מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה המשמעות של עליה בceaחיה26/12/2011
רופאים יקרים
לאור תחושת חולשה לא ממוקדת, כמו סוג של עירפול המלווה לעיתים בבחילה קלה' תחושת של מעין ורטיגו, נשלחתי לבדיקות במהלך השנה האחרונה.
אחת הבדיקות הינה cea .לפני שנה הערך היה 4.7 כיום הערך הוא 6.7 כאשר נכתב שעקב שינוי בבדיקה יש שינוי של 15% . חשוב לציין שמעולם לא עישנתי ואני לא צורכת שום סוג של תרופה למעט אופטלגין לכאבי ראש.בנוסף נבדק ca-19.9 שערכו היה לפני שנה 8.6 והיום 10.08.
בדיקת מיפוי עצמות תקינה למעט שינויים ניווניים בגב התחתון ( יש פריצת דיסק ידועה).
קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינים. קיימים פוליפים בבכיס המרה כאשר הגדול בינהם הינו 0.9 מ"מ.
אני מרגישה חסרת אונים היות ולאף אחד אין תשובה מה בדיוק המשמעות של הערך של הcea כבדיקת סקר והאם נדרשות בדיקות נוספות על מנת להבטיח שאין גידול סרטני שאנחנו מפספסים .
אני בת 39 ואם לארבע בנות . אני חשה שמחובתי לעצמי ולהן להבין מה המשמעות של המרקר הזה.
שאר הבדיקות דם תקינות לחלוטין .
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של עליה בcea - תגובה
פרופ` אברהם קוטן27/12/2011בדיקת CEA איננה בדיקת סקר אלא בדיקת עזר, ואין הצדקה לבצע אותה ללא סבה במסגרת בירור כללי. כרגע הבדיקה גורמת לכאב ראש ולחרדה והספקטרום הוא בין כלום לבין מחלה כלשהי מכל סוג שהוא.
השינוי בערכי ה-CEA כנראה לא משמעותי.
ה--CA 19/9חסר משמעות.
מציע: על מנת להרגיע אותך, לבצע קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה ו-CT חזה בטן אגן ובהמשך לחזור על ה-CEA ואם הוא לא משתנה - לשכוח מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)