מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרקרים לסרטן גבוהים בלי מקור ידועשגיא13/08/2011
שלום,
בן 70 בבריאות טובה עד עכשיו מצאו לי מרקרים לסרטן גבוהים CA19 בגובה 1500 וCEA בגובה 25. אבל לא מצאו גידול חרף הרבה בדיקות כולל ביופסיות מהלימפא. במקור הגעתי לבדיקה עקב ירידה בכדוריות דם לבנות בבדיקת דם שגרתית וירידת משקל. 2 רופאים שונים איבחנו סרטן גרורתי עם מקור ראשוני בלתי ידוע ועם סיכויי החלמה קלושים. ממליצים להתחיל לאלתר טיפול כימותרפי מאריך חיים. מה עושים? האם כדאי לנסוע לאבחון וחוות דעת נוספת בחו"ל? אם כן איפה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקרים לסרטן גבוהים בלי מקור ידוע - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/08/2011אני מניח שבצעו ביופסיה ויש בדיקה פתולוגית שהראתה רקמה סרטנית.
האבחנה של סרטן גרורתי ממקור לא ידוע הינה תרחיש יום יומי במרכזים אונקולוגיים, ומתאימים טיפול כימותרפי בהתאם לסוג התאים הסרטניים.
ניתן להשלים הבירור על ידי בדיקת PET. אין שום הצדקה לחפש ישועה בחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - הבהרות
שגיא13/08/2011תודה על התשובה המהירה.
עברתי סדרה מקיפה של בדיקות במהלכה אכן נדגמו הרבה ביופסיות (קיבה, מעי הגס ומספר בלוטות לימפא) אך כולן היו שליליות ולא תרמו לדיאגנוזה. סריקת PET מצאה כ-10 בלוטות לימפא עם פליטה מוגברת בפיזור מבית החזה ועד המפשעה. המרקרים הגבוהים הם עדיין האינדיקטור העיקרי למחלה. היות ושני רופאים קבעו שזה סרטן ולא תהליך דלקתי או גידול שפיר, לא אחלוק על אבחנתם המקצועית אבל נדמה לי שאפשר וצריך לעשות יותר כדי למצוא את מקור הבעייה ולנסות לטפל גם נקודתית ולא רק מערכתית ואולי (ואני מדגיש אולי, אני לא משלה את עצמי באופטימיות חסרת בסיס) עם סיכוי החלמה קצת יותר גבוה.
אינני יודע לפרש את ערכי המרקרים. אני מבין שמדובר בערכים גבוהים. במידה ובאופן פרטי אוכל לשפר את סיכויי ההישרדות שלי, אני מוכן ומסוגל לכך, הרי חיי הם שמונחים על הכף.
שוב תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - הבהרות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/08/2011הסמנים (מרקרים) אכן מאד גבוהים ומחשידים לממאירות מפושטת, אלא שיש לחזור על הביופסיות ולהגיע לאבחנה רקמתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שגיא13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)