תוצאות מיפוי מזדמן לאחר טיפול ביוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מיפוי מזדמן לאחר טיפול ביוד
    פנינה
    28/04/2008

ביתי עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב ממצאים של גידולים סרטניים. חודש לאחר מכן עברה טיפול ביוד רדיואקטיבי. קבלנו את תוצאות המיפוי המזדמן ולצערנו הרופא המטפל נמצא בחו"ל ואנו מודאגים. אודה על עזרתך .
    התוצאות הן:
    במיפוי הגוף כולו לאחר טיפול ב - 100 מיליקירי 131 I כולל בדיקת spect/ct של צוואר , בית חזה ואגן.
    קיימות קליטות פתולוגיות בעוצמה נמוכה במפתח בית החזה פארא - טרכאלית משמאל ובמדיאסטינום העליון פארא - ווסקולרית משמאל ורטרו - סטרנלית.
    סיכום:
    הקליטה בכניסת בית החזה משמאל - כנראה שארית רקמת בלוטת התריס.
    הקליטות במדיאסטינום קדמי - ייתכן לימפואדנופתיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קליטת יוד

פרופ` אברהם קוטן
    28/04/2008

חסר דו"ח פתולוגי מדויק מהניתוח. עקרונית - צריך לתת כעת טיפול ע"י אלטרוקסין תוך מעקב אחר ערכי T3-T4 ו-TSH בדם, ובעוד 4-6 חודשים לחזור על המיפוי ועל בדיקת הדם לטירוגלובולין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ופרט נוסף

פנינה
    29/04/2008

ראשית אני מאד מודה לך על תשובתך. כי דאגתנו היתה רבה. תשובתך מעט הרגיעה אותנו .
    וכתבת שחסר לך פרטים מהדו"ח הפתולגי שלאחר הניתוח .
    אני יכולה רק להוסיף שמהדו"ח ברור כי הגידול שהיה בבלוטה התריס שהוסרה יחד עם מעט מבלוטות הלימפה הוא גידול מסוג קרצינומה פפילרית.
    שוב המון תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בבלוטת התריס

פרופ' קוטן
    29/04/2008

הפרטים העיריים החסרים:
    1. האם הייתה מעורבות בבלוטות הלימפה בצוואר ע"י גרורות מהגידול הראשוני בבלוחטת התריס
    2. האם הגידול הראשונימ פרץ את קופסית בלוטת התריס וסינן את הרקמות שסביב לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים פתולוגיים

פנינה
    29/04/2008

זה לא תחום המקצוע שלי וניסיתי עד כמה שניתן לכתוב את מה שיש בדו"ח. תודה על הכל!!!!!
    1. החומר לבדיקה: אונה שמאלית של בלוטת תריס. מקור הדגימה : THYROID GLAND. סוג הפעולה: FROZEN SECTION. תאור מיקרוסקופי: הגוש הגידולי העיקרי הינו: -PAPILARY CARCINOMA OF THYROID. MAXIMAL TUMOR DIAMETR 1.8 CM,CONFINED TO THE THYROID GLAND (NO EVIDENCE OF EXTRACPSULAR EXTENSION
    -THE ADDITIONAL FOCUS FOUND, MACROSCOPICALLY IS AN OTHER FOUCS OF PAPILARY CARCINOMA, . MAXIMAL TUMOR DIAMETR 0.6 CM,CONFINED TO THE GLAND.
    ביתר הבלוטה רואים: HASHIMOTO'S THYROIDITIS WITH MODERATE INFLAMMATORY ACTIVITY.
    2. החומר לבדיקה: אונה ימנית של בלוטת תריס. מקור הדגימה : THYROID GLAND. סוג הפעולה: BIOPSY. תאור מיקרוסקופי:
    -ONE FOCUS OF PAPILARY CARCINOMA ,CONFINED TO THE GLAND, 5 MM. MAXIMAL DIAMETR WITH NO EVIDENCE OF EXTRACPSULAR INVASION, ON THE BACK GROND OF HASHIMOTO'S THYROIDITIS
    -ONE PARATHYROID WITHIN NORMAL LIMITS
    -ONE SMAL 0.4 CM LYMPH NODE WITH MICROMETASTASIS OF PAPILARY CARCINOMA WITH PSAMMOMA BODIES
    3. החומר לבדיקה: בלוטת לימפה ליד העצב משמאל מקור הדגימה : LYMPH NODES. סוג הפעולה: FROZEN SECTION. תאור מיקרוסקופי: בבדיקת ה – FS:
    -SMALL FOCUS OF PAPILARY CARCINOMA WITH PSAMMOMA BODIES
    בחתכים הסמוכים לאחר החתך קפוא, לא נשאר מוקד גידולי בחתכים ההסטולוגים, נשאר רק .PSAMMOMA BODY
    האבחנה:
    MICROSCOPICALIN FOCUS OF PAPILARY CARCINOMA in lymph node-byfrozen section

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיפול המומלץ

פרופ` אברהם קוטן
    30/04/2008

בעיקרון, הטיפול המשלים המומלץ במקרה שכזה - יוד רדיואקטיבי וטיפול הורמוני תחליפי ע"י אטרוקסין תוך מעקב אחרי ערכי טירוגלובולין ו-TSH.
    כאמור, יש לחזור על מיפוי ביוד ר"א בעוד כ-4-6 חודשים ולבדוק אז אם יש צורך בטיפול אחר נוסף, כלשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אחר?

פנינה
    30/04/2008

למה הכוונה שלך בטיפול אחר? האם אתה חושב שיש צורך לטפל בהקרנות ו/או בכימותרפיה במה שהמיפוי מראה שעדיין נותר?
    אם כן לא צריך כבר עכשו לעשות זאת? או שיש סיכוי שזה יעלם כתוצאה מהטיפול ביודר"א הנוכחי וגם זה שאתה מציע לעשותו בעוד 4-6 חודשים?
    האם יש אפשרות שהגידולים עליהם מצביע המיפוי הם שונים ואולי הם לא פפילריים בכלל?
    האם יש דרך לבדוק זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול פפילרי

אברהם קוטן
    01/05/2008

למיטב הבנתי נצפו קליטות במיפוי המזדמן - הן יכולות לייצג שארית בלטות תריס או מוקדי מחלה. צריך לתת ליוד לעבוד ובשלב זה אינני רואה מקום להתערבות נוספת. אם במיפוי יהפוך לתקין בעוד 4-6 חודשים - זוהי התשובה - היוד עבד. אם עדיין שארית קליטה - לשקול טיפול נוסף ביוד, וכמובן להשלים אז הבירור ע"י בדקיה גופנית, בדיקות דם וUS של הצוואר. השימוש בכימותרפיה - רק בנוכחות מחלה מתקדמת שאיננה ניתנת לשליטה - לא נראה לי שזה המצב במקרה זה. קרינה חיצוןנית - רק באינדיקציות מאד ספציפיות.
    מעבר לכך - קשה לתת עיצות מדויקות ומפורטות מבלי לראות הבדיקות והחולה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

פנינה
    01/05/2008

ביום קשה זה - יום הזכרון לשואה ולגבורה, הצלחת לגרום לי להזיל דמעה בכך שדבריך הגיעו בדיוק בזמן על מנת להרגיע מעט.
    הבת שלי בת 26 אני אמא מודאגת ובעצמי בת לניצולת שואה שעברה הרבה מאד בחייה והיום מאד מודאגת לגבי הנכדה שלה.
    המון תודה ואני שומרת לי את האפשרות לפנות אליך שוב ובמידת הצורך אף להגיע גם לקבך חו"ד פנים מול פנים . אנחנו חפאים כך שנוכל להגיע לרמב"ם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו