מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכנת חזרה של הודג'קין לימפומהליטל28/03/2017
חליתי בהודג'קין לימפומה בשנת 2001. בשנת 2006 הפסקתי לעבור בדיקות ct ועברתי למעקב אצל המטולוג עם בדיקות דם בלבד. במהלך המחלה קיבלתי כימוטרפיה ללא הקרנות. במעקב אחרי קשריות בבלוטת התריס התגלתה במקרה בלוטת לימפה מוגדלת (קוטר 1 ס"מ) עם הסתיידויות גסה בתוכה בעומק הצוואר לכיוון המדיאסטינום והומלץ לי לגשת לבירור. ישנה סברה שאולי מדובר בשארית מגידול שהיה לי במדיאסטינום אז בשנת 2001 אבל לא ניתן להוכיח זאת. (היו לי גידולים נוספים גם בצידי הצוואר וגם בבית השחי משני הצדדים)
בנתיים פניתי לבדיקת pet ct. השאלה היא כזו, האם בלוטת לימפה מסוידת הסתיידות גסה יכולה להתאים לחזרה של ההודג'קין או אולי לימפומה? האם יכולה להיות קליטה בבלוטה הנ"ל ועדיין יכול להיות שמדובר בשארית? אני מבינה שהממצאים יכולים להיות לא חד משמעיים ורציתי גם לדעת לאיזה בדיקה עלי להתכונן בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בצוואר
פרופ` אברהם קוטן28/03/2017לא בסיר שמדובר בשארית מחלה משנת 2000, יותר סביר שהופיעה בלוטה בצוואר ויש לברר מה טיבה: האם קולטת בבדיקת PET? יהיה מקום לבצע ביופסיה על מנת לקבל אבחנה סופית במה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)