בדיקות לגילוי מוקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות לגילוי מוקדם
    איתן
    26/07/2011

שלום,

אני מנסה שוב שאלה שנותרה ללא מענה.

היו במשפחתי הקרובה (עד כמה שאני יכול לבדוק, 2 דורות לאחור) הרבה מאד מקרים של סרטן. על פי מה שאני קורא ושומע, אני נמצא בקבוצת סיכון גבוה מאד. אשמח לדעת איזה בדיקות כדאי לבצע. אני רוצה לציין שאני גם מקפיד על אורח חיים בריא, כמעט שלא אוכל בשר, אוכל הרבה ירקות ופירות עשירים בנוגדני חימצון, וכן ברוקולי/כרובית, וממעיט במלח ומזונות מעושנים. כמובן לא מעשן.

לדברי רופא המשפחה בדיקת דם כללית פעם בשנה + קולונוסקופיה 1 ל-10 שנים החל מגיל 50 מספיק. בכל זאת, אבי עשה בדיוק זאת וכשגילו אצלו את הסרטן היה זה מאוחר מאד.

האם יש מערך בדיקות יותר רציני לאנשים במצבי? בנוסף, לאחרונה שמעתי על בדיקה בשם AMAS שאם אני מבין נכון הדיעות עליה חלוקות. אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי לעבור את הבדיקה ובאיזה תדירות, אפילו ככלי נוסף/משלים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לגילוי מוקדם

הוספת תגובה

• וגם אספירין

איתן
    26/07/2011

האם מומלץ להתחיל ליטול אספירין באופן יומיומי כטיפול מונע? כרגע אני לא נוטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם אספירין - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    26/07/2011

לכל תרופה תופעות לוואי סיים יעוץ מסודר הבן את משמעות נטילת התרופה ויחד עם הרופא החלט על נטילה מנעת.
    אין עדין המלצה גורפת שכזו לאוכלוסיה שאינה בסיכון וגם לאוכלוסיה בסיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לגילוי מוקדם - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    26/07/2011

בהחלט. אם אתה מודאג פנה ליעוץ גנטי. במרפאה כזו יבררו את הספור הנשפחתי לפרטי פרטים ובהתאם לסוג הסרטנים וגיל התפתחותם יחליטו על סוג הבירור הנחוץ.
    בהדסה בירושלים במכון שרת לאונקולוגיה קיימת מרפאה גנטית אליה אנו מפנים חולים חדשים עם סיפור משפחתי עשיר של סרטן או חולים שחלו בגיל צעיר מאד.

בברכה,
    דר' כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

איתן
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו