טומוקסיפן ובדיקת אונקוטייפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טומוקסיפן ובדיקת אונקוטייפ
    ש
    28/04/2012

בבדיקת הורמונים בגידול שהיה 0.4 סמ high grade dcis נמצא שה-er+1 וה- pr +4 אני בת 54 הומלץ לי על טומוקסיפן האם לאור העובדה שהאסטרוגן רק +1 מומלץ על טומוקסיפן ולא על כדור אחר?

לא הומלץ לי על הקרנות אלא רק על כדורים האם היית ממליץ על בדיקת אונקוטייפ כדי להיות משוכנעים שאין צורך בהקרנות?

איך אפשר לבדוק קרישיות יתר כתוצאה מטומוקסיפן והאם לא רצוי לקחת מדללי דם? בעבר היו לי מספר מקרים חוזרים של דלקת קרום הלב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טומוקסיפן ובדיקת אונקוטייפ - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    30/04/2012

DCIS הינו מצב טרום סרטני ולא סרטן
    הטיפול ההורמונלי ב DCIS הינו בטמוקסיפן. אני אישית חושב שהתועלת בטמוקסיפן במקרים אלה גבולית בלבד וניתן להימנע מתרופה זו.
    בדיקת האונקוטייפ לא נעשית ב DCIS אלה בסרטן שד בשלב I בלבד ובדיקה זו אינה קשורה להקרנות אלה האם להוסיף כימותרפיה או לא.
    אין צורך לקחת מדללי דם מאחר והאירועים הטרומבואמבוליים כתוצאה מטמוקסיפן אינם מרובים ורק כאשר מופיע אירוע כזה, מפסיקים את הטמוקסיפן ומשתמשים במדללי דם.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו