סרטן שלפוחית שטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שלפוחית שטן
    שושי
    30/12/2011

בוקר טוב פרופסור אברהם קוטן.
    אבי נותח לפני ארבע חודשים בבית חולים העמק וביצעו לו כריתה מלאה של השלפוחית בפתולוגיה שחזרה לאחר הניתוח הדרגה היתה T3 והיו גם בלוטות לימפה נגועות 5 מתוך 9 לאחר מכן האונקולוגים שלחו את אבי לבית חולים רמב"ם לבצע הקרנות אתם בבית חולים החלטתם לתת לו הקרנות בלבד בלי להוסף כימוטרפיה עקב זה שיש לו CLLבלי טיפול קריאטינין 1.6 וגם גיל 76 אני ינודעת שהיתייעצו איתך בננושא. עכשיו הוא לאחר ההקרנות והיינו בבית חולים העמק באונקולוגיה כי לשם העברתם את התיק והם הסבירו לנו את כל היתרונות והחסרונות של הכימוטרפיה וזה שאין להם עדות לזה שהמחלה כרגע פעילה אולי יש משהו מיקרוסקופי ולאחר כל זאת הם החליטו נכון לאכשיו לא לטפל בכימוטרפיה.
    הרופאים שם מצויינים פשוט אני בתור הבת לא רגוע אני מבינה שמצב של אבי לא פשוט אבל אבקש הסבר נוסף
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית שטן

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית שטן - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    30/12/2011

הדו"ח הפתולוגי מעיד על סיכון גבוה יחסית לחזרה של המחלה הן מקומית באגן והן מערכתית, כגרורות. ההקרנות מקטינות את הסכנה להישנות מקומית במיטת כריתת השלפוחית. שילוב של הקרינה עם כימותרפיה באדם מבוגר עם מחלות רקע כמו במקרה של אביך עלול לגרום לתופעות לוואי קשות ביותר עד כדי סכנת חיים. לחולה במצב כללי ובריאותי תקין ועם תפקודי כליות תקינים מקובל לתת לפני או לאחר ההקרנות טיפול כימותרפי משלים אשר משפר את סיכויי ההישרדות במספר אחוזים (בלבד). מצד שני, לטיפול זה תופעות לוואי משמעותיות, ואני מניח שהרופאים סברו, כי במקרה של אביך, הסיכון לתופעות לוואי קשות עולה על יתרונותיו של הטיפול המשלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

פרופ` אברהם קוטן
    22/01/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורולוגיה_ניתוחים_אורולוגים_מחלות_הערמונית' id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו