האם תסמינים של לימפומה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם תסמינים של לימפומה?
    kin
    07/08/2017

שלום,

לפני כחודשיים וחצי התחלתי לרדת במשקל. ירדתי 8.5% ממשקל גופי בלי להתכוון (מ 47 ל 43). יש לציין שמשקלי בעשרים השנה האחרונות יציב לחלוטין ולא הייתי במשקל הזה מאז שהייתי ילדה קטנה (הייתי במשקל גבוה יותר בתור נערה), כך שזה מאוד חריג מבחינתי. בשבועיים האחרונים נראה שיש התייצבות במשקל.

עברתי בירור גסטרו, בדיקות דם, US בטן, שד ובלוטות בתי שחי. בעיקרון הכל תקין (למעט: דלקת קלה בקיבה, טרומבוציטופניה קלה, גוש שפיר בשד וגם כנראה מספר המנגיומות בכבד).

במקביל כמעט בכל ערב עולה לי החום מעט לאיזור ה 37.5-37.7. במהלך היום אין לי חום. שמתי לב לתופעה דומה בעבר (לפני כשנה?) שחלפה אחרי כמה זמן (או שהפסקתי לעקוב).

אין לי הזעות לילה בכלל.

יש לי כבר כמה חודשים או יותר לפעמים גירודים קלים בגב. לא טורדניים במיוחד.

האם התסמינים הנ"ל יכולים להעלות חשד ללימפומה?

אני מתלבטת אם לעשות בדיקת CT (או אם יש המלצה לבדיקה אחרת?) או להמשיך לעקוב.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם תסמינים של לימפומה?

הוספת תגובה

• תסמינים קליניים

פרופ` אברהם קוטן
    07/08/2017

התסמינים המתוארים הינם בלתי ספציפיים. אני מניח שבצעת בדיקות דם כולל שקיעת דם ושהכל תקין.
    על מנת להסיר דאגה הייתי שוקל ביצוע בדיקת CT של כ הגוף (חזה בטן אגן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלת המשך

kin
    07/08/2017

תודה על התגובה!

עשיתי בדיקות דם מקיפות, כולל שקיעת דם והכל תקין.
    ההתלבטות שלי לגבי CT היא בגלל שזה המון קרינה.
    ראיתי שאחד הסימנים ללימפומה הוא חום גבוה מעל 38 מעלות. אצלי יש חום רק בערבים, לא תמיד, ופחות מ 38.
    בנוסף - ירידה חדה במשקל.
    ללא הזעות לילה.
    האם יש אפשרות שזו לימפומה בכלל? (אם כן - אעשה את בדיקת ה CT בהקדם, אחרת אחכה קצת לראות אם הדברים עוברים לבד). רופאת המשפחה שלי הציעה לי CT אבל לא היתה החלטית לגבי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT

פרופ` אברהם קוטן
    08/08/2017

סיכוני הקרינה לאחר בדיקת CT הם אפסיים, אם בכלל, ותיאורטיים. אני סבור שיש לבצע הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו