טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאד
    אלון
    01/11/2012

שלום רב,
    לאבי יש אדנקרצינומה של הושט התחתונה, שלב 4 עם גרורות פרניטונאליות בחלל הבטן.

המצב הפיזי ירוד מאד - ישן מרבית הזמן, חלש מכדי לדבר מרבית הזמן, הולך לכל היותר 2 מטרים וגם בהם מתקשה, קוצר נשימה עקב מיימת בריאות, חמצן בדם <90%, בחילה רבה והקאות בכל ניסיון של אכילה, פעילות מעיים רק בעידוד תרופות משלשלות פעם בכמה ימים.

הוא נמצא באשפוזים כבר שלושה שבועות ע"מ "לייצב את המצב" ע"מ להתחיל טיפול כימו'.

החשש שלי הוא שהטיפול שנעשה בו במחלקה פנימית\ כירוגית מטפל בתסמינים - ישנה הקלה קלה לאחר פעולות (כמו שאיבת מיימת בטן, ניקוז ריאה) אבל ככל שהזמן עובר נוספים תסמינים חדשים ורמות האנרגיה פוחתות.

הייתי מאד רוצה, עד כמה שהסיכויים נמוכים, לתת לו סיכוי אמיתי לעצור את המחלה ולא לגסוס לאיטו במחלקה. הרופא המטפל (מכובד ובעל שם) התנה טיפול בהליכה זקופה, אי-חולשה, יכולת לאכול ולשתות בכוחות עצמו. לא נראה שהסנריו הזה יגיע בשלב כלשהו.
    רציתי לדעת אם זו שאלה של גישה - האם רופא אחר עשוי לקחת מקרה כזה על אף הסיכונים ולתת לו כימו בזמן האשפוז. אם כן, האם יש רופא\ מרכז שידוע במיוחד בהרפתקנות שלו ולא היצמדות לפרוטוקולים?

תודה רבה . יעזור לי עם המצוקה הגדולה בה אני נמצא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאד - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    01/11/2012

במצב המתואר אין שום סיכוי לריפוי וגם הסיכוי לעכב ההתקדמות קלוש. לטיפולי הכימותרפיה תופעות לוואי קשות ואם מצבו של החולה ירוד כמתואר - הם עלולים יותר להזיק מאשר להועיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו