גוש ובליטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש ובליטה
    מאיה
    24/08/2014

היי,
    אני בת 29 בריאה באופן כללי
    לפני כמה שנים גילו לי גוש שפיר קטן בשד ימין ומאז כל חצי שנה עוקבת ע"י אולטראסאונד וברוך השם הגוש נשאר כך ללא שינוי.
    כמו כן, לפני שנה וחצי התחילו לי כאבים מתחת לבית השחי, מעין בליטה כואבת שעברה משחי ימין לשמאל במשך חודשיים עד שהרופא הכירורג רשם לי תרופה שגרמה לבלוטות להיעלם. הרופא אמר שאין סיבה לדאגה, כיוון שאצלי זה משהו ויראלי שבא והולך.
    מאז כל כמה חודשים, הבליטה בבית השחי באה והולכת ללא הפסקה.

האם יש קשר בין הגוש השפיר בשד לבליטות הכואבות בבית השחי?
    האם גוש שפיר בשד יכול להגיע למצב סרטני?
    האם יש סיבה לדאגה מהבלוטות בבית השחי?

(לא יודעת אם קשור אך אציין בכל זאת, יש לי שחלות פוליציסטיות והתחלתי לפני 8 חודשים טיפולי פוריות ע"י זריקות הורמונים)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש ובליטה

הוספת תגובה

• גוש ובליטה - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    24/08/2014

קרוב לוודאי שמדובר בגוש שפיר שכן הוא לא השתנה אשר על כן הבלוטות שבאו וחלפו אינן קשורות אליו. עם זאת אני רואה שהגוש מטריד אותך וגורם לך לדאגה. אני מציע לכן לסלקו בניצוח פשוט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהמשך

מאיה
    24/08/2014

אתה מתכוון לגוש בשד או בבית השחי שניתן לסלקו ע"י ניתוח?
    תודה ענקית:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהמשך - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    24/08/2014

הכוונה לגוש בשד. כמעט 100% סיכוי שהוא שפיר ולכן ניתן להסתפק במעקב אחר בית השחי. אם הבלוטה תגדל או לא תעלם ובאולטרה סאונד יהיה לה מבנה לא תקין אפשר יהיה לשקול ניקור אבחנתי תחת אולטרה סאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו