תוצאות ביופסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות ביופסיה
    הבת האוהבת
    27/08/2012

שלום, גילו לאבא שלי, 60, סרטן הלבלב מתקדם עם גרורות לכבד לגב ולריאה
    הציעו לו ג'ימזר + תרסבה והצטרפות לחקר קליני
    בנוסף להתחיל עם הקרנות 10 ימים שהרופאה רוצה לקצר כדי להתחיל כבר את הטיפול הכימותרפי

אלו הן תוצאות הביופסיה, האבחנה: הגיעו 6 משטחים מוכנים ונוזל ממנו הוכן סל בלוק. נצמאים תאי דם, חומר אמורפי, קטעים זעירים של סטרומה פיברוטית, ייתכן דבמופלסטית, רצועות של תאי אפיטל דוקטלי וכמה תאים אפיטליאליים אטיפיים בודדים מפוזרים. לסיכום, positive for atypical cells.
    הגידול נמצא בזנב הלבלב

האם יש תובנות מסוימות שיש לקחת בחשבון? האם הביופסיה משנה משהו?
    בנוסף הומלץ על בדיקה גנטית בעקבות מחלת סבו של אבי שממנה נפטר

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ביופסיה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    27/08/2012

לדעתי:
    1. אין מקום להקרנות
    2. טרסיבה הינה תרופה יקרה שאיננה בסל הבריאות המאריכה את החיים במקרה הטוב ביותר בשבועיים. אי לכך אני אינני ממליץ לחולים שלי להשתמש בתרופה זו. אי הכללת תרופה זו בסל הבריאות הינה עקב יעילותה הנמוכה.
    3. ממליץ לשקול טיפול המשלב אירינוטקן ואוקסליפלטין (FOLFORINOX) או אחד משניהם לחוד (FOLFIRI או FOLFOX)
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

לורן
    24/10/2013

היי רציתי לשאול אותך שאלה כמה זמן לקח לכם תוצאות של הביופסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו