בלוטת לימפה פריפנקריאטית מוגדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת לימפה פריפנקריאטית מוגדלת
    עינת
    22/11/2012

שלום רב,
    אני בת 32. לאחר מספר שבועות שבהן התחלתי לסבול מצרבת, אי נוחות בבטן וחולשה נשלחתי לאולטראסאונד. בתשובות נמצא כי קיימת בלוטת לימפה פריפנקריאטית מוגדלת 10X9X3ממ. הרופא אומר כי הממצא עשוי להעיד על דלקת כרונית של הלבלב. יחד עם זאת- לא נלקחו אנזימי לבלב לבדיקה אך ספירת הדם יצאה תקינה ולכן הרופא לא בטוח שאכן מדובר בדלקת של הלבלב ורוצה להפנות אותי לCT
    מאחר ואני מעוניינת להכנס להריון בעתיד הקרוב העדפתי MRI והרופא נתן לי הפניה ללא כל בעיה. לאחר שיטוט קצר באינטרנט מצאתי כי הממצא עשוי להעיד על לימפומה או על גרורה כלשהי. אשמח למידע נוסף אם ידוע לכם כי ממצא זה גם עשוי להעיד על מחלות אשר אינן דווקא סרטניות והאם יתכן כי מדובר בממצא אינסדנטלי שבאמת לא דורש שום בדיקות נוספות, ואם אכן דרושות בדיקות, האם MRI עדיף על CT או להיפך?

בתודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה פריפנקריאטית מוגדלת - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    22/11/2012

האבחנה המבדלת למציאת בלוטה מוגדלת בבטן כוללת עשרות אפשרויות. לכן הטוב ביותר לעשות CT (מבדיקה אחת לא תהיה פגיעה בפריון לדעתי) וביופסיה באם יתעורר הצורך
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו