מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאדאלון01/11/2012
שלום רב,
לאבי יש אדנקרצינומה של הושט התחתונה, שלב 4 עם גרורות פרניטונאליות בחלל הבטן.
המצב הפיזי ירוד מאד - ישן מרבית הזמן, חלש מכדי לדבר מרבית הזמן, הולך לכל היותר 2 מטרים וגם בהם מתקשה, קוצר נשימה עקב מיימת בריאות, חמצן בדם <90%, בחילה רבה והקאות בכל ניסיון של אכילה, פעילות מעיים רק בעידוד תרופות משלשלות פעם בכמה ימים.
הוא נמצא באשפוזים כבר שלושה שבועות ע"מ "לייצב את המצב" ע"מ להתחיל טיפול כימו'.
החשש שלי הוא שהטיפול שנעשה בו במחלקה פנימית\ כירוגית מטפל בתסמינים - ישנה הקלה קלה לאחר פעולות (כמו שאיבת מיימת בטן, ניקוז ריאה) אבל ככל שהזמן עובר נוספים תסמינים חדשים ורמות האנרגיה פוחתות.
הייתי מאד רוצה, עד כמה שהסיכויים נמוכים, לתת לו סיכוי אמיתי לעצור את המחלה ולא לגסוס לאיטו במחלקה. הרופא המטפל (מכובד ובעל שם) התנה טיפול בהליכה זקופה, אי-חולשה, יכולת לאכול ולשתות בכוחות עצמו. לא נראה שהסנריו הזה יגיע בשלב כלשהו.
רציתי לדעת אם זו שאלה של גישה - האם רופא אחר עשוי לקחת מקרה כזה על אף הסיכונים ולתת לו כימו בזמן האשפוז. אם כן, האם יש רופא\ מרכז שידוע במיוחד בהרפתקנות שלו ולא היצמדות לפרוטוקולים?
תודה רבה . יעזור לי עם המצוקה הגדולה בה אני נמצא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאד - תגובה
פרופ` אברהם קוטן01/11/2012במצב המתואר אין שום סיכוי לריפוי וגם הסיכוי לעכב ההתקדמות קלוש. לטיפולי הכימותרפיה תופעות לוואי קשות ואם מצבו של החולה ירוד כמתואר - הם עלולים יותר להזיק מאשר להועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)