לימפומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימפומה
    אליעזר
    06/12/2014

לפני כ 10 ימים עברתי בדיקת CT PET ויש לי את הממצאים של הבדיקה.מאחר ואני בבירור המטולוגי בבית חולים אך התור שנקבע זה בעוד חודש ורופאת המשפחה לא יודעת לפענח את הממצאים פונה אני אליכם בבקשה להסביר את הממצאים.
    אני בן 73 .היה לי סרטן ערמונית לפני 6 שנים טופלתי בהקרנות ומאז בדיקות PSA בסדר. אני מרגיש טוב ,לא סובל מעייפות או חום גבוה והזעת יתר. תיאבון טוב.
    לא סובל מסוכרת , לחץ דם ושומנים בדם .
    אלה הממצאים הרלוונטים :
    : חזה : קליטה פטולוגית של FDGבעוצמה גבוהה בתסנין נודולרי 1 סמ. בפיסגת RUL , ב CT מוקדים ריאתיים נוספים מתחת לרזולוציה של ה PET
    קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה בינונית בלמפאדנופאתיה בבתי השחי ורטרופקטורליות דו"צ 2.6 סמ. המדיאטינוס שמור , שערי הריאות חופשיים.. אין עדות לתפליט פלאוראלי או פריקרדיאלי.
    בטן ואגן : קליטה פטולוגית של FDG בעוצמה בינונית בלמפאנופתיה ברטרופריטונאום ובשער הכבד עד 2.5 סמ. , באגן דו"צ עד .6 סמ. ובמפעות. בנוסףקליטה פטולוגית ל FDG בגושים מוטנטריאלים עד 5.3 סמ.
    מודגמת קליטה מוגברת של FDG לאורך כ 5 סמ. במעבר ושט קיבה וקיבה פרוקסימלית תקינה אינה מלאה ולכן אין לדון בדפנותיה.
    דפנות הרקטום הדיסטלי מעובות ללא קליטה חריגה וללא הסננה של המזורקטום.
    הכבד בגודל תקין , מרקמו אחיד
    טחול לבלב ואנדרנלים תקינים . הכליות בממידים תקינים . אין עדות להידרונפרוזיס.
    עצמות: אין לראות קליטה פטולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני.
    מוח : אין לראות קליטה פטולוגית של FDG. חדרים , חריצים וציסטרנות בגודל תקין ללא ממצא מוקדי פרנכימ טימ.
    צוואר : קליטה פטולוגית של FDG בעוצמה בינונית בלוטות מרובות בצוואר דו"צ. אברי הצוואר שמורים
    לפי ממצאים אלה:
    1 איזה סוג של לימפומה יש לי היכן ממוקדים ..
    2. מה הדרגה של הלימפומה מה החומרה
    3.דרכי טיפול אפשריים
    האם נכונה ההשערה שיתכן שהלימפומה התפתחה בעקבות ההקרנות לטיפול בסרטן הערמונית
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימפומה

הוספת תגובה

• לימפומה - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    07/12/2014

סבורני שעליך לפנות בדחיפות למחלקה המטולוגית לבירור טיב הממצאים ולביצוע ביופסיה והערכת מצב. זה פשוט בלתי אחראי לחכות חודש ימים! אם לא מפנים אותך אזי מציע שתפנה בעצמך או שתלך לחדר מיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו