טיפולים כימותרפיים או ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולים כימותרפיים או ניתוח
    עוז
    16/03/2015

שלום רב,
    אחי בן 34 לפני כחודשיים גילו אצלנו גידול Gliyoma ASTROCYTOMAS grade 2.
    עשו לו ביופסיה ע"מ לראות מה דרגת הגידול וסוגו וגם בכדי לקחת בדיקה גנטית של הגידול .
    התוצאות הגנטיות של הגידול הם לגן MGMT נמאה מטילציה .
    כיום חודש לאחר מכן אנחנו נמצאים בצומת דרכים בה עלינו להחליט האם ללכת לדעתם של הניוכירוגיים על ניתוח להסרה מקסימאלית של הגידול (עם סיכון של 15-20 אחוז לפגיעה מוטורית כלשהיא ) או להתחיל טיפולי הקרנות וכימוטרפיה בכדי לראות איך הוא מגיב לטיפולים .
    רוב הפרופסורים שהלכנו אליהם בתחום הכירוגיה היו בתמימות דעים שעדיף ניתוח ואילו בפורום אחרון שהיו נוכחים בו רופאים נוספים (בהדסה עין כרם) הוחלט ברוב מועט על תחילת טיפול בהקרנות וכימוטרפיה .
    מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולים כימותרפיים או ניתוח - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    16/03/2015

זהו אכן מצב בעייתי.
    טיפול הבחירה באסטרוציטומה בדרגת התמיינות II הוא כריתה שלמה או תת שלמה. שוקלים טיפול קרינתי רק במקרים בלתי נתיחים או שהניתוח כרוך בנכות משמעותית. אם הגידול לא נותן יותר מידי תסמינים או משגשג בקצב איטי (על פי בדיקות MRI עוקבות) - אפשר להסתפק במעקב קפדני.
    לדעתי, ניתוח עם ניטור תוך ניתוחי המאפשר מיזעור הנזקים הנוירולוגיים הוא הטיפול המועדף. אם אין החמרה נוירולוגית לא הייתי מקרין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח או טיפול כימוטרפי

עוז
    16/03/2015

פרופסור תודה רבה על התגובה המהירה .
    לא הייתי שואל אותך את השאלה הזו אם לא הייתי במצב שבו אנחנו נמצאים .
    בהנחה שהולכים על ניתוח ,אצל מי אני יכול להרגיש הכי רגוע.
    פרופסור צבי רם איכילוב
    דוקטור ספקטרום הדסה עין כרם
    דוקטור מרגולין הדסה עין כרם
    אודה לתשובתך,
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח או טיפול כימוטרפי - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    16/03/2015

אינני מומחה לנוירוכירורגיה, אבל למיטב ידיעתי בבי"ח איכילוב קיים ציוד המאפשר לנתח תוך ניטור במצב עירנות, כך שעקרונית ניתן למזער או להימנע מנזקים תיפקודיים/נוירולוגיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עוז
    17/03/2015

המון תודה פרופסור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו