גידול בריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בריאות
    אורלי
    27/05/2014

שלום פרופ' קוטן,

בזמנו מאוד עזרת לי עם היעוץ שלך...לצערי סבא שלי נפטר מסרטן ריאות...
    כרגע גילינו לחמותי סרטן: ADENOCA OR RT. LONG RT. PLEURAL EFFISION.
    S/P NEEDLE BIPSY RT
    S/P RT. THORACOCENTSIS
    תשובה צטולוגיה, היסטולוגיה + T2 N1 M1

מקווה שכתבתי נכון....

במכתב שחרור היה כתוב: חשד לגרורה בכבד...אבל כששאלנו את הרופא אמר שיכול להיות שזה ציסטה..

אני רוצה גם לציין שהיא אושפזה בגלל שלפעמים אומרת דברים לא לעניין: כמו אכלתי ארוחה עם גבר עם שפם או חושבת שבן שלה זה אח שלה...
    CT ראש יצא תקין...

אני ממש אשמח לשמוע מה דעתך על הנתונים הנ"ל...ומה טיפול היעיל ביותר....

המון תודה לך על העזרה והאנושיות...

אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בריאות

הוספת תגובה

• גידול בריאות - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    28/05/2014

לצערי גם אצל חמותך נתגלה סרטן הריאה בשלב מתקדם, בלתי נתיח וחשוך מרפא. מטרת הטיפול - הקלה והארכת חיים. לפעמים בדיקת CT של המוח לא מספיק מדויקת ובדיקת MRI של המוח טובה יותר לאיבחון גרורות במוח, או שהרקע לבלבול אחר, כגון נטילת תרופות נגד כאבים, הפרעה מטבולית, וכ"ה.
    צריך לבדוק את המאפיינים המולקולריים של הגידול (מבצעים זאת בכל מעבדה פתולוגית בבתיה"ח) ולבחון האם יש מקום לתת טיפול "ביולוגי" או כימותרפי.
    באשר לנגע בכבד - היות ומדובר במחלה מתקדמת ובכל מקרה ינתן טיפול מערכתי (ביולוגי או כימותרפי) המגיע לכל מקום, אפשר לעקוב ע"י בדיקות גימות חוזרות ולראות אם הנגע מגיב (אזי זו גרורה) או נשאר סטטי בעוד ששאר הממצאים מגיבים ( אזי זו לא גרורה אלא ממצא שפיר כלשהו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו