תוצאות MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות MRI
    אפרת בן יצחק
    11/03/2008

בנובמבר האחרון הוציאו לאבי גרורת סרטו כליה מסוג CLEAR RCC מהראש. במקום הושם פולימיר באחת הגולגלות של הראש....
    ביצענו MRI חודש אחרי הניתוח והכל היה תקין
    כעת יצאו התוצאות הבאות ולפיכך אבקש את פרשנותכם וחוות דעתכם בעניין
    אחרי פירוט רשום בסיכום הדבר הבא:
    א. תמונה שמתאימה להישנות שאתית מקומית. בהשוואה לבדיקת 16.12.07 נצפה אזור זה תהליך הרבה יותר קטן שתאם צלקת.
    ב. ממצא לוואי: כנראה ליפומה של 1.9 ס"מ ברקות הרכות השטחיות האוקסיפיטליות משמאל.

מה זה תמונה שאתית? האם הגידול חזר? האם עליי להלחץ? האם מדור בצלקת של הניתוח?

אודה לכם אם תעזרו לי
    תודה
    אפרת בן יצחק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יוסף ברנר
    11/03/2008

לדעתי הציטוט שלך מתשובת ה MRI אינו מדויק. לפי מה שאני מבין קיים גוש באזור הצלקת שלא היה בבדיקת MRI קודמת ולכן כנראה מדובר בהישנות מקומית של הגידול דבר שיצריך כנראה שוב טיפול מקומי בניתוח או הקרנות
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתשובתך

אפרת
    11/03/2008

אני מצטטת בדיוק את מה שכתוב. בדיקת ה-MRI הראשונה ב-16.12 הצביעה על אוטם בלבד.
    וכעת בסיכום הממצאים העולים מה- מהתאריך 7.03.07 MRI הנוכחי רשום במפורש:
    תמונה שמתאימה להישנות שאתית מקומית. בהשוואה לבדיקה מה-16.12.07 נצפה באזור זה תהליך הרבה יותר קטן שתאם צלקת.
    אולי תסביר לי מה זה אומר? אם ב-16.12 הבדיקה יצאה תקינה, וכרגע רשום במפורש ב-MRI ששהשוואה לבדיקה מה-16.2 יש הליך קטן יותר שתואם צלקת אז למה מדובר בגידול? הרי הם אומרים שכעת התהליך הרבה יותר קטן לא -שזהו צלקת?
    מה זה בכלל הישנות שאתית מקומית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתשובתך.

אפרת
    12/03/2008

אני מצטטת בדיוק את מה שכתוב. בדיקת ה-MRI הראשונה ב-16.12 הצביעה על אוטם בלבד.
    וכעת בסיכום הממצאים העולים מה- מהתאריך 7.03.07 MRI הנוכחי רשום במפורש:
    תמונה שמתאימה להישנות שאתית מקומית. בהשוואה לבדיקה מה-16.12.07 נצפה באזור זה תהליך הרבה יותר קטן שתאם צלקת.
    אם ב-16.12 הבדיקה יצאה תקינה, וכרגע רשום במפורש ב-MRI ששהשוואה לבדיקה מה-16.2 יש הליך קטן יותר שתואם צלקת אז למה מדובר בגידול? הרי הם אומרים שכעת התהליך הרבה יותר קטן לא -שזהו צלקת?
    מה זה בכלל הישנות שאתית מקומית?
    בנוסף עד איזה גודל עושים הקרנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת MRI

ד''ר יוסף ברנר
    12/03/2008

לדעתי תשובת ה MRI מנוסחת בצורה לא טובה. לפי הבנתי, בבבדיקה הקודמת, ב 16.12 נצפה באזור זה תהליך קטן שתאם לצלקת, ואילו כעת, קיימת תמונה המתאימה להישנות מקומית, כלומר, גוש גדול יותר מזה שהיה ב 16.12.
    בכל מקרה אני מייעץ לפנות לאונקולוג או לנאורוכירורג המעורבים בטיפול כדי שיעברו עם המומחה ברנטגן ויקבלו חוות דעת מוסמכת לגבי תוצאות הבדיקה.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו