובלת מכאב ראש חלש שלעיתים מלווה בדקירות בצד שמאל ולחץ קל בעיניים.
הכאב הוא כאב חולף וחוזר.
מה הסיבה לכאב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר מוטי חיימי14/01/2008לא אמרת לי בת כמה את.
לא ניתן להגיד לך ממה את סובלת בדיוק ומה הגורם בלי לבדוק אותך.
הדבר יכול לנבוע מבעיות ראיה, מתח, מחלה ויראלית, סינוסיטיס ועוד.
גשי לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהייה - חולמנותעדי12/01/2008
בתי בת השנה וחודשיים בוהה למספר דקות וזה מדאיג את משפחתו של בעלי שבאה אלינו בבקשה לבדוק את העניין בגלל שהבהייה יכולה לגרום לה נזק בעתיד מבחינת קשב וריכוז ולהיות ילדה חולמנית ולא מרוכזת ושבמקום להיות רופאה היא תהייה נהגת משאית.
מה דעתך על כך? האם יש לדאוג? והאם ניתן לטפל בעניין?
בתודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהייה
ד''ר מוטי חיימי14/01/2008שלום עדי.
אני מכיר הרבה רופאים שבוהים, כך שאין קשר למקצוע העתידי. :)
העניין הוא שאם הבהיות הללו משקפות התנתקות שלה למספר שניות- ייתכן וזהו פרכוס מסוג מסוים .
לכן רצוי לקחת אותה לנוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםליאת12/01/2008
ביתי בת שנתיים וחצי ובשבועיים האחרונים החלה לגמגם-ההברה הראשונה של המילה "נתקעת" לה לכמה שניות ארוכות.
האם זהו שלב בהתפתחות? האם צריך להעיר\לתקן אותה או להתעלם?
האם עלינו לפנות לטיפול רפואי-ואם כן לאן?
תודה מראש
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ד''ר מוטי חיימי14/01/2008שלום ליאת.
לרוב מדובר בשלב בהתפתחות.
אם המצב נמשך היייתי לוקח אותה לקלינאי תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפמילטלי11/01/2008
שלום רב,
בתי בת שנה, ניזונה מאנפמיל. כל מה שניסתי כדי להחליף לא עזר. ניסיתי גם מטרנה וגם סימילאק בכל הטעמים הקיימים בשוק ולא עזר לי כלום. היא זורקת את הבקבוק על הרצפה וצורחת ומוכנה גם ללכת לישון רעבה. לא מעניין אותה כלום.
מה לעשות? האם להשאיר אותה על אנפמיל או בכל זאת להתעקש ולתת לה לישון בלי לאכול?....
יש לציין שהמצב מאוד מייאש. לי אישית לא אכפת להשאיר על אנפמיל אך הרופאה ההתפתחותית ביקשה ממני להעביר אותה למזון אחר בעבקבות זה שהיא מפתחת לאט..רק לפני שבועיים התיישבה לבד ונעמדה רק לפני כשבוע. עדיין לא מחזיקה בקבוק לבד וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כלכלה
ד''ר מוטי חיימי14/01/2008שלום טלי.
ראשית -אני מניח שהתחלת את האנפמיל מאחר והיו פליטות וכד'. אם כעת המצב השתפר- אכן ניתן לעבור למזון אחר.
דבר שני- אין בהכרח קשר בין ההתפתחות לבין שינוי המזון. גם באנפמיל יש את כל הדברים הדרושים.
אני הייתי ממשיך לנסות להעביר לאוכל אחר ולהוסיף כמובן אוכל רגיל -ירקות, פירות, עוף וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צורחתגלי10/01/2008
שלום רב,
הבת שלי, בת ארבעה וחצי חודשים פיתחה מנהג חדש ומזה כשבוע היא צורחת! ממש צרחות/צעקות, פתאום, בזמן משחק או בזמן שהיא מתנדנדת על הנדנדה וכו'.... כשמרימים אותה היא שותקת. זה לא נשמע כמו בכי, אולי כמו קריאה לתשומת לב..... האם תופעה זו מוכרת לך? האם זהו שלב התפתחותי? האם יתכן וכואב לה משהו? (למרות שלא נראה ככה...) האם יש לקחת אותה לרופא או לעשות משהו בנדון?
תודה רבה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שצורחת
ד''ר מוטי חיימי11/01/2008שלום גלי.
לפי התיאור זה אכן נשמע משהו התנהגותי.
ליתר בטחון- הייתי לוקח אותה לבדיקת רופא ילדים כדי שישלול סיבה גופנית (אולי איזור בגוף שכואב וכד')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנרגלי10/01/2008
שלום רב,
ביתי כיום בת ארבעה חודשים וחצי.
את המנה הראשונה של חיסון הפרבנר קיבלה בתאריך 18.11.07 (בגיל חודשיים וחצי)
המנה השניה אמורה להינתן לה ביום א' הקרוב (ה-13.1.08), אולם, מבירור מקיף שעשיתי נמסר לי כי החיסון אזל ואין להשיגו בארץ?!?!?!?!
מה עושים?
האם יש סיכון כלשהו בהמתנה? ועד מתי ניתן להמתין עם המנה השניה?
אשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא.
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרבנר
ד''ר מוטי חיימי11/01/2008שלום גלי.
אין סיכון בהמתנה.
ניתן להתעכב כשבוע -10 ימים ,אם אין ברירה.
רצוי שתשאלי בפורום מחלות חיסוניות מה קורה אם יש עיכוב גדול יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין פנימיאילת10/01/2008
לבני בן ה-7 חודשים יש פין פנימי. אני רוצה לדעת מדוע זה קורה?, מה הסיבה לכך, והאם זה מאפיין פין קטן או שזה לא קשור, ומתי זה מסתדר אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין שקוע
ד''ר מוטי חיימי11/01/2008קשה לי להבין מה בדיוק כוונתך.
לעתים כשהפין קטן או שיש רקמת שומן במפשעה נראה שהפין כאילו שוקע פנימה.
רצוי להיבדק אצל רופא ילדים ובהתאם להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות - תרופה לא טעימהאמא מודאגת09/01/2008
מה אפשר לעשות אם האקמולי לא מוריד חום והילד שונא נורופן ?
הוא פשוט יורק את התרופה !אפשר לערבב לו בחלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לא טעימה
ד''ר מוטי חיימי11/01/2008כאבא לילדים שממש לא אוהבים תרופות- גם אני הייתי מערבב זאת בחלב, מטרנה וכל מיץ אפשרי .
(בתנאי שהחלב לא חם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות שפתיים?רונית09/01/2008
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים. בריאה לחלוטין.
שמתי לב שהשפתיים הפנימיות באבר מינה דבוקות בחלקן התחתון מכיוונן החיצוני אל השפתיים הגדולות ("מצב פתוח"). המצב דו צדדי וסימטרי ואף תהיתי שמא זוהי אנטומיה תקינה...
שמעתי על labial adhesion שהוא מצב הפוך של הידבקותן במצב סגור.
שאלותיי:
האם מדובר בתופעה מוכרת?
האם יש צורך בטיפול (משחת אסטרוגן?)
והכי חשוב- האם יש לפנות לרופא מיידית או שניתן להמתין שבועיים וחצי שכן אז כבר יש לנו תור למעקב אצל רופא הילדים בטיפת חלב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות שפתיים פנימיות
ד''ר מוטי חיימי11/01/2008שלום רונית.
אכן קיימת תופעה כזו.
אין צורך ללכת דחוף לרופא.ניתן להמתין ואז להיבדק ע"י רופא הילדים.(לאו דווקא בטיפת חלב).
הטיפול הוא אכן ע"י משחה סטרואידלית.
במידה וזה לא עוזר- יש צורך בהתערבות כירורגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהמירי09/01/2008
מה זה בדיוק הורמון גדילה? איך הוא ניתן לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה
ד''ר מוטי חיימי11/01/2008הורמון גדילה הוא חומר טבעי המופרש בגוף ואחראי לגדיל הגוף והעצמות.
במצבי חסר שלו (כשאר נגרמת קומה נמוכה) ניתן לתת אותו ע"י הזרקות לגוף.
מציע שתשאלי בפורום אנדוקרינולוגיה ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות אצל בן 8.5מיה09/01/2008
שלום רב,
בני בן 8.5 ומדי פעם מתלונן על סחרחורות. הוא לא נופל והוא לא מקיא. הוא מאד פעיל גופנית ולעתים אני מיחסת זאת למשחקים שהוא משחק, קפיצות וכו. השאלה אם עלי לגשת ולברר יותר לעומק, אילו בדיקות יש לעשות? בדיקות דם רגילות שעבר יצאו תקינות לחלוטין. אני מעונינת להמנע עד כמה שניתן מבדיקות מיותרות.
בתודה מראש
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות
ד''ר מוטי חיימי09/01/2008שלום מיה.
אכן רוב הסיכויים כי מדובר במשהו נורמלי, עקב שובבות יתר.
יחד עם זאת , אם התלונה עקבית וחוזרת על עצמה- רצוי שייבדק ע"י נוירולג ילדים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולויקטוריה08/01/2008
שלום הבן שלי בן חודשיים ישלו שיעול חזק וניראה שיש לו גם לחה הייתי איתו אצל הרופאה והיא נתנה לי לעשות לו הנהלציה בילבד האם יש עוד איזו שהיא דרך להקל עליו לעזור לו להוציא את הלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר מוטי חיימי09/01/2008שלום ויקטוריה
בגילאים האלה לא מומלץ לתת סירופ נגד שיעול, ואכן הדבר שעוזר בצורה הטובה ביותר הינו אינהלציות .כמובן, רק לאחר בדיקת רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי- יציאות לתינוקסיון07/01/2008
בני התינוק בן חודשיים. עד גיל חודש בערך היה עושה יציאות פעמיים- שלוש ביום. בשבועות האחרונים אינו עושה יציאות. לאחר 9 ימים קיבל נר ועשה, אך כעת שוב עברו 9 ימים ללא שום יציאה. רופא הילדים טוען שיש לו פיסורה ועל כן הוא נמנה מלעשות כדי שלא להכאיב לעצמו. האם ייתכן? מה הן האפשרויות האחרות לחוסר יציאות? אם יש אכן פיסורה, כיצד ניתן לטפל והאם נכון שתינוק עוצר בעצמו יציאות כדי שלא להכאיב לעצמו? יש לציין שהוא ניזון מהנקה בלבד ועולה יפה במשקל (שוקל 6 ק"ג). אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בתינוק
ד''ר מוטי חיימי09/01/2008שלום סיוון.
אכן, לפעמים ישנה פיסורה (סדק בפי הטבעת) שגורמת לכך שהתינוק "עוצר" את הילציאות. במקרה כזה יש לשים משחות שישמנו את איזור פי הטבעת.
בנוסף- רצוי לתת 2 כפיות של עגבניה מרוסקת , ובמקרים חמורים יותר ניתן לתת סירופ אבילק למתן יציאות.
יש סיבות רבות לעצירות, שתקצר היריעה מלפרטן כאן.
במידה והבעיה נמשכת רצוי לבדוק תפקודי בלוטת תריס ולהתייעץ עם רופא גסטרו- ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יציאות לתינוק
סיון14/01/2008תודה על התשובה. אודה אם תציין איזו משחה מתאימה למריחה על פיסורה? האם משחה נגד תפרחת חיתולים מתאימה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
ד''ר מוטי חיימי16/01/2008כל משחה שמנונית תהיה טובה.
לארחונה יצאה משחה בשם אוליבאויל שמכילה גם שמן זית. מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)