re staging

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• re staging
    מייק
    25/03/2013

שלום
    אני במעקב אונקולוגי. לאחרונה ניצפתה עלייה בסמן. אונקולוג כתב לבצע בדיקת הדמייה מסוימת ובאם ימצא תקין נבצע re staging.רציתי לשאול מה משמעות המושג באנגלית (אני מבין שזה הערכה מחודשת ) אך האם ברפואה יש לזה משמעות שונה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    re staging

הוספת תגובה

• תוספת

אני
    26/03/2013

המעקב הוא לאחר סרטן אשכים שהיה לפני 13 שנה שכלל 3 סבבים של BEP וחזרת שלושת סמנים לנורמה. במשך שנה BETA HCG עולה באיטיות ובצעתי המון בדיקות הדמייה אשר הינן ללא ממצא (CT MRI PET CT ואולטרא סאונד אשך). כעת נשלחתי ל MRI אשך. הרופא כתב שאם יהיה תקין אז נבצע RE STAGING. שאלתי היא מה הכוונה במונח? האם חידוש סבב בדיקות הדמייה או קבלת כימותרפיה נוספת?
    תודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוספסתי?

מייק
    31/03/2013

מבקש להבין מה הכוונה ב RESTAGING?
    תודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re staging - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    01/04/2013

מאחר והטיפול האונקולוגי נקבע לפי שלבי המחלה (Stage) והטיפול הניתן בכל שלב יכול להיות שונה, ביצוע "ריסטג'ינג" פירושו הערכה מחדש של דרגת ההתפשטות המחלה וקביעת הטיפול המתאים לפי השלב הנוכחי.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו