מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארביטוקס עם kras g13d - כולנגיוקרצידותן30/03/2012
שלום ,
עשיתי בדיקות toumer profile i target now , וב profile היה רשום שיש לי את הגן
kras g13d. עכשיו אני יודע ש ארביטוקס לא עובד אצל אנשים שיש להם kras אך משום מה קראתי מחקרים שדווקא על G13D KRAS , הוא דווקא כן עובד (יש לי פריחה קשה בפנים בגב ובחזה).
בנוסף אני מקבל ציסיספלטין וגמז'ר (קו ראשון גילו לי לפני חודש).
הגנים האחרים שהתגלו ב profile היו TP5- H179R AND CDK6.
אשמח לשמוע אם אתם חושבים שאתם הייתם הולכים עם קו ראשון אחר או אם אתם חושבים שהארביטוקס במקרה הזה הוא בזבוז כסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף אציין שהמחלה אצלי בכבד
דותן30/03/2012בצינורות המרה התוך כבדיים ולא מחוץ לכבד (ב"ה היא תשאר רק שם).
מקווה להגיע למצב ניתוחי ואז להתפלל שזה לא יחזור כי לצערנו זה חוזר.
רציתי לשאול האם יש מקרה בארץ של מישהו שיצא מכולנגיוקרצינומה אחרי ניתוח ושרד תקופה מעל 5 שנים?
האם עדיף לעשות השתלה במידה והמחלה לא חוזרת (אחרי ניתוח) למשך שנה ? (שנה של שקט)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי
דותן17/04/2012אפשר בבקשה להתייחס לשאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארביטוקס עם kras g13d - כולנגיוקרצי - תגובה
ד''ר יוסף ברנר18/04/2012חולים עם סרטן מעי גס ועם המוטציה ב G13D KRAS נמצאו רגישים לטיפול בארביטוקס.
לגבי סרטן מסוג כולנגיוקרצינומה, מאחר ומדובר במחלה נדירה, אין הרבה מידע. מספר דיווחים של שילוב של ארביטוקס עם אוקסליפלטין+גמזר הראו תגובה מסוימת בגידול שהוא בד"כ די יציב לטיפולים. מאחר והמספרים קטנים ואין אפשרות לעשות מחקרים מבוקרים, לא ברור האם תגובה דומה ניתן להשיג ע"י הכימו בלבד ומה התוספת של התרופה הביולוגית לתגובה הטיפולית.כמו כן, כמובן אין דיווח על חולים עם המוטציה הנ"ל וכולנגיוקרצינומה.
לדעתי, מאחר וכבר התחלת טיפול זה, הייתי מציע להמשיך את אותו טיפול עד לביצוע הבדיקות לשם הערכת יעילות הטיפול. באם תהיה תגובה טובה, צריך יהיה להמשיך את כל הרכב התרופות הנ"ל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)