כשהרופא לא אומר...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשהרופא לא אומר...
    Or
    20/03/2008

שלום דר' קוטן.
    בפתיח לפורום נאמר שהפורום מיועד לאלה שהרופא שלהם אמר להם "יש לך סרטן" - לי הרופא לא אמר דבר, שלח אותי לבדיקות אין ספור וזאת לאחר שבבדיקת CEA נמצא ערך של 12 - לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקה והערך היה 9.6 - נאמר לי כי ישנם מקרים בהם ערך הCEA עד 10 אינו מעיד בהכרח על קיומה של המחלה.
    ובכן כעת ה CEA עומד על 12 ובאחד המאמרים שהתפרסמו בנושא באתרי האינטרנט נאמר מפורשות כי ערך CEA מעל 10 מעיד על קיומה של המחלה.
    אי ודאות קשה לי יותר מכל דבר אחר - אני יכול להתמודד היטב עם כל דבר שיעלה אך לצערי איני חש שאני יכול לסמוך על הרופא שלי - אני זקוק לעצתך.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשהרופא לא אומר...

הוספת תגובה

• סמן CEA מוגבר

פרופ` אברהם קוטן
    21/03/2008

1. הפרקטיקה הרפואית שוללת ביצוע בדיקת דם סתמית לסמני סרטן מבלי שיש אינדיקציה קלינית כלשהי לבצע הבדיקה, שכן לעתים עלולה להתקבל תוצאה פתולוגית (כמו במקרה שלך) , מבלי שניתן לקבוע מה הסיבה לכך. כמו במקרה שלך, זה עלול לגרום לדאגות ולחרדה, על פי רוב ללא שיש סבה אונקולוגית לעלית הסמן.
    2. במעשנים עלול הסמן CEA להיות מוגבר, מבלי שיהיה רקע של ממאירות
    3. היות והבדיקה בוצעה והתקבלה התוצאה שדיווחת עליה, נראה לי כי יש לנקוט בצעדים הבאים:
    א.. לחזור על הבדיקה במרווחי זמן של 4-6 חודשים - אם הסמן נשאר פחות או יותר סטטי וללא דינמיקה בערכים (קרי, מבלי שהערכים יעלו משמעותית מבדיקה לבדיקה) - ניתן להעריך שלא מדובר בגידול מאיר, שכן בממאירות ערכי הסמן הולכים ועולים מבדיקה לבדיקה
    ב. לבצע בירור שכולל:
    בדיקה גופנית יסודית, כולל בדיקה רקטלית
    גסטרוסקופיה
    קולונוסקופיה
    CT של כל הגוף
    אם הכל תקין: לשקול ביצוע PET-CT
    במידה וכל הבדיקות תקינות - אפשר "להרגע" אך יש להמשיך ולעקוב אחר הסמן ובמידה והוא עולה - לחזור על הבירור הנ"ל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאוד!

Or
    21/03/2008

פרופ' קוטן שלום רב,
    תודה על תשובה ברורה ומפורטת
    עזר לי מאוד!
    הרבה בריאות
    Or

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לצורך המידע הכללי הבדיקה נעשתה

Or
    21/03/2008

רק לצורך המידע הכללי ,הבדיקה נעשתה עקב אנמיה שלא ידעו מקורה.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו