גידול ליפומה או ליפוסרקומה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול ליפומה או ליפוסרקומה ?
    משה
    25/11/2016

מזה כמה שנים יש לי גוש בעורף שאובחן כ-ליפומה, נעשו גם שתי US לאורך השנים. האמירה היתה להוריד את זה כשזה יפריע לי.
    בעקבות CT חזה שנעשה בעקבות כאבים בחזה שכנראה היו בגלל דלקת בשריר, התגלה ממצא בגודל 22 ממ בדופן בית החזה מאחור שגם אובחן כליפומה. כאשר הריאות הן ללא ממצא. האם יכול להיות שמדובר בעצם בגידול ממאיר מסוג ליפוסרקומה ולא בליפומה ? ומה לעשות כעת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליפומה

פרופ` אברהם קוטן
    25/11/2016

ליפומה הינה גדול שפיר. סבורני שלאור הדאגה שנגרמת לך רצוי להביא את הממצא שבעורף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה או ליפוסרקומה ?

משה
    25/11/2016

אני אפנה לכירורג כמה שיותר מהר להוריד את הגוש בעורף.

אני לא יישן בלילה וכמעט לא מתפקד מכך שאני כל הזמן חושב שאולי הגילוי ב CT הוא גרורה של הגוש בעורף. והייתי צריך להוריד אותו מזמן ועכשיו יהיה מאוחר מדי. למרות שאובחן כליפומה על ידי מספר רופאים לאורך השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה או ליפוסרקומה ?

משה
    25/11/2016

מכל הרופאים שראו את הגוש בעורף ההמלצה היתה להוריד רק אם זה מפריע לי. ומכייון שזה לא כל כך מובחן אסטטית ולא כואב זה לא הפריע לאורך השנים ועדיין לא מפריע לי. אבל הגילוי החדש הכניס אותי להיסטריה מוחלטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה

פרופ` אברהם קוטן
    25/11/2016

רוב הסיכויים שמדובר בליפומה ושלממצא המינימלי החדש אין משמעות
    אבל למשנה ביטחון והשקט הנפשי תיפטר ממנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו