מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיטי ריאות - עזרה בבקשהליז24/01/2016
שלום ד"ר.
אמא שלי בת 57, מעשנת כבדה והופנתה לסיטי ריאות עקב אירועים חוזרים של אסטמה חריפה במשך שנה.
כך נכתב בתוצאות סיטי ללא חומר ניגוד:
אדרנל ימין תקין.
****גוש באדרנל השמאלי בקוטר 3 ס"מ היפודנסי בעל צפיפות נמוכה 10HU - מתאים לאדנומה.****
מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים, פרט להצללות פסיות אטלקטטיות עדינות בRMK וב-LLL.
עיבוי קל של דפנות הסימפונות.
לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר באקסילות ובשערי הריאות.
הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
חלקי הכבד טחול ולבלב אשר נכללו לסריקה ללא ממצא פוקאלי גס בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגוד.
מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש.
שאלותיי אלייך:
1. מה התוצאות אומרות?
מתוך קריאה באינטרנט אני מבינה כי מצאו גידול בבלוטת יותרת הכליה.
הדבר לא מסביר למה אמא סובלת מאסטמה קשה ואני מודאגת שמפספסים משהו בריאות! האם הבדיקה אומרת שהריאות נקיות?
2. איזה בדיקות תמליץ לעשות כדי לבדוק האם הגידול שפיר או ממאיר?
3. האם להמשיך טיפול מול רופאת ריאות או רופא אחר?
4. האם העובדה שהבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד פוגעת באמינות הבדיקה? יכול להיות שלא ראו הכל והתמונה חלקית?
אודה לעזרתך הדחופה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי ריאות - עזרה בבקשה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/01/2016הממצא של גוש אקראי באדרנל הינו תרחיש יום יומי ועל פי רוב מדובר בממצא שפיר.אני מציע שתחזרו עם הדו״ח לרופא שהפנה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)