MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MRI
    יוסי
    24/07/2011

M.R.Iעוזיאל17:15 22.07.11
    ד"ר נכבד שלום רב.
    האורתופד שלך אותי לבדיקת אם אר אי לאחר שבבדיקת האולטרה סאונד התגלה משהו לא ברור.(זה בעקבות כאבים בברך לפעמים, וגם אני לא יכול לקפל את הרגל.)
    אני בן 58 וכבר מספר שנים שהברך לא מתפקדת טוב.
    הנה תוצאות האם אר איי.
    מודגם תהליך תופס מקום גדול הממלא את כל חלל הפרק ומשתרע לכיוון חוץ מפרקי במיוחד באזור פופליטאלי. התהליך בנוי מרקמה רכה היפראינטנסית ב-T2WI היפואינטנסית ב-T1 עם האדרה ניכרת לאחר הזרקת גדוליניום.
    נראות ארוזיות גרמיות בטיביה הפרוקסימלית קדמית לאינסרציה של ה- ACL באזור של מסה המערבת את הפוסה האינפרה פטלרית. בנוסף נראת ארוזיה גרמית בטיביה האחורית מדיאלית לאינסרציה של ה-PCL ואחורית למניסקוס המדיאלי באזור של מסה גדולה בפוסה הפופליטיאלית.
    התהליך מערב גם את הבורסה הרטרו-פטלרית ואת שריר אוסטוס מדיאליס בחלקו הדיסטלי.
    פרט לארוזיות הגרמיות סיגנל לשד העצם שמור. המניסקי תקינים.
    לא זוהתה פגיעה ליגמנטרית.
    בסיכום :
    תהליך תופס מקום גדול ממלא את חלל הברך. באבחנה המבדלת בראש ובראשונה סרקומה סינוביאלית אם כי גיל הנבדק מאוחר יחסית.
    קיימת אבחנה מבדלת מומלצת אבחנה היסטולוגית.
    ד"ר התור שלי לאורתופד הוא עוד חודש וחצי !רציתי לדעת בבקשה את דעתך ?
    אם תוכל בבקשה להסביר לי בשפה מדוברת מה קורה תרגמתי כמה מהמונחים ואני בדאגות גדולות? בתודה מראש עוזיאל
    + הוספת תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• MRI - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    24/07/2011

שלום עוזיאל,
    אתה חייב לפנות בהקדם האפשרי לאורטופד לצורך בצוע ביופסיה מהגוש. מדובר בגוש החשוד לסרטן. ויש לבצע במקביל בירור עם CT כל גופי לשלילת פיזור המחלה מעבר לברך.גם התלונות ואי הנוחות שלך דורשים פתרון בזמן הקרוב.
    בהדסה בירושלים ישנו אורטופד המתמחה בסרקומות וישנה אפשרות לבצוע ביופסיה בפרק זמן סביר של ימים.

מאחלת לך רפואה שלמה,
    דר' כץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו