מרקרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרקרים
    אילה
    25/02/2015

שלום,
    לפני כעשרה חודשים אמי בת 73 עברה ניתוח כריתה תת שלמה של המעי הגס בעקבות אדנוקרצינומה של המעי ,במעי שהוסר לא נצפו שארית גידול ואמי ברוך ה' לא נזקקה לטיפולים . פרןפ' אדרקה מביה"ח שיבא אמר לנו שכריתת המעי היא בעצם טיפול המניעה הטוב ביותר ואין צורך בטיפול אחר. באופן כללי אמי סובלת מבריחת סידן,בדיקה של מיפוי עצמות הראתה דלקת במפרקים ,לאחרונה עשתה בדיקות דם ושתן כלליות כולל מרקרים .
    בדיקות שתן הראו חלבון וצמיחה מעורבת
    בדיקת ESR הראתה 21 mm גבוהה מהנורמה
    בדיקת CA 19-9 =1.5 כאשר הקודמת לפני כארבעה חודשים היתה 0.9
    בדיקת CEA=4.1 כאשר הקודמת גם לפני ארבעה חודשים היתה 2.9
    חשוב לציין שנוצר שבר בצלקת הניתוחית אמי סובלת די הרבה מכאבי בטן באיזור הטבור שמקרין לגב ,זה קורה לעיתים אחרי ארוחות (לוקחת לוסק מידי בוקר)
    אני בכוונה ציינתי בדיקות אחרות שלא קשורות לפורום כדי לשאול את השאלות הבאות: 1.האם לעלייה במרקרים יש קשר לבדיקות האחרות המראות תהליכים דלקתיים וכו'?
    2. האם העלייה במרקרים ביחס לתוצאות הקודמות לא עלייה שנחשבת לגדולה למדי ויכולה להצביע על תהליך כלשהו חס ושלום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרקרים

הוספת תגובה

• מרקרים - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    25/02/2015

זוהי עליה קלה ועל פי רוב חסרת משמעות
    בנוסף לבדיקה גופנית השגרתית אני מציע לחזור על הסמנים הללו בעוד 3 חודשים ולראות אם יש או אין מגמת עליה. אני מבין שהיא מבצעת את בדיקות המעקב הסטנדרטיות כגון קולונוסקופיה ביקורת והדמיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו