האם לדקסמטזון תופעות לוואי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לדקסמטזון תופעות לוואי?
    ניסים
    13/10/2016

שלום דר אני בן 65 עם סרטן ריאות גרורתי לוקח מזה 5 חודשים דקסמטזון 4מ"ג ולפני זה לנטון 40מ"ג. ולאחר הקרנות במוח שעברתי לאחרונה הרופא נתן לי מינון הנ"ל T.DEXACORT 6 מ"ג *2, T.LOSEC 20 מ"ג.השאלה שלי כזאת מה התכוון הרופא שאני יקח 6מ"ג פעמיים ביום כלומר סה"כ 12 ביום?,אים כן איך אני אמור לקחת זאת ומה גם שלפני דקסה צריך לקחת לנטון ,ופה אני אמור לפי הבנתי לקחת אחד האים זה הגיוני להגיע למצב שלקחת דקסה בפעם השניה ללא לנטון?

כמה יכול להזיק לגוף הדקסמטזון לגוף בשימוש של כמעת 5-6 חודשים ?האים החולשה בשרירים והקושי בהליכה(הליכה איטית מאוד "נגרר") שאני מרגיש מס חודשיןם קשורים לדקסמטזון ואים כן האים זה הפיך לאחר סיום השימוש?האים ההעלאה המינון ל-12 מ"ג לא יכולה להחמיר את המצב כמה קריטי השימוש בדקסה במצבי האים אפשר לוותר עליו לבנתיים?

האים ישנו צורך לבצע צפיפות העצם עקב השימוש בדקסה, יש לי תחושה שהעצמות שלי חלשות מאוד אים כן איזה בדיקה אני אמור לעשות?

תודה ד"ר אשמח אם תענה לכול השאלות שלי

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילת דקסמטזון

פרופ` אברהם קוטן
    13/10/2016

הדקסמטזון ניתן לך לצורך הורדץ הלחץ התוך גלגולתי. האונקולוג מחליט על המינון בהתאם למצב הקליני ולא ניתן ליעץ לגבי המינון ומשך הטיפול ב"שלט רחוק". ניתן לקחת את כל מנת הדקסמטזון בבת אחת בבוקר, לא חייבים לפצל לפעמיים ביום. כל הסימפטומחם אותם אתה מציין נובעים עקב הדקסמטזון. כאמור - ההחלטה אם להמשיך היא בידי האונקולוג שמכיר אותך וצריך לשקול את היתרונות לעומת תופעות הלווואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו