אמינות של אמצעי הדימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמינות של אמצעי הדימות
    גלית
    19/06/2017

אני לאחר טיפול כימותרפי בסרטן שד, ואחרי ניתוח כריתה חלקית של בלוטת הזקיף ואזור הגידול בשד. כרגע מצויה בטיפול ביולוגי הקרנות תתחלנה לאחר החלמת התפרים מהניתוח.
    יש לי רצפטורים חיוביים ל -HER 2, אסטרוגן ופרוגסטרון.
    בממוגרפיה לאורך כל הדרך לא נמצאו ממצאים פתולוגיים (ידוע שהגילוי עומד על 70% ), מה שמפתיע אותי זו בדיקת ה- U.S. בתחילת התהליך זוהה גידול שאתי של 1.2 ובלוטת זקיף 1.1 ס"מ, לפני הניתוח עברתי שוב U.S והפעם הרדיולוגית בישרה לי כי לא נצפו גידולים. בניתוח הסתבר כי בלוטת הזקיף נקייה אך הוצא גוש סרטני של 2.5 ס"מ (עם שוליים נקיים). כיום אני במצב של חוסר ודאות לגבי אמינות ה- U.S ודי חוששת להמשיך מעקב באמצעות ההדמיה הזו. מה להשערתך גרם לנתונים הכושלים של ה- U.S? מה אמינות בדיקת ה- MRI בסרטן שד מסוג דוקטל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמינות של אמצעי הדימות

הוספת תגובה

• אמינות בדיקות דימות

פרופ` אברהם קוטן
    19/06/2017

התופעה ידועה. עם זאת צריך להמשיך במעקב ע"י בדיקה יידנית, ממוגרפיה ואולטרה-סאונד ובנוסף לשקול MRI במיוחד אם את משתייכת לקבוצת גיל צעירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו