מה הטיפול לגידול חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הטיפול לגידול חדש
    שי מאירי
    12/08/2017

שלום לך פרופסור. לפני שנה עברתי טיפול כימוקרינתי בעיקבות גידול במיתרי הקול..לפני שבועיים עשיתי עוד בדיקת פט סיטי ונימצא גידול בצד הימני של הקריקואיד. למיטב הבנתי לא ניתן לעשות שוב פעם טיפולי הקרנות וכימו .שאם כך האם ניתן לבצע ניתוח כריתה ממוקד מבלי לפגוע במיתרי הקול..או מחייב לעשות ניתוח כריתה של כל הגרון. לתשובתך המורחבת אודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הטיפול לגידול חדש

הוספת תגובה

• ממצא בקריקואיד

פרופ` אברהם קוטן
    12/08/2017

אני מניח שבוצעה ביופסיה מהממצא שהודגם בבדיקת ה-PET, על מנת להוכיח שאכן מדובר בחזרת גידול ולא בנגע שאינו גידולי, כגון נמצא דלקתי שגם הוא עשוי לקלוט בבדיקת PET.
    במידה ומדובר בחזרת ממאירות הטיפול הוא כירורגיה. הגישה ״הקלאסית״ היא כריתה רדיקלית של בית הדיבור. באשר לניתוחים מצומצמים יותר או הכחדת גידול בלייזר - תלוי בהיקף הממצא, אך ורק אם הוא מינימלי. מציע שתתייעץ עם מנתחי סרטן ראש צוואר. היות ואני חיפאי, אני ממליץ בכל פה על התייעצות במרכז המצויינות לניתוחי ראש צוואר ברמבם בניהולו של פרופ גיל זיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו