נגע עם חשד למנמלומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגע עם חשד למנמלומה
    שירה
    08/04/2013

שלום,
    הסירו לי נגע ברגל שהיה עם חשד למנמלומה, בתוצאות של הביופסיה אמרו שהוציאו רק צלקת ואין שאריות גידול. בפתולוגיה לא יודעים האם זה היה מלמנומה או סתם שומה, אך הרופא עור בכל זאת אמר להתייעץ עם רופא לגבי כניסה להריון.בכל מקרה הנגע היה 0.75 מ"מ והסירו את כולו פלוס הרחבה די גדולה למקרה ו..
    מאחר וכרגע הכול נקי ולא יודעים בוודאות שזו הייתה מלמנומה, האם יש בעיה אם אכנס להריון בקרוב? אני בת 28, בריאה בדרך כלל, ללא רקע אישי או משפחתי של סרטן העור. אני רוצה להיכנס להריון בקרוב, זה קריטי בשבילי לדעת...
    המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נגע עם חשד למנמלומה

הוספת תגובה

• נגע עם חשד למנמלומה - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    14/04/2013

רצוי לבקש רויזיה של הפתולוגיה במכון פתולוגי אחר.
    באם לא מדובר באופן חד משמעי במלנומה, אין כל מניעה להיכנס להריון.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

שיר
    14/04/2013

הי ד"ר תודה על התשובה, הנגע הראשוני שהרופא עור הוציא, למעשה הדגימה של הביופסיה, נשלחה לבית חולים סורוקה תחילה, שם אמרו שהם לא מצליחים לזהות אם זה מלנומה או שומה:"נגע מלונציטרי אטיפי עם מאפיינים ספיטזואידים, חשוד למנלומה 0.85 מ"מ . אז שלחנו את הסליידים לבלינסון לד"ר פיינמסר, בבדיקה שלה גם היא מסרה את אותה תשובה, שלא ניתן לזהות ולהחליט באופן חד משמעי, אך היא אמרה שהנגע קטן יותר ממה שסורוקה אמרו, שהוא בגודל של 0.75 מ"מ. ואז בגלל שהיה חשד, עשו לי ניתוח בבלינסון של כריתת הנגע והרחבה של 10 ס"מ. בתוצאות של הביופסיה האחרונה, אמרו שאין שום שאריות של גידול, שהכול נקי. השאלה שלי, כיצד הם לא יכולים לדעת בוודאות מה היה הנגע שהיה לי ברגל? האם יש אפשרות לדעת, אחרי שעושים כריתה והרחבה? אז אם אין תשובה חד משמעית, אתה אומר שזה לא מפריע לכך שאכנס להריון? מה הסיכון בכלל בכניסה להריון? ודבר אחרון, הרופא עור אמר שאין צורך לעשות כלום חוץ מהניתוח להסרה שעשינו, האם אין סיכוי שנגע קטן כזה ישלח גרורות לאינשהו?(כמובן במידה וזה היה בכלל מנלומה) אני מאוד חרדה מאז תחילת הסיפור הזה, אשמח לתמיכה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו