מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא-schwannoma ליד אדרנל שמאלסטודנט לרפואה03/03/2016
שלום רב,
אמי בת ה65,בריאה בד"כ, סובלת מזה שנים רבות כאבים עוייתים ברביע ימני תחתון, בירור גסטרואנטרולוגי מלא כולל סרולוגיות, נשיפה ואנדוסקופיות לא העלו ממצא.
במהלך הבירור נמצא תת"ם בגודל 3.5 ס"מ ליד אדרנל שמאלי.
גם לאחר MRI לא הייתה החלטה גורפת כי מדובר באדנומה לפי סימנים רדיולוגיים ולכן בוצע FNA.
תוצאות הFNA העידו על schwannoma. רופא המשפחה שלנו לא ידע כיצד להמשיך הלאה.
לציין שאמי א-סימפטומטית מלבד כאבי הבטן הכרוניים שלא ברור לי אם הם קשורים בדבר.
אני לא יודע כיצד להתקדם הלאה או לאיזה רופא מומחה עליי להיוועץ.
בתודה רבה,
סטודנט לרפואה דואג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא-schwannoma ליד אדרנל שמאל - תגובה
פרופ` אברהם קוטן04/03/2016תפנה למחלקה כירורגית באחד מבתי החולים הגדולים
יש לאשר האבחנה ולשקול הוצאת הגידול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סטודנט לרפואה06/03/2016שלום,
האם ישנם מומחים מלבד כירורגים להיוועץ לגבי המשך הפרוטוקול?
ניסיתי לחפש פרוטוקולים או הנחיות בUPTODATE ואחרים אך לא מצאתי לגבי שוואנומה.
אם יש ברירה אז אמא שלי מעדיפה לא לעבור ניתוח, השאלה עד כמה ההמלצה להוציא את הגידול הנ"ל או שמעקב ייתכן ויספיק? אני מאמין שברגע שאוועץ עם כירורגים ההמלצה תהיה ניתוחית
תודה רבה
סטודנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה
אברהם קוטן06/03/2016אני מציע ראשית לקבל חוות דעת פתולוגית נוספת האם מדובר התהליך שפיר או שיש חשד לממאירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-שוואנומה
סטודנט06/03/2016שוואנומה הוא גידול מדאיג? חשבתי שיש לו פוטנציאל נזק יותר באזור ראש צוואר. אני מבין שלא כך הדבר?
לגבי חוות דעת פתולוגית אתה ממליץ fna חוזר? ממי עליי לבקש זאת? רופא המשפחה לא מכיר את העניין ואף אחד לא מדבר איתנו. איזה רופו אמור לרכז את הכל ?
תודה רבה ושבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-שוואנומה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/03/2016לדעתי FNA אינו מספיק ואולי עדחף CORE BIOPSY. הייתי נועץ עם אנשי היחידה הארצית לאורטופדיה אונקולוגית באיכילוב או עם פרופ' קלוגר מרמב"ם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)