מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופ' קוטן שלום רבעמית09/04/2008
בשי ובשמם של רבים אחרים, תודה על התייחסות מכבדת מקצועית וישירה - בהחלט לא מובן מאליו...
אני בת 56. ברקע יתר לחץ דם וכולסטרול גבוה - מטופלים. אירוע מוחי קל לפני כ 9 חודשים.
לפני כ 3 חודשים התגלה אצלי סרטן השחלות (רופא המשפחה בדק אותי ואמר לי שיש לי וירוס ושאלך הביתה, לאחר שהתלוננתי על כאבי בטן חזקים ובטני היתה נפוחה מאד). נבדקתי , נותחתי - נאמר לי כי "הכל נקי", וכי הסרטן נשאר באגן ולא טיפס לבטן. נבע כי אני ב STAGE 2C ונשלחתי ל 6 טיפולי כימותראפיה בקרבופלאטין וטאקסול. CA 125 לפני הניתוח היה 100.
התחלתי בטיפולים, כחודש לאחר הניתוח עם מרקר של 36.1. עברתי 2 מחזורי טיפול. ממתינה לבדיקת הסמן בשבוע הבא. אני מניחה ומאמינה כי הסמן ימשיך לרדת ובהנחה זו שאלותי אליך:
1. אם המרקר יורד - למה כימותראפיה (שאינה מוסיפה לי בריאות בלשון המעטה).
2. האם אין מקום לבצע בדיקת PET או MRI לפני שממשיכים בטיפול שייתכן והינו מיותר?
3. כתוצאה מנימול קשה בכפות הידיים והרגליים, הוצע לי לעבור לטיפול שבועי. אחת לחודש קרבופלאטין וטאקסול בכל שבוע.
4. האם טיפול זה יעיל יותר?
5. למה לא לוותר על כימותראפיה ולעקוב אחר המחלה באמצעות בדיקות PET, MRI, מרקרים ועוד?
6. האם הפרוטוקול המקובל לטיפול הסרטן זה, אותו מקבלות כל אחיותי החולות במחלה זו, הינו הטוב ביותר או ה"כלכלי" ביותר?
7. האם קיימותתרופות מתקדמות יותר לטיפול בסרטן זה אשר טרם נכנסו לסל הבריאות?
8. מה הסיכון שאני לוקחת על עצמי עם הפסקת הטיפול הכימי, בהנחה שאמשיך להיות במעקב אחר שינויים.
לתשובתך אודה.
בברכה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
פרופ` אברהם קוטן09/04/2008הטיפול המקובל בסרטן שחלות בשלב IIC הןא ניתוח "DEBULKING", קרי, ניתוח בו מרחיקים את הרחם, השחלות, האומנטום, וכל מסה גידולית מחלל הבטן, ככל שניתן. ככל שכריתת מוקדי הגידול בבטן טובה יותר - הפרוגנוזה גם היא טובה יותר. בהמשך - נותנים כימותרפיה ע"י המשלב טקסול - קרבופלטינום, שיעילותו נבדקה במחקרים קליניים מבוקרים, בהם השתתפו חולות רבות. זהו הטיפול הכימותרפי הסטנדרטי המקובל כיום בכל העולם. השילוב של ניתוח וכימותרפיה כנ"ל נותן סיכוי בלתי מבוטל להבראה. ככל שהמסה הגידולית קטנה יותר - כך הסיכוי לריפוי טוב יותר, ולכן לא מחכים להתפתחות הישנות, אלא מטפלים מיד לאחר הניתוח.
יש לתת לפחות 6 סדרות של המשלב, שכן 2 סדרות אינן מספיקות על מנת להרחיק את המחלה עד התא האחרון, ואם נסתפק ב-2 סדרות טיפול - עלולה המחלה לחזור כעבור זמן קצר, הגדם שבעקבות 2 סדרות הסמנים חזרו לנורמה (מירב הסיכויים שנותרה מחלה מיקרוסקופית סמויה, שיש למנוע התפרצותה).
לגבי המשלב הכימותרפי - הוא ניתן רק מטעמים מדעיים ומשום שיעילותו הוכחה, ולא בגלל שיקולים כלכליים (דרך אגב, מדובר בתרופות מאד יקרות).
כאשר נותנים טקסול פעם בשבוע - הסיכוי לפתח נזקים נוירולוגיים קטן יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה.
עמית10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' קוטן שלום רב - מרקרים
עמית11/04/2008כמה זמן יעבור מהרגע בו תא הופך מנורמלי לממאיר ועד אשר הדבר יבוא לידי ביטוי במרקרים?
בתודה ובברכה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmarkers and malignancies
abraham Kuten12/04/2008I answer from abroad, this is why I use the English language.
The markers usually represent a tumor mass and not individual cell. So it is not a question of time from transformation of a normal cell to a cancer cell, but rather the amunt of cancer cells, which difers from mtumor to tumor* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת
עמית23/04/2008שאלה נוספת ברשותך.....כתוצאה מהקרבופלאטין, אילו השלכות יש לפגיעה במח העצם לטווח הארוך והאם ניתן לשקמה?
תודה מראש וחג שמח
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרבופלטין
פרופ` אברהם קוטן23/04/2008על פי רוב אין נזקים במח העצם לטווח הארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסרטן שחלות
פרופ` אברהם קוטן23/04/2008הטיפול המקובל והסטנדרטי והמבוסס על ניסיון של שנים בסרטן שחלות בשלב IIC הוא משלב הכימותרפיה טקסול - קרבופלטין. יש לתת 6 סדרות - טיפול ע"י 2 סדרות אינו מספיק והמחלה עלולה לחזור !!! כדי להקטין את עוצמת תופעת הלוואי הנוירוטוקסית (הנימול עליו את מדוחחת) ניתן לעבור למתן שבועי. הטיפול אותו את מקבלת מבוסס על מחקרים קליניים מבוקרים והנמוק לנתינתו הוא מדעי קליני ולא כלכלי (דרך אגב, הוא בכלל לא זול !!!). זהו הטיפול הסטנדרטי בכל העולם המערבי, ואין לו בשלב זה תחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)