מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהנחמה11/06/2013
שלום רב
יש לי אחות בת 53 הסובלת מסכיזופרניה ואפילפסיה ופיגור שכלי ומטופלת כרונית בתרופות. בשל בעיותיה והעובדה שאנו יתומות, היא גרה איתי כל חייה. אני בת 40 נ+2. לפני כחודשיים סבלה מעצירות וכאבי בטן ובביה"ח בוצע בה ניתוח חירום כתוצאה מנפיחות גדולה בבטן. בניתוח מציל החיים שבוצע, נכרת גידול מהמעי הגס שגרם לחסימה וכתוצאה מכך יש לה כרגע סטומה. ביופסיה שחזרה כעבור חודש גילתה שהגידול סרטני ובשלב 4. איני יכולה לקחת אותה הביתה ולטפל בה כתוצאה מהסיטואציה המורכבת והיא כרגע עדיין בביה"ח כשהעו"ס של המחלקה מנסה למצוא לה מקום. כרגע על אף השלב המתקדם של מחלתה עדיין לא ראה אותה אונקולוג להמשך בירור מכיוון שהיא עדיין מאושפזת במחלקה הכירורגית כי אין לה מקום להשתחרר אליו. אני חוששת שכל יום שמחלתה לא מטופלת מוריד יום מחייה. בסיטואציה המורכבת שנוצרה, מה עליי לעשות? האם אוכל לפנות למחלקה האונקולוגית בביה"ח ולבקש שיראה אותה אונקולוג? למרות השאלה יוצאת הדופן, אודה לך על תשומת הלב, הכוונה וסיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד''ר יוסף ברנר11/06/2013אני חושב שמחובת הרופאים במחלקה הכירורגית לקרוא לייעוץ אחד מהאונקולוגים בבית החולים שם החולה נמצא. האונקולוג צריך להעריך את מצבה הן מבחינה אונקולוגית והן מבחינת מצבה הכללי וביעוץ משותף של האונקולוג, הכירורג והצוות הסוציאלי והסיעודי צריך להחליט האם היא צריכה ויכולה לעבור טיפולים אונקולוגיים.
פיגור שכלי ואפילפסיה אינם בהכרח קונטרה-אינדיקציות לטיפולים אונקולוגיים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)