מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרשות גנטיתליאת14/12/2007
שלום רב ,
לאחרונה נמצא כי אחד האחיינים במשפחתו של בעלי סובל מחרשות עקב מוטציה בקונקסין 26 או 30 .
בבדיקות הסקר הגנטי שביצעתי בעבר לא נמצאה אצלי מוטציה באף אחד משני הגנים הללו,
בעלי לא עבר בעקבות כך בדיקות סקר למחלה זו.
שאלתי היא , האם בעקבות גילוי המחלה במשפחתו יש צורך שגם בעלי יעבור בדיקת סקר גנטי לחרשות (קונקסין 26/30 או בדיקות מקיפות יותר ) ?
האם יכול להוולד ילד חרש רק כאשר אחד ההורים נושא את המוטציה בגנים הגורמת לחרשות ?
תודה רבה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרשות גנטית
ד''ר מוטי חיימי15/12/2007שלום ליאת,
חרשות בגנים שאת מתארת היא מחלה אוטוסומלית רצסיבית. כלומר: יש צורך ב-2 עותקים פגומים של הגן כדי שתתפתח מחלה.
ולכן- מאחר ואת נבדקת ונמצאת שאת לא נשאית- אין חשש שיוולד לך ילד עם חרשות שנובעת ממוטציה בגנים הללו.
יחד עם זאת- ייתכן ובעלך הינו נשא של הגן החולה- דבר שיכול לעבור (הנשאות) לאחד מילדייך (ואז תהיה לכך חשיבות כאשר הם ירצו להוליד ילדים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבוטלין לילדיםאילן13/12/2007
שלום ד"ר חיימי,
לבני בן השנתיים נרשם טרבוטלין באינהלציה בעקבות חרחורים במערכת הנשימה העליונה.
אני קורא באתרים אמריקאיים כי השימוש בתרופה עד גיל 12 אינו מאושר, מכיוון שאין מחקרים קליניים לתרופה בגילאים אלו.
האם זה נכון? ואם כן, על סמך אילו מחקרים/אישורים רושמים את התרופה בארץ?
בתודה,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבולין
ד''ר מוטי חיימי14/12/2007שלום אילן,
טרבולין או ונטולין היא תרופה שמקובלת לשימוש כמרחיבת סימפונות.
איני יודע איפה ראית שהיא לא מאושרת מתחת לגיל 12.
בארץ- התרופה מקובלת לשימוש, אפילו בתינוקות קטנים. כמובן שיש צורך להתאים את המינון למשקל הגוף , ולהקפיד שזה לא ייניתן בתדירות גבוהה מדי- כי אז יש צורך בהשגחה בבית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולטלי13/12/2007
שלום,
יש לי תינוקת בת שנה ו- 5 חודשים. היא כל 3 חודשים עושה אינהלציות עם מי מלח וונטולין לפעמים מוסיפים גם אפובנט (היא ככה מגיל 3 חודשים, מאז שנכנסה לגן).
הסיבה זה הגיע לאינהלציות כי יש לה שיעול שמלווה בליחה ונזלת והרופא אמר לי שבמידה והשיעול מפריע לה לשינה אז רק אז לעשות אינהלציה ובמידה ויש שיעול אבל זה לא מטריד את מנוחתה לא לעשות אינהלציה.
לפני חודש היא חלתה פעם ראשונה בדלקת ריאות.
עכשיו היא שוב פעם משתעלת עם ליחה ונזלת אבל היא מתעוררת רק פעמיים בלילה מהשיעול.
השאלות שלי הן:
1. האם יש לידה שלי אסטמת ילדות?
2. האם יש צורך ללכת למומחה ריאות?
3. האם סירופ הסמבוכול עוזר?
4. איך אפשר לדעת האם השיעול מתפתח לדלקת ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול או אסטמה
ד''ר מוטי חיימי14/12/2007שלום טלי.
לא כל שיעול מרמז על דלקת ריאות או על אסטמה.
בגיל של בתך- נמנעים מלהגדיר את הילד כחולה אסטמה, אלא רק HRAD (מחלה ריאתית היפראקטיבית של דרכי הנשימה).רק אם זה נמשך כמה שנים- זה מקבל את הכותרת של אסטמה.
במידה וישנם צפצופים ע"פ הריאות בזמן השיעול- אזי יש מקום לאינהלציות. במידה וזה חוזר על עצמו- ניתן לשקול טיפול מונע .
בדלקת ריאות- בד"כ מופיע חום, קוצר נשימה והילד נראה חולה.
לצערי לא אוכל להתרשם מכאן באיזה סוג של שיעול מדובר ומה הממצאים בבדיקה ולכן לא אוכל לתת המלצות מדויקות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב כרונייםחווה13/12/2007
אני סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי בטן חוזרים , במהלך השבועיים האחרונים סבלתי בנוסף לכאבים גם מהפרשות כהות מאיבר המין.
לאחרונה נוספה תופעה של התעוררות משינה עם בחילות וסחרחורות.
היו לי דלקות בשתן מספר פעמים ובעקבות זה ביצעתי אולטרא סאונד בטן והתוצאות תקינות, אך הכאבים לא חלפו. (בעקבות הדלקות אני מטופלת באנטיביוטיקה
goldshield).
רציתי לדעת האם יש קשר בין הסימפטומים ומה יש לי לדעתך?
תודה מראש
חווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מוטי חיימי14/12/2007בת כמה את?
מה הקשר בין הכותרת לכל מה שרשמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לתינוק בן 3.5 חודששירלי12/12/2007
שלום רב,
בני בן 3.5 חודשים מצונן מיום א' כולל שיעול עם ליחה (פולט גם חלב עם ליחה בצבע ירקרק).
נבדק אצל רופא הילדים ללא כל ממצא משמעותי, הוא עירני וחיוני.
אתמול בערב התחיל לעלות לו החום, כולל היום בבוקר עד לרמה של 38.5 מעלות והוא התחיל גם להיות חסר שקט ולבכות יותר מהרגיל.
רופא הילדים בדק אותו הבוקר ואמר כי נראה ע"פ כל הסימנים כי מדובר במשהו ווירלי
ונתן לנו לעשות בדיקות דם על מנת לשלול זיהום חיידקי , אך הוא אינו נמצא אחה"צ בקליניקה.
בתוצאות בדיקות הדם יש מס' ערכים שחרגו מטווח הנורמה:
לימפוציטים: 37.5% הנורמה נעה בין 67-77
ומונוציטים: 18.7% הנורמה נע בין 3-13
נוטרופילים : 42.6% (עדיין בטווח הנורמה אך הרף העליון עומד על 46% )
מלבד התוצאות שרשמתי הכל בטווח הנורמה.
בסביבות 15.00 החום שלו שוב עלה ל-38.5 ונתתי לו נר של 80 מ"ג להורדת החום.
האם לדעתך מדובר בזיהום חיידקי?
יש לי גם הפנייה למוקד חירום במידה והחום יעלה לו, האם יש מקום לגשת אליהם לבדוק האם לא צריך לתת אנטיביוטיקה?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר מוטי חיימי14/12/2007שלום שירלי.
לא רשמת לי כמה לויקוציטים בסה"כ היו (WBC). לפי החלוקה הפנימית של התאים, ובהתייחס לבידקת הרופא - נראה שאכן מדובר במחלה ויראלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראששג12/12/2007
התינוקת נולדה ב משקל 3.150 ואורך 52 ס"מ, היקף ראש 33.5. להלן פירוט המדדים. אודה אם תוכל להעריך האם ההתפתחות תקינה. אני מודאגת מהיקף הראש, היות שהיא באחוזון נמוך. אציין שבתי היא תינוקת עירנית מאוד, מתקשרת יפה. היא איננה מתהפכת כי רק לאחרונה מוכנה לשכב על הבטן.
תאריך משקל אורך היקף ראש
12.7 3.020 33.5
17.7 3.340 52 34
1.8 4.030 53 35
8.8 4.400 54 36
22.8 4.950 57 37
16.9 5.540 61 37.8
14.10 6.040 63 39
8.11 6.300 64 39.8
9.12 6.360 66.5 40
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש
ד''ר מוטי חיימי14/12/2007לצערי לא אוכל להתייחס לכל הערכים שנתת. יש לבקש מרופא הילדים שלך או בטיפת החלב שישימו את הערכים על עקומת גדילה.
במידה וישנה "הליכה" לאורך עקומה מסוימת (אחוזון), גם אם היא נמוכה, הרי שאין צורך לדאוג.
גם לא ציינת בת כמה היא עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחסיגל12/12/2007
בוקר טוב ד"ר חיימי,
ביום שבת 01.12.07 הבחנתי בנקודות אדומות בודדות על גופו של בני בן השנתיים וחודשיים במהלך היום כמובן שהן גדלו והתרבו על מקומות נוספים בגוף ובראש, הבנו שמדובר באבעבועות רוח וביום ראשון בבוקר
התחלנו לטפל בתחריף קלמין ובטיפות פניסטיל.
יש לי בת נוספת בת 5 שמעולם לא חלתה במחלה והרופאה המליצה לי לחסן אותה מיידית ובכך לחסוך ממנה את ההדיבקות, בהמלצת הרופאה חיסנתי אותה באותו יום ראשון בטוענה כי עדיין יש לה זמן לפתח את הנוגדנים לפי הרופאה. הבוקר הבחנתי בנקודות אדומות ובודדות על גופה
האם להתחיל מייד עם הטיפול ולא להמתין עד לבדיקת הרופא, והאם גם
היא תצטרך לשבת בבית במשך שבוע לפחות?
אבקש את דעתך
תודה, סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
ד''ר מוטי חיימי14/12/2007שלום סיגל.
לדעתי החיסון שעשית לבתך- לא יעזור במניעת הדבקתה, מאחר והחשיפה לוירוס נעשתה במשך כמה ימים, עוד בטרם הופעת הפריחה עצמה.
הטיפול בקלמין ופנסטיל הוא רק טיפול תומך (כלומר עוזר להקלה על הגרד וכד' ) ולא טיפול שמטרתו לרפא את המחלה- ולכן את בהחלט יכולה להתחיל אותו.
אי אפשר לדעת כמה ימים זה יימשך אצלה- מאחר וכל אחד מגיב בצורה שונה. ייתכן ובכ"ז החיסון שקיבלה יסייע במעט והמחלה תהיה יותר קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר חיימי אני ראשית מודה לך,
אמא14/12/2007
מעבר לכך אתה צודק הבת שלי אכן נדבקה ואנחנו כבר יומיים לאחר
התפרצות הפצעים, בכל אופן לי נראה כי אצלה הרבה יותר קל ומעבר לכך
הפצעים הראשונים שיצאו כבר התייבשו, אכן לא תמיד עוזר לחסן את
הילדים.
בכל זאת תודה רבה ושבת שלום, סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ארדיהעינב11/12/2007
שלום רב, לבני בן השנתיים ו- 8 חודשים התגלה לפני כשנה הטפיל (ג'ארדיה) והוא טופל באנטיביוטיקה. לאחר מכן בבדיקה נוספת לא התגלה הטפיל. לפני כשבוע שוב נעשתה לו בדיקת צואה בעקבות מעט יציאות רכות (אך ללא תלונות נוספות) שוב נמצא הטפיל אך הרופאה החליטה לא לתת לו טיפול בשלב זה ואמרה שאם אין תלונות נוספות אין צורך בטיפול. עלי לציין שמדובר בילד אומנם רזה (12.5-13 ק"ג) אך שעולה במשקל, חיוני ושמח. האם זה לא מסוכן להשאיר את הטפיל הזה בגוף ללא טיפול. האם באמת יתכן שהטפיל יעלם ללא טיפול. אני מאוד מודאגת. אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'יארדיה
ד''ר מוטי חיימי12/12/2007שלום עינב.
הטיפול בטפיל הזה הוא אכן בתרופה הנקראת פלאג'יל.
לדעתי במקרה שמתגלה הטפיל בקונסטלציה של יציאות רכות או שלשולים- כן רצוי לטפל.
לא מדובר בטיפול מסובך או ממושך ,אלא בטיפול למשך 5 ימים.
אז למה להימנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקים לתינוקת בת 5.5 חודשמירב10/12/2007
שלום ,
הבת שלי בת 5.5 חודשים והיא סובלת בצורה שלא תאמן מכאבי בטן.
לא ברור לי האם זה תופעת הקוליק הידועה של תינוקות.
היא פשוט חסרת שקט במשך כל היום !!! כל הזמן בוכה !!! וממש מתייסרת מכאבים.
אני יכולה לאפיין את סדר היום שלה כך: יונקת כל 2.75-3 שעות , מתוכן 10-15 דקות אכילה , לאחר מכן חצי שעה יחסית רגועה, וכעבור כשעה מזמן האוכל מתחיל הבכי של כאב הבטן, שהולך ומתחזק ומגיע לשיא כעבור שעה וחצי מהאוכל עד שעתיים שאז זה ממש בכי היסטרי !!!!!!! אני נותנת לה את הגליקול ההומאופטי בערך 2-3 פעמים בכל התקף כזה שעוזר קצת להרגיע את הכאב .
אף אחד מלבדי לא מסוגל להשתלט עליה ,היא מגיעה למצב של אמוק היסטרי ורעידות בכל הגוף.
פניתי לרופא מומחה של הרפואה הסינית לצורך טווינה ודיקור סיני, הייתי ב 4 פגישות שלפי דבריו כבר אמורים להתחיל להרגיש את השיפור אבל ממש לא.
אני ממש מיואשת , אמורה לחזור לעבודה מאוד בקרוב ומפחדת להשאירה עם מטפלת כי כמו שבעלי אומר "אף אחת לא תשרוד את הבכי שלה " אפילו הוא מיואש.
יש לציין שזאת ילדה שניה והיינו בסרט דומה עם הבן שלי כשהיה תינוק והוא סבל עד גיל שנה בערך.
האם יש מה לעשות? אנא עזור לי כי אני ממש ממש מיואשת ..... האם יש טיפול או בדיקות שאתה ממליץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר מוטי חיימי11/12/2007לפי התאור זה אכן נשמע כמו כאבי "קוליק".
מנסיון שלי - יש תרופה בשם סימיקול ,בצורת ג'ל שנותנים לפני כל ארוחה. מתחילים ממינון של 0.3 CC ועולים בהדרגה עד ל-0.6CC במידת הצורך.
זו לא תרופה טבעית אבל היא יעילה , ולא נספגת.
חבל להתקשקש עם נסיונות הומאופאטיים חסרי תועלת.
רצוי גם בדיקת רופא בכדי לשלול שמדובר בבעיה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיה10/12/2007
הילד מצונן נורא והאף סתום. יש משהו במקום טיפות אף לשיחרור הנשימה. אני לא רוצה שהוא יתמכר לטיפות אף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אף
ד''ר מוטי חיימי10/12/2007אפשר לשים טיפות מי מלח (מוכנות) . פשוט לבקש מהרוקח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתינוקת יורד דם מהפטמהשרון08/12/2007
שלום,
לבתי בת ה- 10 חודשים יורד מזה 3 ימים דם מהפטמה (לא כל היום אלא פעם ביום)
במה מדובר? ומה עליי לעשות?
תודה.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מהפיטמה
ד''ר מוטי חיימי09/12/2007שלום שרון.
לרוב מדובר בהפרשות על רקע הורמונלי.
בכל אופן, מומלץ לקחת לבדיקת רופא ילדים כדי לשלול משהו מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכולה להיות הסיבה לשיעול ממושךגל08/12/2007
שלום רב,
בתי בת 3.5 מזה תקופה ארוכה בערך כחודשיים היא משתעלת. בתחילה היה שיעול יבש ולאחר מכן שיעול רטוב יותר, קיבלה סירופים שונים שלא הועילו, כעת היא אובחנה בדלקת ראות, מקבלת אוגמנטין , פעמיים ביום מינון של 3.5 מ"ל כל פעם. עדיין ממשיכה להשתעל , בעיקר בלילה, ביום גם משתעלת אבל פחות, מה לעשות? אני ממש אובדת עצות , ניסיתי לעשות גם אינהלציות אבל לא עזר, האם יש צורך לפנות לבית חולים? מאוד מאוד מודאגת, מה עלי עוד לעשות כדי להפסיק את השיעול הזה.
בתודה מראש על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר מוטי חיימי09/12/2007שלום גל,
מאחר וכבר בוצע צילום ואובחנה דלקת ריאות- יש לטפל באנטיביוטיקה כפי שהומלץ.
לצערי לא אוכל להמליץ בדיוק על איזה טיפול מבלי לבדוק את הילדה ולראות את הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הרוטריקסרוית07/12/2007
שלום.
יש לי תינוק בן 4.5 חודשים רציתי לדעת האם ניתן לתת לו את המנה הראשונה של חיסון הרוטריקס, והאןם ניתן לשלב את החיסון עם חיסון הפרבנר והחיסון המחומש? ומהם תופעות הלוואי של החיסון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון רוטטריקס
ד''ר מוטי חיימי09/12/2007שלום רוית,
ניתן לתת מנה ראשונה עד גיל 20 שבועות.
לכן במקרה שלך- לא נראה לי שצריך.
אם בכל זאת את רוצה- אפשר לתת אותו במקביל לחיסונים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך תמי בבן 5רינתי07/12/2007
בני הגדול בן 5.לפני שנה רופאת התפתחות אמרה שיש לו אשך תמיר,והפנתה אותי לרופא הילדיפם שלו. רופא הילדים אמר שהכל בסדר.
אתמול הייתה לי שוב ביקורת אצל רופאת התפתחות,והיא שוב אמרה שיש לו אשך תמיר,ושלחה אותי לכירורג .
יכול להיות קשר לזה שהוא נולד פג?ייתכן שרופא ילדים יפספס את זה?
ואם זה באמת אשך תמיר,מה הסיכון בכך שהילד כבר גדול?קראתי שמטפלים בזה עד גיל שנה וחצי.יש סכנה לפוריות?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך טמיר
ד''ר מוטי חיימי09/12/2007שלום רינתי.
לעתים מדובר באשך שעולה משק האשכים לאיזור המפשעה ואח"כ שוב יורד,(משתנה בזמן מאמץ וכד'), ולכן לעתים הוא אכן נמצא שם (והבדיקה תקינה) ולעתים בבדיקה הוא חסר בשק האשכים.
בכל מקרה- רצוי ללכת לבדיקת כירורג, ובמידת הצורך לנתח.
אין סיכון מיוחד לניתוח בגיל כזה, ולא אמורה להיות פגיעה בפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמצית אקליפטוסאורית06/12/2007
שלום ,
ביתי בת חודשיים וחצי, מנוזלת ומקוררת ואיננה מצליחה להוציא את מה שיש באפה לבד.
הומלץ לי ע"י רופא ילדים לעשות לה אדים חמים.
האם כדאין להוסיף תמצית אקליפטוס לתינוקת כ"כ קטנה..האם זה מסוכן?
ואם כן, אז כמה טיפות להוסיף למיכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית אקליפטוס
ד''ר מוטי חיימי07/12/2007שלום אורית,
אני לא הייתי מוסיף את זה למכשיר האדים , מאחר וזה עלול לגרום לרגישות כלשהי בדרכי הנשימה בגילה הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)