גרורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרורות
    קרן
    30/09/2012

ד"ר שלום,
    בסרטן מתקדם שכבר מוגדר גרורותי, האם לגרורות עצמן יש יכולת לשלוח גרורות נוספות? אם באופן תיאורטי הגידול הראשוני הוסר- מה המניעה ברדיותרפיה או הקרנות אחרות לגרורות הנותרות? (ברור לי כי אם יש גרורה אחת יש סבירות כי יש עוד אבל נניח שאנחנו יודעים את מיקומן)

ברור לי שהשאלות תיאורטיות לגמריי, אבל אני נואשת להבין.
    לתשובתכם אודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרורות

הוספת תגובה

• גרורות - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    08/10/2012

גרורות נוצרות עקב חדירה לתוך כלי הדם של תאים מהגידול הראשוני. תאים אלה עוברים עם זרם הדם לכל אזורי הגוף. מאחר והתנאים בתוך הדם אינם נוחים לתאי הסרטן, הם חודרים את כלי הדם שנית ונשתלים באברים אחרים בכל הגוף. תאים אלה בודדים ואינם ניתנים לזהוי בכל בדיקות ההדמיה או בדיקות הדם. לעיתים תאים אלה מתחילים לגדול ולהתרבות מיד ואז נוצרות גרורות שניתן לאבחן אותם. אולם, לעיתים, תאי הסרטן נשארים רדומים תקופה ארוכה, אפילו שנים ואז "מתעוררים" ומתחילים לפתח את הגרורות. לכן, לא ניתן לאתר את כל תאי הסרטן שחדרו לדם והתיישבו במקומות אחרים. מנסים לעשות זאת בעזרת כימותרפיה המגיעה לכל חלקי הגוף, לפעמים בהצלחה אך לעיתים, למרות כל הטיפולים תאי הסרטן שורדים ומפתחים בהמשך גרורות.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו