תוצאות ביופסיה מבלוטה אקסילרית-דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות ביופסיה מבלוטה אקסילרית-דחוף!
    מודאגת..
    01/08/2016

שלום רב בת 45,בריאה למעט BRCA1 ומסטקטומי וכריתת שחלות מניעתית בלבד.ומזה מספר שנים חשד לסיוגרן בעקבות יובש בפה ובעיניים.
    .
    לאחר ביצוע שיגרתי של בדיקת אמאראי ואולטרסאונד הודגמה בלוטת לימפה אקסילרית מעובה והוחלט על ביצוע ביופסיה.בנוסף חשד לקרע תוך קופסיתי בשתל שמאל.
    בתוצאות הביופסיה הופניתי ליעוץ מטבולי.
    לאחר פיקסוס ההפניה למחלקה מטבולית הופניתי לקביעת תור במחלקה המטו-אונקולוגית?! כשנלחצתי נאמר לי משום שהתורים במטבולית ארוכים עכשיו. אנא אשמח לדעתך בדבר התוצאות אני מאוד בלחץ. האם יתכן שמדובר במשהו
    אונקולוגי? האם דלף בשתל יכול להסביר. או סיוגרן? אני מאוד בלחץ מכך שהופניתי להמטו-אונקולוגיה למרות ההסבר לתורים ארוכים. תודה.

תוצאות הביופסיה:
    left axillary lymph node US-guided CNB:
    Florid reactive follicular hyperplasia
    On immunostains the CD20,CD23,CD21,BCL2 and K167 highlight reactive follicles and the MNF116 is negative for epithelial cells.
    אבחנה:B16-16186/1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה מבלוטה אקסילרית-דחוף! - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    01/08/2016

על פי הדו"ח הפתולוגי לא מדובר בממאירות, אולם רצוי להגיע למרכז אונוקלוגי בו יש שירות שד לשם הערכת מצב והשלמת הבירור + המלצות לטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.אם אפשר עוד שאלה

מודאגת..
    01/08/2016

מודה לתשובתך אך בינתיים נלחצתי מאוד מקריאת חומר באינטרנט לפי מה שקראתי BCL-2 מרמז לפוליקולר לימפומה וזה מה שמבדיל אותו מפוליקולר היפרפלסיה
    ולפי מה שכתוב בביופסיה נמצא הBCL2. איפה אני טועה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה בבית השחי

אברהם קוטן
    01/08/2016

לפי הדו"ח לא מדובר בלימפומה, אלא בשגשוג תאי לימפה ריאקטיבי (למשל - בתגובה לדליפת הסיליקון). הצביעה האימונוהיסטוכימית ל- BCL2 מעידה על פעילות של שגשוג תאים לימפתיים שפירים.
    את יכולה גם להעביר את שאלתך לפורום של לימפומה - לויקמיה (סרטן דם) וגם הם יוכלו להרגיע אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה רבה!!!!!

מודאגת..
    01/08/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן להוכיח מעבדתית תגובה לסיליקון?

מודאגת..
    06/08/2016

אודה מאוד להסבר האם יש דרך להוכיח מעבדתית דרך הביופסיה שבוצעה
    שהתגובה היא לדלף של סיליקון?
    כירורג השד שלי ציין שאין בעיה להשאר עם קרע קופסיתי אך בתוצאות האמאראי הודגם גם מעט נוזל בצד של השתל.
    האם נוכחות נוזל כן מרמז על דליפה מעבר לקופסא? ואיך ניתן לקשור את התגובה שנמצאה בביופסיה בדליפת סיליקון מהשתל?

בנוסף הלכתי ליעוץ המטואונקולוגי ב.דם תקינות,ובלוטה קטנה מורגשת פחות כ-1 סמ.
    ומאחר וביצעתי את היעוץ בבית חולים אחר ביקשו לבצע בעצמם שוב מהביופסיה את הבדיקה הפתולוגית. ושוב אני בלחץ... מה הסיכוי לטעות בתוצאה חס וחלילה לכיוון של ממאירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן להוכיח מעבדתית תגובה לסיליקון? - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    06/08/2016

הסיכוי לטעות בפיענוח הפתולוגי אפסי, אם בכלל
    לגבי שאר השאלות - עדיף להיוועץ עם פלסטיקאי העוסק בשחזור שדיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב המון תודה

מודאגת..
    07/08/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו