מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן ריאות עם גרורות בעצמותאורלי02/09/2012
שלום רב,
סבא שלי בן 85 סבל כחודשיים מכאבים בגב וביד. לפני החשבוע בCT התגלו גרורות בעצמות ולאחר חיפוש הסרטן הראשוני נמצא שיש גידול ב2 הריאות. היום בוצע ביופסיה.
רציתי להתייעץ מה סיכוי לשרוד במצ"ב הנ"ל ואיזה תקופה.
איזה טיפול אופטימלי אפשר לקבל בגיל כזה כדי לעצור את התפתחות המחלה ופיזור הגרורות.
אני מאוד מודאגת כי אני אוהבת כל כך את סבא שלי.......
המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלנו תשובה של הביופסיה
אורלי03/09/2012הסרטן בריאות הוא מסוג קרצינומה...
אז איזה טיפול הכי יעיל מעריך חיים אפשר לתת כשיש גרורות בעצמות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלנו תשובה של הביופסיה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012רע מאד
אפשר לשקול טיפולי כימותרפיה, קרינה ובהתאם לתת הסוג הספציפי - לפעמים ניתן לתת טיפול ע"י תכשירים ביולוגיים
בכל מקרהנ מדובר במחלה שאיננה ניתנת לריפוי ואשר ללא טיפול ניתן לחיות איתה חודשים ספורים בלבד
גם הטיפול מאריך החיים לכל היותר בחודשים ספורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אורלי08/09/2012המון תודה לך פרופ' קוטן על ההתיחסות הרצינית.
אנחנו קצת מבולבלים כרגע...סבא מאושפז במחלקה אונקולוגית בנהריה.
הוא מקבל דקסמטזון ועוד משככי כאבים. עד לפני מספר ימים לא היה לו תאבון כלל ובוקשי אכל, מאז הטיפול הוא עלה במשקל, שמח, פשוט אי אפשר להאמין שיש לו מחלה אכזרית שכזאת.
הוא נושם בסדר גמור כלל אין קשיי נשימה...אין שום סימן חיצוני לסרטן בשתי הריאות...
במחלקה רוצים לשלוח אותו לעשות טיפל בהקרנות כדי להוריד לחץ מעמוד השדרה, הבנתי שיש לו גרורה במקום שיכול לגרום לו לשיתוק בכל רגע...
בנוסף, רוצים לשלוח את הדגימה לרמב"ם כדי להבין מה המוטציה של אדנוקרצינומה, כדי לדעת האם אפשר לתת טיפול ביולוגי כל שהוא.
אשמח מאוד למשוע ממך משהו מעודד...וגם לקבל את עצתך להמשך הטיפול.
המון תודה לך וסליחה על אורך ההודעה...
סבא שלי איש מאוד יקר בשבילי...אני רוצה להעריך לו את החיים כמה שאפשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה
אברהם קוטן08/09/2012הטיפול שניתן בנהריה הינו עדכני והקורטיזון הוא תרופת פלא, אלא שהשפעתה זמנית
בהדיקת המוטציה ל-EGFR שמתבצעת ברמב"ם תאפשר לקבוע אם קיים סיכוימ לתגובה לתרופה ביולוגית (TACEVA או IRESSA ) - תרופות אלה עשויות לעכב את מהלך המחלה ולהאריך החיים. לצערי, ללא טיפול ההישרדות נמדדת החודשים ספורים בלבד לעתים פחות.
טיפול קרינתי עשוי להקל על הלחץ מעמוד השדרה ולהקטין הסיכון לפ]תח שיתוק עקב לחץ על חוט השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך
אורלי09/09/2012אתה רופא מדהים....
האם יש הבדל בלעשות הקרנות במרמב"ם או בית החולים האיטלקי?
שמעתי שברמ"ם עדיף הרבה יותר...
ודבר האחרון...מה סיכוי שהמוטציה היא כפי שציינת וכן אפשר יהיה לתת לו טיפול ביולוגי, לפי נסיונך כמובן........
אין מילים איך להודות לך על התשובות שלך...
נ.ב. פעם עשיתי סטאג' במחלקת אונקולוגיה ברמב"ם...זה היה קשה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך - תגובה
פרופ` אברהם קוטן09/09/2012אין הבדל באיכות הקרינה לןצורך הקלה לחוליות עמוד השדרה בין רמב"ם לאיטלקי
יתרונו של האיטלקי - אין המתנה ונגיש יותר
הטיפול באיטלקי הוא בפיקוח הרדיותרפיה של רמב"ם
המוטציה שכיחה יותר בנשים, ובלא מעשנים
יש להמתין בסבלנות לתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות
אורלי09/09/2012הבנתי שבאיטלקי נדרש אישפוז וברמב"ם זה אמבולטורי?
המשך יום נפלא לך וסליחה על השאלות הרבות...זאת סיטואציה חדשה עבורנו..
נקווה שלא נדע עוד כאלה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/09/2012בשני המכונים ניתן לקבל הטיפול באופן אמבולטורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות
אורלי12/09/2012אני מגיע עם סבא שלי לבצע הקרנות בעמוד השדרה בבית החולים האיטלקי.
קבעו לנו תור מאונקולוגית בנהריה דחוף להיום כי יש סכנת שיתוק בגפיים התחתונות.
נקווה שיהיה טוב........
תודה לך על התמיכה והעזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאות עם גרורות בעצמות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012כאשר ישנן גרורות המחלה חשוכת מרפא ובהתאם לסוג הגידול - ע"ס הבדיקה הפתולוגית ניתן להחליט על סוג הטיפול ועל צפי ההישרדות. בכל מקרה מדובר במצב מאד רציני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)