מחפש דחוף פתרון לתופעת לווי גסטרו ל-SUTENT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפש דחוף פתרון לתופעת לווי גסטרו ל-SUTENT
    לאה
    05/03/2016

אני בן 66, חולה סרטן כליה משנת 2000. לאחרונה התגלו גרורות חדשות בחזה, שלא ברי ניתוח. לפני כשלושה חודשים התחלתי טיפול ב-SUTENT 50 MG. הטיפול מלווה בתופעות לווי, שהלכו והחריפו. הכי מטרידה בעיית גסטרו. אחרי כל ארוחה, אפילו קלה ביותר, אני מרגיש לחץ בבטן עליונה מתחת לעצם החזה כאילו יושב כדור אוויר, שלא יכול לשחרר. הדבר גורם לי לתחושת אי נוחות וכאב, המתגברים במיוחד בשכיבה ומונעים ממני שינה. תופעה מתחילה סמוך לסיום הארוחה ( אפילו הקלה ביותר) וחולפת כעבר 5-7 שעות. תרופות גסטרו לא עזרו. אשמח אם תוכלו לעזור לי להקל על הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחפש דחוף פתרון לתופעת לווי גסטרו ל-SUTENT - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    05/03/2016

ראשית צריך לוודא שהתרופה פעילה אצלך. אם כן - אפשר לשקול שינוי במינון בתיאום עם האונקולוג המטפל. אופציה אחרת היא להתיעץ עם גסטרואנטרולוג. במידה והבדיקות יראו שהתרופה לא פעילה על המחלה אזי צריך להחליף אותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך

לאה
    06/03/2016

תודה על התשובה המהירה.
    האם, מה שתיארתי, ידוע כתופעת לווי של SUTENT? האם יתכן שזה משהו אחר, גסטרולוגי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש דחוף פתרון לתופעת לווי גסטרו ל-SUTENT - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    08/03/2016

סגנון התלונות לא טיפוסי, אבל לעתים התרופות הביולוגיות גורמות תופעות לוואי חריגות. עם זאת יש לשלול סיבות אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו