מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימפומהאליעזר06/12/2014
לפני כ 10 ימים עברתי בדיקת CT PET ויש לי את הממצאים של הבדיקה.מאחר ואני בבירור המטולוגי בבית חולים אך התור שנקבע זה בעוד חודש ורופאת המשפחה לא יודעת לפענח את הממצאים פונה אני אליכם בבקשה להסביר את הממצאים.
אני בן 73 .היה לי סרטן ערמונית לפני 6 שנים טופלתי בהקרנות ומאז בדיקות PSA בסדר. אני מרגיש טוב ,לא סובל מעייפות או חום גבוה והזעת יתר. תיאבון טוב.
לא סובל מסוכרת , לחץ דם ושומנים בדם .
אלה הממצאים הרלוונטים :
: חזה : קליטה פטולוגית של FDGבעוצמה גבוהה בתסנין נודולרי 1 סמ. בפיסגת RUL , ב CT מוקדים ריאתיים נוספים מתחת לרזולוציה של ה PET
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה בינונית בלמפאדנופאתיה בבתי השחי ורטרופקטורליות דו"צ 2.6 סמ. המדיאטינוס שמור , שערי הריאות חופשיים.. אין עדות לתפליט פלאוראלי או פריקרדיאלי.
בטן ואגן : קליטה פטולוגית של FDG בעוצמה בינונית בלמפאנופתיה ברטרופריטונאום ובשער הכבד עד 2.5 סמ. , באגן דו"צ עד .6 סמ. ובמפעות. בנוסףקליטה פטולוגית ל FDG בגושים מוטנטריאלים עד 5.3 סמ.
מודגמת קליטה מוגברת של FDG לאורך כ 5 סמ. במעבר ושט קיבה וקיבה פרוקסימלית תקינה אינה מלאה ולכן אין לדון בדפנותיה.
דפנות הרקטום הדיסטלי מעובות ללא קליטה חריגה וללא הסננה של המזורקטום.
הכבד בגודל תקין , מרקמו אחיד
טחול לבלב ואנדרנלים תקינים . הכליות בממידים תקינים . אין עדות להידרונפרוזיס.
עצמות: אין לראות קליטה פטולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני.
מוח : אין לראות קליטה פטולוגית של FDG. חדרים , חריצים וציסטרנות בגודל תקין ללא ממצא מוקדי פרנכימ טימ.
צוואר : קליטה פטולוגית של FDG בעוצמה בינונית בלוטות מרובות בצוואר דו"צ. אברי הצוואר שמורים
לפי ממצאים אלה:
1 איזה סוג של לימפומה יש לי היכן ממוקדים ..
2. מה הדרגה של הלימפומה מה החומרה
3.דרכי טיפול אפשריים
האם נכונה ההשערה שיתכן שהלימפומה התפתחה בעקבות ההקרנות לטיפול בסרטן הערמונית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/12/2014סבורני שעליך לפנות בדחיפות למחלקה המטולוגית לבירור טיב הממצאים ולביצוע ביופסיה והערכת מצב. זה פשוט בלתי אחראי לחכות חודש ימים! אם לא מפנים אותך אזי מציע שתפנה בעצמך או שתלך לחדר מיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)