cml brca1 וסרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cml brca1 וסרטן השד
    aa
    03/12/2013

שלום רב
    אני בת 42 חולה בCML כבר 7 שנים בCML ומטופלת בגליבק ברמיסיה מולקולרית. לפני כמה חודשים גיליתי גוש בשד שהתברר כסרטני וגם אובחנתי כנשאית של brca1 אני אחרי ניתוח כריתה ומועמדת לטיפול כימותרפי. האם ידוע על שילוב מחלות כזה והאם כימותרפיה לסרטן השד יכולה לפגוע ברמיסיה המולקולרית שאני מצויה בה?
    לתשובתכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cml brca1 וסרטן השד

הוספת תגובה

• cml brca1 וסרטן השד - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    04/12/2013

לא ידוע על קשר בין לאוקמיה כרונית לסרטן שד ולמוטציה ב BRCA. אינני חושב שכימותרפיה תוציא אותך מהרמיסיה מהלאוקמיה. אינני יודע את מצב סרטן השד שלך, אך אם אינך בדרגת סיכון גבוה וערך הכימותרפיה כטיפול מונע הוא גבולי, הייתי נמנע מזה.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cml וסרטן השד

aa
    11/12/2013

תודה רבה על התגובה. הסרטן הינו בדרגה 2-3 גודל הגושים 2.5 ו 3.5 ובלוטה נגועה אחת שוליים קרובים אחרי כריתה מלאה . מה דעתך? ומה לגבי הקרנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cml וסרטן השד - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    11/12/2013

הטיפול המומלץ הוא כימותרפיה ולאחר מכן הקרנות.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונקוטייפ

aa
    02/01/2014

היום קיבלתי תוצאת אונקוטייפ 17 . אשמח לדעתך. חשוב לי לציין שאני חולה בCml ולכן הוחלט על אונקוטייפ כדי להיות בטוחים בנחיצות הכימו.
    להתייחסותך אודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונקוטייפ - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    02/01/2014

דירוג של 17 נקודות מסווג אותך בקבוצת הסיכון הבינוני להישנות המחלה. ביחד עם העובדה שהיו שני גושים, גוש אחד די גדול=3.5 ס"מ ובלוטה חיובית עם גידול קרוב לקופסית, מציב אותך לדעתי ברמת סיכון גבוהה ולכן הייתי שוקל מתן כימותרפיה מונעת למרות ה CLL
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו