מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיערות לבנותלילי06/12/2007
שלום!
אבחנתי לבני בן 3 וחצי שיערות לבנות בודדות על הגולגולת (כ-15 שיערות במקומות שונים-לא בקבוצה). פנינו לרופאת משפחה ששלחה אותו לבדיקת דם מורחבת שיצאה תקינה. פרט לכך הוא ילד בריא ופעיל עם התפתחות תקינה. חולה במחלות ויראליות לעתים קרובות אחרי שהתחיל ללכת לגן, וסבל משלשולים מספר חודשים בסביבות גיל שנה (הרופאה חושבת שאולי זה קשור לשיערות הלבנות שיש לו בגלל איבוד מינרלים מהגוף) .מטופל מדי פעם בברזל בגלל המוגלובין 10 שעולה ל-12 אחרי לקיחת ברזל של כמה חודשים. אנחנו מודאגים מהעניין אך רופאת המשפחה לא מוצאת שום דבר ולא יודעת למי יכולה להפנות אותנו לייעוץ. צבע השיער של הילד חום בהיר עם גוונים יותר כהים ויותר בהירים שדוהה במהלך הקיץ. אשמח לקבל ממך ייעוץ, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערות לבנות
ד''ר מוטי חיימי07/12/2007שלום לילי.
לא נראה לי כי למספר שערות לבנות בודדות יש משמעות רבה.דווקא כאשר זה מופיע כקבוצה של שערות במקום אחד- זה יכול להתאים לתסמונת כלשהי. הייתי הולך להתייעץ עם רופא עור ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים דחוף דחוף!!!שרון05/12/2007
שלום אני אמא לתאומים בני 3 ושניהם עברו ניתוח כפתורים בהתחלה הראישון ואחרי כימעט שנה עבר השני ביגלל נוזלים ודלקות שלא פסקו..זה שעבר ראישון הכל בסדר .והשני ומאז הניתוח כל הזמן יש דלקת באוזן ימין שלא פוסקת למרות שניסינו את כל סוגי האניביוטיקה החלש ועד הכי חזק וכלום לא עוזר פנינו ל א.א.ג. והוא הפנה אותנו לתל השומר למרפאות של א.א.ג. ושם נתנו לנו בטנזול הכדור של האסטמה ולזה הפחית אבל לא פסק ביכלל הוא נתן לנו למשך שבועיים ולא עזר אז הפסקתי על דעת עצמי לתת כי זה ממש לא בריא .ומאז אני לא הולכת יותר והדלקות ממשיכות ויש לזה ריח מסריח ...ואני מנקה לו אם המי חמצן ודזרון וניסינו צלוקסן וכל מיני אני לא יודעת מה לעשות אולי תוכל בבקשה להגיד לי מה לעשות או אפילו להפנות אותי למישהו בבקשה זה דחוף עבר מאז הניתוחכבר כימעט שנה וחצי אפילו קצת יותר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אזניים חוזרות
ד''ר מוטי חיימי06/12/2007שלום שרון.
לפי סיפורך כנראה מדובר בבעיה מורכבת וחייב לעקוב אחריו רופא אאג, רצוי רופא אאג-ילדים. ייתכן וימליצו על טיפול אחר מלבד הבטנזול.
לעתים אפילו נותנים טיפול אנטיביוטי דרך הוריד לתקופה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולמישהי05/12/2007
שלום רב,
בני הקטן ( בן 7 חודשים ) התחיל להשתעל לפני שבועיים. אחרי שבוע התחיל להופיע נזלת. לקחנו אותו לרופא ונאמר לנו שזה התקררות ואין מה לעשות. בינתיים השיעול והנזלת החמירו, ומאתמול בלילה נוסף לזה גם חום 3.9 . האם זה נשמע כמו התקררות ? האם זה מצריך בדיקה מיוחדת ? הנשימה שלו מאוד לא חלקה. וקשה לו לנשום ולינוק.
חוץ מזה הוא תינוק בריא וגדול, אבל השיעול שלו מקצר לי את החיים מרוב דאגה, תודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול וחום
ד''ר מוטי חיימי05/12/2007שלום,
מאחר ולדבריך השיעול מחמיר והתווסף חום- יש לקחת לבדיקה חוזרת אצל רופא הילדים כדי לשלול דלקת בדרכי הנשימה התחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד גובהמירי04/12/2007
שלום, בני בן 5 והוא בן הגן הקטנים מבחינת הגובה. בעוד שכולם בגובה יחסית רגיל ואחרים מעל הממוצע. האחים שלו היו בגילו גבוהים יותר. הרופאה אמרה שהכל בסדר ברוך ה'. אבל בכל זאת איזה אמצעיים יש (אולי בתזונה) שמעודדים צמיחה. תודה רבה ובריאות לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה
ד''ר מוטי חיימי05/12/2007שלום,
במידה ואת מתרשמת שכן הוא נמוך , גם ביחס לגובה ההורים והאחים- ניתן לקחת לרופא אנדוקרינולוג ילדים לצורך מעקב ובדיקות מיוחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוקסקי וירוס??שרונית04/12/2007
הבן שלי בן שנה ולפני יומיים התחילה להופיע אצלו פריחה.
מיום ליום זה גובר, ומתחזק.
מדי פעם גם יש חום, תיאבון לא משהו.
היינו אצל הרופא ונאמר לי שזה מחלה דמוי הפה והגפיים וקוראים לזה קוקסקי וירוס.
מה זה בדיוק?
איך/ממה הוא נדבק?
אני מבינה שאין טיפול לזה כלומר אין משחה לזה, מה כן אפשר לעשות כדי להקל עליו?
הרופא גם אמר לנו שזה מאוד מאוד מדבק ולכן הוא בבית.
כמה זמן אמור להימשך וירוס כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס קוקסקי
ד''ר מוטי חיימי05/12/2007שלום שרונית,
ראשית, ישנם הרבה וירוסים שגורמים לפריחה בילדים, כך שבעקרון הגורם לפריחה במקרה של בנך יכול להיות גם וירוס אחר.
קלינית אפשר רק לחשוד בוירוס מסוים, אך אין לכך הרבה חשיבות (מאחר וממילא אין טיפול ספיציפי לוירוס זה או אחר).
במידה וזה אכן קוקסקי וירוס- נדבקים בזה בד"כ ממגע מאחד לשני. המחלה נמשכת בד"כ מספר ימים.
במידה ויש גרד- ניתן להקל עם טיפות פניסטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בת חודשיים וחציאורית04/12/2007
שלום רב,
ביתי בת חודשיים וחצי, בשבוע האחרון החלה להשתעל
ביומיים האחרונים משתעלת לעיתים תכופות מאד ומתעטשת המון...
לילדה אין נזלת נוזלית, אם כי, נשמע כאילו האף סתום
וקשה לה מעט לנשום.אין חום (36.1), גם חירחורים אין לה למיטב שמיעתי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר מוטי חיימי04/12/2007לאור גילה הרך- רצוי לקחת לבדיקת רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפרטורה בחדר תינוקשירה02/12/2007
שלום רב
אני אמא טרייה לתינוקת בת חודשיים
אודה לך אם תאמר לי מה הטמפרטורה המומלצת והלחות בחדר תינוק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפרטורה בחדר
ד''ר מוטי חיימי03/12/2007הטמפרטורה המומלצת היא 24 מעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ש"נתקע"אמא מודאגת01/12/2007
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים ומאז שהוא נולד הייתה לו בעיה מוזרה שבזמן האחרון החריפה.
לפעמים כשהוא מקבל מכה חזקה או שנפגע/ נעלב ממשהו הוא מתחיל לבכות והבכי שלו כאילו "נתקע" ולא יוצא החוצה. זה נראה כאילו הוא מנסה לבכות, אבל הבכי פשוט לא מתפרץ.
זה מפחיד ומדאיג מאחר וכשזה קורה גם הנשימה שלו נעצרת ולפעמים זה מגיע אפילו למצב שהשפתיים שלו הופכות כחולות.
כשהיה קטן הבכי היה נעצר לעתים רחוקות מאוד והתופעה הייתה חולפת מהר מאוד. אבל כיום זה בא בחריפות ומלווה בכחלון בשפתיים ובכי ש"נתקע" לזמן די ממושך.
האם זו תופעה מוכרת? מה זה יכול להיות?
אנחנו מאוד מודאגים.
(כמובן שניקח אותו לרופא, אבל עד אז היינו רוצים לשמוע חוו"ד נוספת).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ש"נתקע"
ד''ר מוטי חיימי02/12/2007שלום לאמא המודאגת.
עפ"י התיאור נראה כי מדובר בתופעה שנקראת :breath holding spells".
אלה הם התקפים שבהם הילדים עוצרים את הנשימה בעקבות בכי בד"כ, והדבר יכול להוביל לכחלון של השפתיים ואפילו להתעלפות.
בד"כ הטיפול הוא ע"י נוירולוג ילדים . רצוי לשלול שמדובר באפילפסיה.
במידה ובטוחים כי אכן מדובר בתופעה הנ"ל הטיפול כולל:
1. תרופות דמויות אטרופין .
2. טיפול התנהגותי- הטיפול המומלץ הוא למעשה לא לעשות דבר. לא להתייחס לתופעה ולהשאיר את הילד בחדרו עד תום ההתקף. ללא התייחסות להתקף, התופעה תחלוף מאליה ללא טיפול.
צריך להבין את המקור הרגשי של ההתקף וחוסר הקשר בין התקף זה להתקפים אפילפטיים.
אם וכאשר ההתקפים מופיעים בתדירות גבוהה, לעתים מומלץ על טיפול פסיכולוגי משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטום אצל ילדיםמיכאל01/12/2007
שלום,
יש לנו בת בת 3, בזמן אחרון, בזמן פעילות מעיים, יוצאת לה רקטום,
מה הם הטיפולים האפשריים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רקטום אצל ילדים
ד''ר מוטי חיימי02/12/2007שלום מיכאל.
במידה והתופעה חוזרת על עצמה -רצוי להתייעץ עם כירורג ילדים. בנוסף- רצוי לבצע בדיקות בסיסיות אצל רופא הילדים ולקבל המלצות לטיפול בעצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשקד שלישי עם BUDICORTלימור01/12/2007
שלום
בני בן שנה וחצי ואבחנו אצלו שקד שלישי. התייעצתי עם שני רופאים שלא ממהרים לשלוח לניתוח אך אחד מהם המליץ על טיפול ב- BUDICORT 200 MCG/1 INHL הבנתי שזה טיפול עם משאף והחומרים עצמם הינם סטרואידים. אני לא מתלהבת מהרעיון למרות שהבנתי שזה מינון נמוך ומקובל לילדים בגיל הזה. מה דעתך? האם זו שיטה מקובלת למשך שבועיים טיפול? יש טיפולים אחרים? כרגע הוא לוקח היסטדקס מבחינת השיעול יש מעט שיפור אך קיימת הרבה נזלת ועדיין נחירות בשינה, שינה עם פה פתוח אך ללא הפסקות נשימה.
תודה רבה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשקד שלישי
ד''ר מוטי חיימי02/12/2007שלום לימור,
הטיפול במשאף בודיקורט הוא למעשה טיפול מונע למחלת האסטמה וניתן באופן ממושך. לא צריך לחשוש מהסטרואידים מאחר ומדובר אכן במינונים נמוכים.
אני לא מכיר טיפול כזה לשקד שלישי (במיוחד אם זה ניתן בשאיפה דרך הפה!!) אך אולי המחשבה היא שזה יפחית בצקת מקומית.
רצוי לפנות לרופא אאג של ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מוזרהשג01/12/2007
שלום ד"ר,
בתי בת חמישה חודשים, הופיעה אצלה הפרשה ירקרקה צהובה במרקם משחתי מהפות.
אציין כי זוהי הפעם השנייה, אך הפעם היה חום 38 מעלות ביום שלפני הופעת ההפרשה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מהפות
ד''ר מוטי חיימי02/12/2007שלום,
ככל הנראה מדובר בפטריה באיזור הפות- רצוי לקחת לבדיקת רופא ילדים . עקב החום - כדאי לבצע גם בדיקת שתן כדי לשלול דלקת בדרכי השתן. במידה והשתן תקין- ניתן לתת שחה מקומית נגד פטריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשתאלה30/11/2007
שלום לך דוקטור.
אולי תוכל לסייע לי אני כבר מיואשת
בני בן שנה ועשרה חודשים מיום ראשון עם חום לא אוכל רק שותה וכל הזמן מתשעל שיעול עד כדי הקאה של המיצים, הוא לא מפסיק לבכות .
היינו אצל רופא המשפחה שאמר שזה ויראלי למחרת הוא שלח אותנו למיון כי חשד שזו דלקת ריאות
ובמיון הכל יצא תקין
אני נותנת לו נרות להורדת החום
מה יכולה להיות הסיבה לכל שבוע הסבל הזה? האם זה באמת ויראלי? ומתי זה יחלוף?
יכול להיות שכל זה נובע מבקיעת שיניים טוחנות? (הוא מרייר המון) אם כן איך זה קשור לשיעול?
תודה על תשובתך הדחופה עד כמה שתוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ושיעול
ד''ר מוטי חיימי02/12/2007שלום אלה,
אכן זה נשמע כמחלה ויראלית שגורמת לחום, שיעול והקאות.
אני מניח שבמיון עשו ספירת דם וצליום חזה- ואם הם תקינים זה אכן מאשר את ההנחה הזו. צריך קצת סבלנות ומעקב צמוד אחר מצבו. אם הוא לא שותה מספיק- רצוי לפנות שוב לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיי30/11/2007
אתה יודע אם עושים זריקות בוטוקס וניתוחים למניעת הזעת יתר גם לילדים מתחת לגיל 18?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מוטי חיימי30/11/2007מאחר ומתחת לגיל 18- הילד מוגדר כקטין- חייבים את הסכמת ההורה לכל ניתוח או פעולה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה בקשתסבתא מודאגת29/11/2007
נכדתי בת ה 3 חדשים משתינה בקשת, איו סיבות יכולות להיות לתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה בקשת
ד''ר מוטי חיימי30/11/2007שלום סבתא,
ייתכן ויש בעיה בפתח השופכה. רצוי לקחת לבדיקת אורולג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנוניותמיכל29/11/2007
שלום,
ביתי בת 4 חודשים וחצי. מזה שבועיים ישנה הרבה יותר ונראה כי היא יותר עייפה. בשעות הערות היא חיונית, צוחקת, מפטפטת, מתהפכת וכו'. בגלל הישנוניות מדדתי לה כמה פעמים חום והחום תמיד עומד על 37.5- 37.6
האם המצב מוכר? תקין? האם חום הגוף נורמלי בגיל זה (הילדה לא לבושה יותר מדי)
מה מומלץ לעשות משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנוניות
ד''ר מוטי חיימי29/11/2007שלום מיכל.
ייתכן ויש לה מחלה ויראלית כלשהי הגורמת לעייפות וחום נמוך.
לאור גילה הרך- הייתי מציע לקחת אותה לבדיקה של רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)