גרורות בכבד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרורות בכבד?
    א
    03/10/2013

בן 27, בריא עד כמה שאני יודע.

עשיתי אתמול בדיקות דם.

האם עליה ב-ALT ו-AST מרמה נמוכה לגבול הנורמה וטיפה יותר יכולה להתאים למצב כזה? זאת כאשר LDH, ALK. PHOSPHATASE, אלבומין, חלבונים וספירת דם תקינים. גם שקיעת הדם תקינה ואף מינימלית וכך גם CRP. שאר הבדיקות גם תקינות חוץ מבילרובין שלא רלוונטי כי יש לי ג'ילברט.

הערכים האלו היו אצלי בשנים האחרות סביב ב-17 ופתאום ה-ALT קפץ ל-47 וה-AST ל-30 כאשר הבדיקה הקודמת והתקינה הייתה לפני שלושה חודשים.

בבדיקת אולטרסאונד בטן שיצאה תקינה ונעשתה בעקבות בלוטת לימפה בגוף 3 שבועות לפני בדיקות הדם הכבד יצא תקין: כבד לא מוגדל, מרקם אחיד. גם דרכי וכיס מרה יצאו תקינים ולא נמצאה מיימת. אבל אני מבין שאולטרסאונד לא יכול לזהות גרורות קטנות ויכול להיות שגרורות צמחו אחריו.

אני כמעט ולא לקחתי כדורים בתקופה האחרונה, לא שתתי או השמנתי (אני רזה) ולא נראה לי שיש אפשרות לצהבת ככה שאין לי הסבר אחר לקפיצה בתפקודי הכבד.

הסיבה שאני חושד שמדובר בגרורות כי אני חושש שיש לי סרטן המעי הגס בגלל היסטוריה משפחתית ובגלל שהתחילו אצלי לפני קרוב לשנה תסמינים קלים של "מעי רגיז" אבל נראה שהם חלפו לפני כחודשיים וגם אין ולא היו ירידה במשקל, אנמיה, עצירויות או דימום.

האם הסיפור יכול להתאים למצב של גרורות בכבד? או שהעובדה שהאולטרסאונד וששאר הערכים בבדיקות הדם יצאו תקינים שוללים את זה?
    יכול להיות שבתוך שבוע התוצאות יחזרו לנורמה?

אגב לקחתי קלונקס בתוך הצום כמה שעות לפני בדיקת הדם, יכול להיות שזה גרם לשינוי בתפקודי הכבד?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בכבד?

הוספת תגובה

• גרורות בכבד? - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    06/10/2013

אין כל עדות שאתה חולה בסרטן ועל כמה וכמה, עדות שיש לך גרורות.
    אנא השקע את האנרגיות שלך בדברים יותר פרודוקטיביים. באם יש לך חשש, תעשה בדיקת דם סמוי בצואה כל מספר חודשים.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו