מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ב- MIBGצעיר12/10/2015
שלום רב פרופ' קוטן,
סיפור מורכב ולכן אתמצת (אציין כי אני בעל רקע רפואי)-
בן 26, ברקע כריתת אדרנל לפני 4 שנים ע"ר פיאוכרומוציטומה. כעת הישנות באדרנל השני זאת לאור קליניקה ברורה, הוכחה ביוכימית הכוללת קטכולאמינים בשתן ובפלזמה מוגברים, כרומוגרנין A חיובי, מיפוי MIBG חיובי, MRI תקין. לאור אלו סוכם כי מדובר בהיפרפלזיה מדולרית (נתמך היסטולוגית מהסליידים שמלפני 4 שנים).
לאחר ייעוצים באנדו' מאיו-קליניק, נוירואנדוקרינולוגיה ב- NIH, הוחלט ללכת על טיפול ב- MIBG, הואיל וניתוח משמר קורטקס בעייתי, ויש רצון לשמר חלק מהבלוטה טרם אהפוך לחולה אדיסון להמשך חיי.
רציתי בבקשה לשאול כמה ניסיון יש עם הטיפול ב- MIBG? מהם אחוזי ההצלחה הריאליים מניסיונך ארוך השנים? ומהן הסכנות הקונקרטיות קצרות וארוכות הטווח?
אציין כי קראתי על הנושא במאמרים אקדמיים, אך המידע אינו רב, ורציתי לשמוע אינפוט קליני במידה ותוכל לשפוך מעט אור (מתעתד לעבור אותו ברמב"ם).
תודה מראש, מעריך את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב- MIBG - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/10/2015שלום
לרמב"ם ניסיון רב בשיטה זו, שכן המחלקה האונקולוגית אשר פיתחה את השיטה בארץ שימשה כמרכז ארצי לטיפולי MIBG. התוצאות פורסמו בספרות הבינ"ל (ראה מאמר שנכתב ע"י Shilkrut and Kuten לפני מספר שנים).
תופעות הלוואי מזעריות והניסיון שנצבר ברמב"ם ראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישה למאמר
צעיר15/10/2015שלום רב פרופ',
לא מצליח להשיג גישה למאמר, גם לא במסגרת הפקולטה לרפואה.
אשמח אם תוכל להפנות אותי לגישה כלשהי או להעבירו במייל. חשוב לי מאוד להיחשף למאמר זה בשל מצבי הרפואי.
מעריך רבות,
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישה למאמר - תגובה
פרופ` אברהם קוטן15/10/2015אני כרגע באירופה, מקווה לא לשכוח כשאחזור
תנסה ב-pubmed עם מילות הקוד MIBG kuten Shilkrut
המאמר פורסם לפני כ-3 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו...
צעיר17/10/2015תודה שוב! אין גישה למאמר המלא באופן חופשי ב- pubmed וגם לא דרך ספריית הפקולטה.
אם זה יהיה בסדר, אנסה להזכיר פה בהודעה לגביו בעוד תקופת מה.
תודה רבה ובברכת שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו... - תגובה
פרופ` אברהם קוטן17/10/2015OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMIBG
אברהם קוטן26/10/2015הזמנתי המאמר מספריית הרווארד ואני מקווה לקבל אותו בהקדם. אנא העבר אלי כתובת דוא"ל ואשלח לך (לצערי אין לי תדפיס שלו...).
בנוסף יש מאמר על MIBG בילדים, הוא ניתן להורדה בשלמותו וללא תשלום מ-PUBMED, תכתוב את מילות המפתח - MIBG neutoblastoa kuten ותגיע אליו בקלות (הוא התפרסם ב-IMAJ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמר
צעיר26/10/2015שלום פרופ', אין מילים בפי להודות לך על הנכונות והאדיבות.
מצאתי את המאמר, אקרא אותו בעיון רב.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמר - תגובה
פרופ` אברהם קוטן30/10/2015קבלתי המאמר, אנא העבר אלי את כתובתך האלקטרונית ואשלח לך אותו במייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)