גידול ממאיר בבלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול ממאיר בבלוטת התריס
    שירי
    17/07/2011

שלום ד"ר

שאלה ברשותך, אני בת 41 . לפני כחודשיים עברתי ניתוח כריתה חלקית של בלוטת התריס (אונה שמאלית) בשל גילוי של גידול ממאיר (פפילרי)
    ב us שנערך לפני הניתוח באונה הימנית היה ממצא: מבנה ציסטי עם הסתיידות בתוכה בגודל של כ 0.5 ס"מ . (בוצע ב 22.7.2010 לפני ניתוח של היפר קלצמיה בלוטת יותרת התריס ימין תחתונה ) וב FNA : באספקט הלטרלי קדמי של בלוטת התריס מודגם מוקד היפואקואי בעל גבולות מעט מטושטשים שקוטרו כ 6 מ"מ
    בנוסף שני מוקדים ציסטיים זעירים באונה שמאלית ואחת באונה ימנית ללא מאפיינים פתולוגיים ... בעקבות הבדיקה דיקור בוצעה כריתה חלקית .בתאריך 26.4.11

בתאריך 6.7.2011 עברתי us בלוטת המגן והרי הממצאים:
    אונה ימנית הודגם פולקול מורחב עד כ 0.5 ס"מ ץ
    אונה שמאלית נכרתה לא הודגם ממצא במיטתה ...

השאלה היא : אם יש משמעות לשינוי של הממצאים באונה הימנית ב us שנערך בעבר ובמה שנערך לאחרונה ...

מה עליי לעשות ? ומה הסיכויים לפתח בכלל גידול סרטני בגוף ?האם עליי לעבור בדיקה כמו ממוגרפיה ? אני די מבולבלת ואין לי מספיק מידע אישי

תודה רבה על היחס והתגובות
    כל כך טוב שיש פינה לשאלות ונושאים שטרודים בהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול ממאיר בבלוטת התריס

הוספת תגובה

• גידול ממאיר בבלוטת התריס - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    18/07/2011

לגבי הממצאים הדימותיים - יש להיוועץ באנדוקרינולוג שמנהל את המקרה שלך.
    לגבי המחלה עצמה - מדובר בגידול ממאיר בעל פרוגנוזה טובה וסיכויי ריפוי ואריכוןת ימים של קרוב ל-100%. הסיכון לגרורות קטן (דרך אגב, חולים חיים שנים רבות עם גרורות של סרטן פפילרי). רצוי לבצע ממוגרפיה כל שנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו