מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן בלינאום עד מתיתמר19/11/2007
שלום,
בני בן 3 חודשים . מאז לידתו אני רוחצת אותו בשמן בלינאום. ככל אני מעדיפה משהו טבעי. האם אני יכולה להמשיך להשתמש בזה או שהעור יתרגל וזה יזיק כי העור לא יפתח שומן מעצמו??? מישהו אמר לי את זה ואני חוששת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן לעור
ד''ר מוטי חיימי19/11/2007בעקרון - לא ייגרם נזק מכך שתמשיכי לשים שמן באמבט.. העור לא "מתרגל" לזה.
מצד שני- אם אין יובש מיוחד -את יכולה להפסיק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ועצירותנעם18/11/2007
ביתי בת השנתיים וחצי עם חום שעולה ויורד כבר שבועיים בעזרת נרות אקמול בשבוע האחרון היא החלה לסבול גם מעצירות קשה (נרות גליצרין אינם עוזרים) הילדה במשך שבועיים קיבלה נרות אקמול (מקיאה בסירופ אין אפשרות)והיא קיבלה אותם למרות התנגדותה תוך כדי בכי והשתוללות לא יכולנו לוותר לה החום טיפס לממדים גבוהים ביותר רציתי לדעת אם יכול להיות שהעצירות נגרמה לה כתוצאה מהחרדה של הנרות אקמול שהיא קיבלה הרופאת משפחה טוענת שזה חום ויראלי
אשמח מאוד אם תענה לי תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ועצירות?
ד''ר מוטי חיימי19/11/2007שלום נעם.
לא נראה לי שיש קשר בין החום לעצירות.
מאידך- ייתכן שבעקבות הכנסת נרות האקמול הרבים- נגרמה פיסורה (שריטה קטנה)בפי הטבעת -דבר שגורם לכאב בעת מתן צואה. ומכאן הסבר אפשרי לעצירות.
ולכן- הייתי ממליץ להניח לאיזור האנלי ,ולא להכניס יותר נרות למיניהם.
אם יש עצירות- לתת הרבה עגבניות או סירופ אבילק....
הפיסורה בד"כ עוברת מעצמה או בעזרת משחה שתרכך את האיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והקאותטל15/11/2007
שלום ביתי בת שנה ותשעה חודשים , היא ילדה בריאה בד"כ בספטמבר היא נכנסה לגן , מאז היא חולה לסירוגין , בעיקר בשילשולים והקאות , (הדבר נמשך בערך חודשיים שבמהלכם היא קצת רזתה, והיא תמיד חיוורת, עכשיו היא משלשלת ומקיאה מיום שני ,ביקרתי אצל רופא והוא טען שזה וירוס שבא והולך, ואין דאגה זה ויראלי, אני דואגת מאוד הילדה כמעט לא בריאה בזמן האחרון . האם ילד שהוא חולה כל-כך הרבה זה מסוכן למערכת החיסונית שלו שאמורה להתחזק ולא כל הזמן להיות חלשה
בתודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות
ד''ר מוטי חיימי15/11/2007שלום טל,
1. אכן רוב הגורמים לשלשולים והקאות הן מחלות ויראליות.
2. יחד עם זאת- אם הילדה לא נראית טוב, לא שותה היטב- רצוי לקחתה לביתהחולים לצורך החזר הנוזלים. רצוי לתת בינתיים תמיסת מינרלי או הידרן להחזר כל המלחים והסוכרים ההולכים לאיבוד בשלשול.
3. מבחינת מערכת החיסון- המחלות לא מחלישות אותה, להיפך: מערכת החיסון מגורה ומתחזקת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן ושלשול...קטי14/11/2007
שלום רב,ד"ר חיימי!
הבן שלי בזמן אחרון נהיה מאוד רגיש לכל המחלות, אחד מהן שהוא עובר עכשיו היא דלקת באוזן. התחלנו בטיפול עם מי חמצן וטיפות לאוזניים DESOREN . הטיפול נמשך כבר יומיים. האם זה יכול לגרום לשלשול? כי התינוק התחיל מהיום לשלשל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מוטי חיימי15/11/2007שלום קטי,
הטיפול שאת נותנת הוא טיפול חיצוני לאוזן, כך שאין לו השפעה על מערכת העיכול, ואין קשר לשלשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע קקיגלי14/11/2007
שלום רב דוקטור
בתי בת חודשיים וחצי, יונקת + סימילאק (לאחרונה יותר סימילאק מהנקה).
כאשר היא יונקת, צבעו של הקקי הוא כפי שצריך להיות (צהוב עם גרגירים)
ובדר"כ, כאשר איננה יונקת, צבע הקקי הוא ירוק בהיר (נוטה לצהוב אך ירוק) המרקם הוא רגיל (לא נוזלי ולא קשה מדי, משחתי.)
עד היום, לא התייחסתי לכך, אולם, לאחר שיחה עם חברה ששמעה שצבע הקקי הוא ירוק
אמרה שכנראה זה מגזים או כאבי בטן וכו' וקצת הבהילה אותי
האם צבע הקקי בגיל זה (כשתינוקת ניזונה מסימילאק) הוא תקין?
יש לציין שכל השאר תקין, התינוקת רגועה וחייכנית.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע הצואה
ד''ר מוטי חיימי14/11/2007צבע צואה כמו שתיארת- תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומית בגרוןתומר13/11/2007
שלום!
יש לי אדמומית וכואב לי שאני בולע רוק . אני שותה תה 3 פעמיים ביום ולוקח קלגרון !
ואני עדין מרגיש רע .אשמח שתיעצו לי עוד מה לעשות
תודה רבה !
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גררון
ד''ר מוטי חיימי13/11/2007הי תומר.
אם התלונות נמשכות- לך למרפאה כדי שיקחו משטח גרון. ייתכן וימליצו לך לקחת אנטיביוטיקה עד קבלת תשובת המשטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפורל..הילה12/11/2007
שלום רב
אני לא יודעת אם זה קשור לכאן אבל אני אנסה בכל זאת...
לפני שבועיים הייתי אצל הרופא בעקבות זיהום שנהיה לי ברגל והוא הביא לי אפלומיצין ואנטיביוטיקה- צפורל שלקתי במשך 6 ימים (3 כדורים ביום).
את הכדור הראשון לקחתי בערב ולמחרת בבוקר קמתי עם קשיי נשימה שנמשכו עד עכשיו.
כבר עברו 6 ימים מאז שסיימתי לקחת את הכדורים ועדיין קשה לי לנשום.. ז"א אני כל הזמן מרגישה שאני צריכה לנשום עמוק ואני לא מצליחה לעשות אתזה כי הנשימה נתקעת לי.. בנוסף התחלתי להשתעל אבל ממש קצת וכל הזמן אני מרגישה שאין לי אוויר.
רציתי לשאול אם זה בטוח כתוצאה מהכדורים או שלא בהכרח?
ואם יכול להיות שמתחיל לי אסטמה?
תודה רבה
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה
ד''ר מוטי חיימי13/11/2007שלום.
התלונות שלך לא בהכרח קשורות לצפורל.
האם נטלת בעבר אנטיביוטיקה ממשפחה זו? האם יש גם פריחה או תלונות נוספות?
בכל מקרה- אם יש לך ספק הייתי ממליץ להפסיק את הכדורים ולגשת לרופא שאולי יחליף זאת לאניטביוטיקה מסוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךך..
הילה14/11/2007ד"ר שלום,
קודם כל תודה רבה על תגובתך.
לא לקחתי בעבר אנטיביוטיקה ממשפחה זו ואין לי תלונות נוספות (לא היתה לי פריחה או משהו מיוחד).
מכיוון שסיימתי לקחת את הכדורים כבר לפני שבוע אני לא יודעת אם זה בגללם ולכן קבעתי תור לרופא משפחה אבל הוא רק ביום שני ובינתיים אני ממש משתגעת. אתמול בלילה לא הצלחתי לישון ונרדמתי רק ב5 וחצי בבוקר לחצי שעה ומאז אני ערה.. בלילה היה קשה לי לנשום אבל אין לי צפצופים או משהו.. פשוט נשימות שנתקעות לי והרגשה של חוסר אוויר. אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות ואני מפחדת שגם הלילה אני לא ארדם.
אם יש לך עצות כלשהן אני אשמח..
ואתה חושב שיש סיכוי שעד יום שני שזה יעבור לי?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי15/11/2007לא נראה לי שהתלונות קשורות לצפורל, במיוחד שהן נמשכות גם לאחר שהפסקת את התרופה.
נראה לי כי מדובר בבעיה בדרכי נשימה עליונות- ולזה אינהלציות בודיקורט יכולות לעזור.
כדאי ללכת לרופא המשפחה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים מעל שבועייםמיטל11/11/2007
שלום רב ושבוע טוב,
ביתי בת שנה וחצי , ינקה עד גיל שנה ומגיל שנה מקבלת בלילה ובבוקר בקבוק סימילאק. יוצאות לה שיניים (ניבים, תוחנות) ומשלשלת כשבועיים וחצי כפעמיים ביום. פניתי לרופאת הילדים והיא אמרה להפסיק עם דברי החלב ליומיים שלושה ולהחליף את הסימילאק לצמחי. עשיתי זאת אך היא עדיין משלשלת (רק צבע השלשול השתנה כנראה מהסימילאק הצמחי) השלשולים אינם מלווים בחום.
היא מתנהגת כרגיל ומתפתחת יפה.
מה אתה מציע לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא דם
מיטל11/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול ממושך
ד''ר מוטי חיימי11/11/2007שלום מיטל.
ראשית- ככל הנראה השלשלולים הבודדים הללו לא ממש מפריעים לילדה, וזה מה שחשוב.
ככל הנראה מדובר במשהו ויראלי ולעתים זה לוקח קצת זמן.
הייתי מחכה עוד קצת. במידה וזה נמשך- רצוי לשלוח צואה לתרבית +פרזיטים+ רוטה וירוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל11/11/2007רב תודות על התשובה.
רציתי לשאול אותך האם אתה מציע לי להמשיך להימנע ממוצרי חלב או שאפשר לחזור לשיגרה של סימילאק חלבי וגבינות למינהן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך שאלתי עוד שאלה
מיטל12/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי12/11/2007אני הייתי מחזיר לכלכלה רגילה, כולל חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור וחוםאמא ב10/11/2007
שלום רב.
לביתי (8 חוד') יש א.ד, שאובחנה לפני כ-3 ימים. מאז רחצתי אותה עם שמן בלינאום, מרחתי לה משחה - אלוקום ואחרי זה קרם גוף - דרמסילק. (בהמלצת רופאת העור כמובן).
הלילה היה לה ועדיין יש חום של 38 מעלות. האם כדאי לקחת אותה לבית חולים לבדיקה?
או שזה נורמאלי?
תודה תודה עבור תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטטיטיס
ד''ר מוטי חיימי10/11/2007א. אין קשר בין א.ד לבין התפתחות חום. מותר לה לפתח חום כמו כל ילד רגיל.
ב. לא צריך לרוץ לבית חולים בכל פעם שיש חום, בוודאי לא חום של 38 מעלות. תלוי איך הילדה נראית באופן כללי.אם החום נמשך- קחי אותה לרופא הילדים (בקופת חולים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
אמא ב10/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה אלרגית לאנטיביוטיקהאא09/11/2007
שלום! יש לי ילדה בת 4 ושמונה חודשים שהיא אלרגית לאנטיביוטיקה . בגיל קטן יותר כל סוג של אנטיביוטיקה שהיא היתה מקבלת היה מוציא לה פריחה בגוף. השבוע הבת שלי היתה אצל הרופא עקב דלקת גרון וחום גבוה הרופא המליץ לה על אנטיביוטיקה בשם DALACIN רכשתי אותה רק בסופר פארם כי במרפאות רגילות אין אותם. הבעיה שהתרופה נורא מסריחה והבת שלי לא מוכנה לשתות אותה , ניסיתי לשים לה בתוך שתיה בתוך תה ואפילו בתוך מרק אבל היא לא מוכנה בשום פנים ואופן בגגל הריח החזק שלה.כמו כן החום ירד רק עם נרות אקמול כי גם סירוף אקמול לא מוכנה לשתות רציתי לדעת אם היא חייבת את האנטיביוטיקה או שזה יעבור לה לבד אודה לך אם אקבל תשובה בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאנטיביוטיקה
ד''ר מוטי חיימי10/11/2007ראשית- כדאי שתיזכרי לאיזה סוגי אנטיביטיקה דיוק הופיעה הפריחה. אם כולם ממשפחת הפניצילינים- אפשר לתת גם אזניל ועוד.
שנית, במקרה הזה- הייתי מקפיד לוודא שאכן יש צורך באנטיביוטיקה- ולכן הייתי לוקח משטח גרון , אם אכן יש צמיחה של חיידק- אז הייתי חושב מה לתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים לאלרגיה לחלבאילתית09/11/2007
שלום!
בני בן 10 חודשים, בגיל 3 חודשים הוא החל לסבול מברונכיט, ולעיתים הופיעו לו כתמים אדומים ובודדים באזור הלחיים והברכיים, התבקשנו ע"י רופאת הילדים לעבור לסימילאק "איזומיל על בסיס סויה" (מאחר ואין יותר בנמצא איזומיל על בסיס צמחי).
מאז הילד מרגיש הרבה יותר טוב, הכתמים האדומים כמובן שנעלמו, לאחרונה התחלתי לתת לו מעדן סויה וניל, פעם אחת ביום.
מחיפוש בפורום הזה - הבנתי שלא כל כך מומלץ לתת מזון על בסיס סויה לתינוקות! אני מאוד מבוהלת מפני שמזה תקופה די ארוכה בני ניזון ממזון זה.
מה עלי לעשות? איזה תחליף מומלץ לתת לו?
בנוסף קיים החשש מחיסון גיל שנה, מפני שהבנתי שאם הוא אלרגי לחלב יתכן והוא אלרגי גם לביצים.
כרגע אנחנו בדגימות מהחלמון - ואין כל תופעות.
עלי לציין שנתתי לו מספר פעמים "בישקוטים" והוא אכל אותם נהדר, רק לאחר מכן שמתי לב שמוצר זה מכיל 26% ביצים. זה אומר שהוא לא אלרגי לביצים?
לתשובתך המקצועית אודה בהחלט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר מוטי חיימי09/11/2007שלום לאילתית.
אני לא בטוח שאכן היה צורך לעבור לסימילאק צמחי עקב התופעות שתארת.
מאידך- אין מניעה לתת מזון על בסיס סויה לתינוקות.
אין בהכרח קשר בין "האלרגיה" לחלבון חלב הפרה (שאין כל הוכחה שהיתה לו) לבין אלרגיה לחלבון ביצה.
כדאי לקחת אותו לרופא גסטרו או רופא אלרגיה שיעקבו אחריו, כולל אולי נסיון להחזירו לחלב רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיליטיס טרבולין ורעדשלי08/11/2007
ערב טוב ד"ר חיימי
ביתי בת החודשיים וחצי מקבלת אינהלציה (טרבולין 0.4 ומי מלח 1.6) 3 פעמים מזה 5 ימים ביום עקב ברונכיליטיס.
מאתמול נדמה לי שלפעמים הלשון שלה קצת רועדת עד כדי כך שקשה מאוד להבחין בכך, אולם כשהפניתי את תשומת ליבו של בעלי, הוא אמר שגם הוא שם לב לכך.
משיטוט באינטרנט, הבנתי שאחת מתופעות הלוואי של טרבולין היא רעד (אולם בעלון של בתרופה לא מופיעה תופעה כזאת). האם ידוע לך על תופעה כזאת? האם זה מסוכן? האם ניתן להמתין עד מחר בצהריים שאוכל להתייעץ עם הרופא? יש לציין שהאנהלציה עוזרת לה מאוד לשיעול ולנשימה, האם יש להפסיק את השימוש?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבולין
ד''ר מוטי חיימי09/11/2007שלום שלי,
אכן אחת מתופעות הלוואי של ונטולין, טרבולין ודומיהם היא רעד ודופק מוגבר.
מאחר ואת עושה את האינהלציות רק 3 פעמים ביום והן אכן עוזרות- כדאי להמשיך, עד שהמצב הנשימתי ישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רזה מאדאהובה08/11/2007
שלום רב, - בני בן שנתיים, נשקל לפני מספר ימים ונמצא שוקל 10.5 ק"ג, גובה 86 ס"מ.
נאמר לי שהכל תקין, יש לך ילד רזה...
זה לא נראה לי הגיוני שאין מה לעשות על מנת להעלותו מעט במשקל ולו רק ל"מחסנים מעטים" לזמני מחלה חורפיים שמביאים מהמעון - ויש כאלה בשפע בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים בהם לא רק שלא עולה במשקל אלא גם יורד מהמעט שיש.
באופן כללי לא אוכל הרבה, בקבוק עם תמ"ל פעם ביום כ- 140cc דייסת אורז בערב, בבקר בבית כמעט כלום, בגן איני יודעת בדיוק מה הוא אוכל - לא נראה לי שמספרים את האמת.
באופן כללי כלכלה מאד לא מספקת לדעתי אך אי אפשר לדחוס בו.
מה ניתן לעשות? או - האם אני היסטרית מדי והמצב שפיר יחסית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון גיל פגות
אהובה08/11/2007שכחתי לציין כי ספירת הדם לפני 3 חד' תקינה מלבד רמה מעט נמוכה של פריטין שרופא הילדים לא נתן בגינה תוספת. מלבד זאת עשינו את כל בדיקות הנוגדנים לצליאק TTG - 0 , כימיה בדם תקינה, אימונוגלובולינים תקינים, תפקודי בלוטת התריס תקינים.
דבר נוסף - הילד נולד בשבןע 33 במשקל 1950 גרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שמשהו יגיד לי!!!
נועה18/08/2009היי אני בת 12.8 (כמעט 13) אני שוקלת 50 מטר 1.65 ואני לא יודעת אם אני באמת שמנה או לא פשוט הרגליים שלי כמו של פיל!!!! אני מנסה להרזות ואפילו אני שוחה ושום דבר לא קורה!! בבקשה שמשהו יגיד לי =(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה...
אורית21/08/2009נועה מתוקה אומנם אינני רופאה (ואפילו לא מתקרבת לזה..) לפי מה שאת רושמת את נראת נהדר אני בעצמי (ברגיל שלי..) גובה 1.60 ושוקלת 50 ( בת 33)ונראת מדהים היום אני אחרי לידה שלישית (סכ"ה 3 חודשים) שוקלת 55ק"ג מרגישה קצת כמוך....מה שאני עושה זה מנסה לאכול עד כמה שאפשר מסודר ומאוד משתדלת לעשות הליכות וזה ממש עוזר. ....אל תעשי משהו קיצוני כי זה לא מביא לתוצאות אמת את תסבלי , אומנם תרדי קצת במשקל (בסבל...)ואחר כך תעלי אותו ואפילו אף יותר. אני רושמת לך מנסיון..
ירידה במשקל צריכה להיות הדרגתית ואם המון מחשבה.
אם בכל זאת התשובה שלי לא מספקת אותך....בקשי מאמא או לכי לבד (את גדולה..) לקופת חולים שם יש מומחית לתזונה שתעזור לך לבנות תפריט מאוזן לגילך להורדת משקל בטוחה.
מאחלת לך המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי עליה במשקל
ד''ר מוטי חיימי09/11/2007שלום אהובה.
לצערי לא ניתן לתת את כל ההמלצות בנוגע למקרה זה כאן מאחר ומדובר בבעיה מורכבת.ישנן סיבות רבות לאי-עליה במשקל- החל מסיבות תזונתיות, בעיות ספיגה, בעיות הורמונליות, גנטיות ועוד ועוד.
יש צורך כמובן לבדוק את הילד ולהתרשם .כמובן שגם לפגות יש חלק בעניין.
בעקרון יש לערוך בירור אנדוקריני וגם בירור גסטרו-אינטסטינלי כדי לראות אם יש בעיה בספיגה, ועל רקע זה אי עליה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור
אהובה09/11/2007תודה על תשובתך. הילד נבדק במסגרת מעקב פגים ורופאת הילדים שלו שאף לא אחד מהם המליץ על הברור שאתה המלצת . לגביהם זהו ילד רזה שנמצא באחוזון 3-10 ומבחינתם אין צורך בברור נוסף מלבד הברור לצליאק שכאמור ביצע ויצא TTG - 0.
האם לדעתך זוהי הזנחה מצד הרופאים אצלם היה או שמא באמת זהו דפוס וגנטיקה - בעלי וגם אנוכי היינו ילדים מאד רזים - כרגע כבר לא. גובהנו תקין 167/179.
האם עצם העובדה שמבחינת גובה והיקף ראש נמצא על אחוזון 50 אינה מצביעה על כך שהילד כן גדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי10/11/2007לא חושב שזו הזנחה.הם אכן עשו את הבירור הראשוני.
ייתכן וזה אכן קשור לגנטיקה המשפחתית ולעובדה שהיה פג.
צריך לחכות קצת ולראות איך מתפתח. כל עוד הוא הולך בהתאם לאחוזון בו הוא נמצא באפן עקבי- המצב פחות מדאיג.
אם הוא יתחיל לרדת מהאחוזון הזה -הייתי ממליץ להרחיב את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור
אהובה10/11/2007תודה שוב. שאלה נוספת - הילד גדל מתחילה על אחוזון 25 עד קרוב לגיל שנה+. מאז גיל שנה ושלושה חדשים העליה במשקל החלה לרדת (בגיל שנה ו-3 חדשים שקל 9.6 ק"ג, כיום בגיל 23 חודש כאמור 10.7
האם העליה האיטית (עם הירידות בזמני מחלה) לא יכולה לפגום בהתפתחותו השכלית או בהתפתחות אחרת? האם להתעקש ולברר הלאה או לחילופין ללכת לדיאטנית ולראות מה אפשר לתת לו עם קלוריות במעט שאוכל. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי11/11/2007אפשר בהחלט ללכת לדיאטנית כדי לקבל ייעוץ לגבי העשרת הכלכלה בקלוריות.
מאידך- אם אכן יש שבירה של אחוזונים במשקל- כדאי ללכת לרופא גסטרו שיערוך בירור יותר מקיף.
אין פגיעה מוחית או התפתחותית,ולראיה- היקף הראש ממשיך לגדול בקצב יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה עם תינוקותחייקי08/11/2007
אני רוצה לטוס לתורכיה עם תינוק בן חודש וחצי לתורכיה.
האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר מוטי חיימי08/11/2007שלום חייקי.
כן- לא צריכה להיות בעיה.
כדאי לקחת איתך גם "עזרה ראשונה" כמו אקמול , וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותאביבה08/11/2007
בני, בן 13 עשה ספירת דם ואלה התוצאות:
wbc - 11.43
lym% - 18.3
mon% - 4.2
neu% - 70.6
eos% - 6.3
baso% - 0.6
rbc - 5.11
hgb - 15.3
hct - 42.4
mcv - 83
mch - 29.8
mchc - 36
plt - 220
האם זה תקין?
לפי הנורמה של המעבדה neu% הנורמה היא עד 70, כלומר הוא בגבול העליון, ואילו lym% הנורמה היא מעשרים כלומר הוא מתחת, כך גם לגבי hct הנורמה היא עד 42, המוגלובין הנורמה היא 10.5-14.
הילד מרגיש בסדר, פרט לכך שהוא מאוד מאוד חיוור.
האם יש צורך בבירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירת דם
ד''ר מוטי חיימי08/11/2007ספירת הדם תקינה.
החלוקה הפנימית של התאים הלבנים- משתנה כל הזמן ולכן לא צריך להיבהל את יש חריגה קטנה פה ושם. מה שחשוב הוא הספירה הכללית של התאים . אם לאורך זמן יש חריגות קיצוניות גם באחוז הנויטרופילים (מה שאין במקרה זה)- אז יש צורך בבירור.
במקרה הזה- גם אין אנמיה. כך שהחיוורון לא מוסבר ע"י זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)