סרטן האשכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן האשכים
    אבי
    07/01/2016

שלום רב.אני בן 46.ללא מחלות רקע.....עד היום.
    לצערי התבשרתי שיש לי סרטן האשכים מסוג PURE SEMINOMA.עברתי כריתה של האשך ואני אמור להתחיל טיפולים כימוטרפים כי הגידול שלח גרורות לאגן ולבטן.מדובר על גידולים גדולים בגודל של 6סמ.
    שאלותיי בבקשה הם:

1.היום התבשרתי שרוצים להוריד לי את התרופה בלאומיצין מהטיפול כי תפקודי הריאות שלי יצאו לא משהו.
    בעיקרון הייתי צריך לקבל BEP כפול 3-ז"א-שביום הראשון של הטיפול מקבל BEP ומהיום השני עד החמישי מקבל רק EP ושוב ביום ראשון מקבל רק את הבליאומיצין.ככה 3 מחזורים.
    עכשיו הרופא מתכוון לתת לי 4 מחזורים רק של EP.ז"א-מיום ראשון עד חמישי EP וזהו.ככה ארבעה מחזורים בלי הבליאומיצין.

שאלתי שלי הכ"כ חשובה היא-האם EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3??? מבחינת
    ריפוי והריסת התאים הסרטניים?האם עכשיו סיכויי ההחלמה שלי יורדים בעקבות הוצאת תרופת הבליאומיצין?

2.אם היום אני יודע שיש לי סמינומה,האם ייתכן מצב שלאחר הכימותרפיה במידה וישארו גידולים,אני כן יעבור ניתוח לכריתת קשרי הלימפה?
    3.הבנתי שבסוג של סמינומה,אין טרטומה.מה הסיכוי שבכל זאת יתפתח לי בגידולים שיש לי בבטן סוג של טרטומה בזמן טיפולי הכימותרפיה ולאחריהם?לפי מה שהבנתי,הכימותרפיה לא משפיעה על הטרטומה.
    4.אחד הרופאים האונקולוגים שבדק אותי אמר לי שבעיקרון סמני הסרטן בדם(המרקרים)לא כ"כ תואמים לגודל הגידולים.
    אצלי, הגידולים בבטן הם 6ס"מ ולפי המרקרים,לדבריו של הרופא,הגידולים אמורים להיות הרבה יותר קטנים-אבל איך הוא אמר-"זה מה יש".
    שאלתי היא-איך יכול להיות מצב כזה שהמרקרים לא תואמים לגודל של הגידולים בצורה קיצונית יחסית לדברי הרופא?
    -דבר שני,הבנתי שבפעם הבאה שאני אעבור בדיקת הדמיה היא רק לאחר טיפולי הכימותרפיה ובעצם חוץ מבדיקת המרקרים שאעבור כל מחזור טיפולים לא אעבור שום בדיקה כדי לדעת מה קורה ב"בפנים".
    שאלתי היא איך הרופאים יכולים לדעת שהגידולים לא גודלים יותר ואפילו יכולים לטפס למעלה לכיוון החזה והריאות אם מסתמכים רק על המרקרים שכמו במקרה שלי,תוצאות המרקרים בכלל לא בכיוון?
    אצלי התוצאות הם:
    LDH-363
    AFP-1.8
    BHCG-10.6

סליחה מראש על השאלות הרבות והארוכות...אני פשוט די לחוץ מכל העניין.

תודה רבה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן האשכים

הוספת תגובה

• סרטן האשכים - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    10/01/2016

שאלות בהיקף שכזה אינן מתאימות לפורום זה ואני מציע שתדון עליהן בפרוטרוט בשיחה נוספת עם האונקולוג שעתיד לטפל בך, רצוי אונקולוג המתמחה בסרטן האשך.
    בקצרה:
    כשלא ניתן לתת BEP הרי ש-PE x 4 מהווה תחליף ראוי עם סיכוי זהה לריפוי. על צורך בניתוח מחליטים לפי התגובה לטיפול. הסיכון להיווצרות טרטומה אכן אפסי. עוקבים עם בדיקות סמנים ועם בדיקות CT סדירות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו