מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשאלתי בדיקת מרקריםמיכל16/09/2016
ד"ר ראשית תודה לך. אז מה בעצם לעשות? לא להמשיך בירור של בדיקות נוספות? פשוט להתעלם מהממצא?
אימי כבת 69. לפני כשמונה שנים עברה כריתת שד עקב סרטן שד. לפני כשנתיים חלתה בפמפיגוס וולגריס ועד היום נוטלת פרנדיזון כ- 5 מ"ג. ערכה בימים האחרונים בדיקת סמנים כאשר בדיקת CA-19-9 עם ערך של 39.29 U/ml לפני כחצי שנה ערכה גם כן את הבדיקה עם ערך של 38.13 בערך. מה זה אומר? האם בהכרח תהליך סרטני? אלו עוד אפשרויות יש. עשתה הבדיקות ללא תלונה מסוימת. כמעקב. מה הבדיקות שעליה כעת לבצע? האם הנתון הרבה מעל הטווח הסביר. בבקשה אנא אינפורמציה ככל הניתן. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי בדיקת מרקרים- תגובה
פרופ` אברהם קוטן16/09/2016מי הזמין את בדיקת ה-ca19-9 ומדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך....
מיכל16/09/2016עקב מחלת הסרטן שחלתה בה בעבר בכל פעם שביצעה בדיקות דם תקופתיות נהגה לבצע גם אותן. היוזמה לעשותן היתה ממנה. וכרגע שראינו התוצאות אין אנו יודעות איך לפעול ואיך להתקדם. אנא עזרתך והנחייתך איך להתקדם מכאן. אני מודה לך מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סמן
אברהם קוטן16/09/2016אין הצדקה לבצע בדיקת סמנים במסגרת מעקב סטנדרטי בסרטן שד. על אחת כמה וכמה בדיקת הסמן ca19-9 שאין לו שום זיקה לסרטן השד.
עליה להמשיך את המעקב הסטנדרטי.
מציע שתשוחחו גם עם האונקולוג שעוקב אחריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
מיכל16/09/2016ד"ר סליחה אבל אני אשמח לעוד שאלה. הרופא משפחה (חדש במרפאה) שהיינו אצלו היום אמר שתצטרך לעשות סי טי בטן וסי טי לבלב ועוד בדיקות. ואני לא רוצה סתם להעביר אותה הבדיקות הנ"ל עם כל הקרינה. לכן החלטתי להיוועץ בך. מה אתה מציע לי בעצם? היא עוברת בדיקות דו שנתיות רק אצל הכירורג שד שלה. אני מבינה שאין קשר בין הבדיקה הנ"ל לסרטן השד אלא לסרטן קיבה ולבלב. איך אבל אני מתקדמת לנוכח הערכים הגבוהים שהתקבלו. אנא עזרתך. תודה רבה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן19/09/2016נעשו בדיקות ללא אינדיקציה קלינית. ה-CA19-9 מעט גבוה או גבולי.
רופא המשפחה לא רוצה לקחת סיכונים ולכן מפנה לבדיקות הללו.
בגיל המבוגר הסכנה כתוצאה מחשיפה לקרינה הינה מזערית, אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)