חשש מסרטן המעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מסרטן המעי הגס
    אורי
    30/05/2017

שלום.
    אני בן 47. תמיד הייתי משקל יציב.

מזה כחצי שנה ירידת משקל של כ 5 ק"ג
    מ 60 ל 55 ק"ג על גובה 1.80
    בתחילה ירידה איטית באחרונה הקצב הואץ.
    זאת למרות שאני אוכל כרגיל, חי אותו דבר
    אין שלשולים. יש תיאבון רגיל אבל לפי הדיאטנית משום מה הגוף שורף כ 200-400 קלוריות יותר ביום.

בחודש האחרון גם מרגיש חולשה משמעותית.

רופא המשפחה אמר שזה כלום בגלל ספירת דם תקינה גם החודש, ESR=7, CEA=1.8 כימיה תקינה
    ו US בטן תקין לפני חודש.

לעומת זאת הגסטרו העלה חשד לסרטן המעי הגס בגלל הירידת משקל ובגלל עצירות חדשה.
    יש התווית נגד לביצוע בדיקות עם ניפוח הבטן כמו קולונוסקופיה רגילה / וירטואלית בגלל
    בקע מפשעתי מורכב מאוד שעלול להכלא.

רציתי לשאול
    1. האם סרטן מעי גס בשלב שכבר גורם כמה חודשים לירידת משקל ( אבל מנגד בדיקות הדם תקינות ) יראו ב CT בטן רגיל? רק כדי שאוכל לדעת אם יש סרטן או אין.
    2. במידה וסיטי בטן יוצא תקין האם מומלץ כפי שהציע הגסטרו לשקול CT כלל גופי לחפש סיבה למה יורד במשקל? או אולי מראש סיטי כלל גופי?
    כאמור כל בדיקות הדם תקינות.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מסרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• בירור ירידה במשקל

פרופ` אברהם קוטן
    30/05/2017

בהחלט יש מקום לבצע בדיקת CT של כל הגוף, אך לעתים בדיקה זו עלולה להחמיץ גידול במעי הגס ואם החשד גבוה יש בכ״ז לשקול בדיקה אנדוסקופית בתנאי בית חולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן מעי, סיטי כלל גופי

אורי
    31/05/2017

תודה רבה.

אם כך ,
    1. במידה ויש סרטן מעי שכבר גורם לירידה במשקל, רוב הסיכוי ש CT של כל הגוף יראה אותו?
    אני מבין שלא 100 אחוז אבל רוב הסיכוי שכן?
    2. האם זה סיטי עם שתיית בריום או רק זריקת יוד?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו