בדיקת דם cea

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם cea
    אור
    04/09/2012

אני במעקב אונקולוגי לאחר סרטן במעי הגס. בתשובת בדיקת הדם צויין 1.3 > cea. אינני מבין מדוע בבדיקות דם קודמות תשובת המעבדה היתה כי רמת ה - cea היתה 0.5, ובפעם אחרת 0.3. מדוע לא מציינים את הערך המדוייק אלא רק שזה קטן מ - 1.3. אציין כי בעבר התגלתה אצלי גרורה בכבד כאשר רמת ה - cea היתה 0.5, ונראה לי כי הרמה הנורמאלית אצלי היא 0.

האם ניתן לבדוק ערכים קטנים מ - 1.3 ? כלומר האם תוצאה של 0.2 לדוגמה שווה לתוצאה של 1.2, אצל אותו חולה ?
    האם עלייה בערכים מ - 0 ל - 0.5, יכולה להעיד על הישנות המחלה ?
    מדוע המעבדה פעם מציינת ערכים מדוייקים נמוכים מ - 1.3 ובבדיקה אחרת מציינת רק שזה נמוך מ - 1.3 ?

השאלות האלה מטרידות אותי מאוד, ואודה על תשובה מפורטת ככל שניתן.

בברכה
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם cea

הוספת תגובה

• בדיקת דם cea - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    07/09/2012

נראה כי ה-CEA אינו מהווה מדד טוב למצב המחלה אצלך (Non evid) ויש להשתמש בבדיקות אחרות, קרי, הדמייה וכ"ה. האם בדקו את הסמן CA19-9?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אור
    08/09/2012

c19.9 כשהיתה גרורה בריאה היה 3.8.
    אחרי שנכרתה הגרורה, לפני 8 חודשים היה 0,
    לפני 4 חודשים עלה ל - 18,
    ועכשיו ירד ל - 12.8.

האם תכיפות הסי.טי. צריכה לעלות אם בדיקות הדם אינם מדד טוב לחזרת המחלה ?
    כל כמה זמן סי.טי במקרה שלי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו